tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiUutisetHimoksen kylpyläkaava aikataulussa

Himoksen kylpyläkaava aikataulussa

kaava1

Himoksen kylpyläalueen asemakaavan muutos ja laajennus etenee aikataulun mukaan. Maanantaina 15.8. 2016 pitämässään kokouksessa Jämsän kaupunginhallitus päätti asettaa kaavaesityksen julkisesti nähtäväksi. Jos isoja oikaisuvaatimuksia ei esitetä, kaava voidaan hyväksyä kuukauden kuluttua esillepanosta. Hyväksynnän jälkeen kaavalla on vielä 30 päivän valitusaika ennen hyväksytyksi tulemista.

Kylpylän, hotellin ja lomaosaketalojen tontti sijaitsee HimosCenterin vieressä. Toisesta suunnasta katsottuna HimosAreenaa ja HimosHotellia vastapäätä HimosParkin välittömässä läheisyydessä. Metsäisellä tontilla on aikaisemmin toiminut Himoksen kesäteatteri ja Peikkometsä.

Kylpylähankkeen takana ovat Holiday Club Resorts Oy, Lemminkäinen Oy, Tobermore Oy (HimosLomat) ja Jämsän kaupunki.

kaava4

Kaavamuutoksen laatineen FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:n havainnekuva alueesta. Kylpylä, hotelli ja lomaosaketalot kuvan vasemmassa laidassa. (Reunimmaisina pysäköintitalot).

kaava5

Havainnekuva 2: ( Arkkitehtitoimisto AR Vastamäki Oy) Kylpylä sijoittuu HimosCenterin taakse. Kahdeksankerroksinen hotelli ja viisi kahdeksankerroksista lomaosaketaloa sen välittömään läheisyyteen. Kaava sisältää myös kaksi pysäköintitaloa ja laajennusvarauksen hotellille.

Investointisuunnitelman mukaan rakentamisen ykkösvaihe käsittää noin 3000 neliön kylpylän, 120 huoneen hotellin ja kaksi loma-osaketaloa, joissa kummassakin on 30 asuntoa. hankkeen kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa. Myöhempään ajankohtaan suunniteltu kakkosvaihe sisältää hotellin laajennusosan ja kolme lomaosaketaloa lisää. Tällöin hankkeen kokonaiskustannusarvio nousee noin 50 miljoonaan euroon.

KATSO FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY:N 3D-VIRTUAALIMALLI KYLPYLÄN KAAVA-ALUEESTA TÄÄLTÄ:  http://www.skjkl.fi/Jamsa/Himos/Kylpyla

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments