lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiYleinenHimos Lintuvuori alkaa rakentua

Himos Lintuvuori alkaa rakentua

hinttula1

Lintuvuoren kaava-alue tarjoaa luontoa lähellä olevia lomarakennustontteja. Alue sijaitsee kivenheiton verran Pohjois-Himoksesta Vaherin (Päijänteen) suuntaan. Vanhan kärrytien linjaukselle rakennetun Ravikankaantien liittymä on paikkakuntalaisten suussa edelleen Hinttulan tienhaara.

Tällä viikolla (viikko 32) koneet kaivoivat viimeistä putkilinjaa hulevesille ja sen jälkeen alueen ensimmäisen vaiheen kunnallistekniikka on valmis. Ravikankaantien rakensi Veljekset Saarinen Oy Jämijärveltä. Sama yritys vastasi Päijänrannan tiensiirrosta aikaisemmin kesällä. Myös Ravikankaantie on nyt päällystetty ja valaisimia myöten valmis.

hinttula4

Lintuvuoren ykkösvaihe käsittää 10 rakentamisvalmista tonttia (rajattu punaisella), joista seitsemän sijaitsee Ravikankaantien varressa ja kolme Vaherintien varressa. Ravikankaantien tonteista kolme on jo myyty ja toisesta kohteesta yksi, kertoo toimitusjohtaja Saila Piiroinen Huoneistokaari Oy:stä. Kakkosvaiheen tonteista otetaan varauksia ja kun niitä saadaan riittävästi, niin kunnallistekniikan rakentaminen alkaa. Tavoitteena on saada vuorenlaen tonteille infra kesällä 2017, sanoo Piiroinen.

Näkymä Vaherintien ja Ravikankaantien liittymästä uuden lomarakennuskohteen suuntaan.

Ravikankaantien yläpäästä katsottuna seitsemän rakentamisvalmista tonttia sijaitsevat tien oikeassa laidassa.

– Monelta vuoren päällä sijaitsevalta kakkosalueen tontilta avautuu hieno järvimaisema Patalahdelle, kertoo Piiroinen. Hän painottaa, että alue on lähellä aktiivi-Himosta, mutta kuitenkin sijainniltaan rauhallinen.  Vuonna 2005 laadittu Master Plan sisältää myös rinnevarauksen, joka toteutuessaan toisi uuden laskettelurinteen Pohjois-Himoksen päältä Ravikankaantien yläpäähän. Tämän suunnitelman toteutumisesta ei ole varmuutta.

Kaikkiin Lintuvuoren tontteihin sisältyy venepaikka Patalahden rantaan rakennettavaan pienvenesatamaan.

hinttula7

Lintuvuoren lomarakennusalueen sijainti Himoksen kartalla.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments