tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiUutisetHimoksella vilkas pääsiäinen

Himoksella vilkas pääsiäinen

pääsiäinen1

Pääsiäispyhinä Himoksen rinteillä suihki lähes 15 000 laskettelijaa ja lautailijaa. Se on kaikkien aikojen toiseksi paras tulos. Huippupääsiäinen Himoksella laskettiin keväällä 2013. Koko kauden hissilippumyynnistä pääsiäisen osuus vaihtelee 5-10 prosenttiin, kertoo markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen.

– Tällä kertaa oli lupa odottaa hienoja lukuja. Osuivathan juhlapyhät parhaaseen kevättalveen maaliskuun lopulle. Pitkäperjantain ja lauantain lumi-räntäsateet hillitsivät kuitenkin uusien kävijä- ja myyntiennätysten syntymistä, hän arvioi.

Pääsiäinen oli kuitenkin kokonaisuutena hieno. Sunnuntain ja maanantain aurinkoiset päivät paikkasivat tilanteen. Etenkin sunnuntaina pysäköintipaikat olivat tupaten täynnä ja rinteissä kävi kova sutina. Vaikka lumi alkoi lämpiminä iltapäivän tunteina hiukan puuroutua, pakkasöinä ne saatiin ajettua taas huippukuntoon. Pääsiäistä vietettiin Himoksella hyvillä fiiliksillä.

Himoksen laskettelukausi jatkuu aina vappuun asti. Vielä tulevana viikonloppuna ovat avoinna kaikki rinnealueet. Huhtikun 4. päivä alkaen siirrytään supistettuihin aukioloihin pohjoisrinteiden ollessa avoinna perjantaista sunnuntaihin.

– Tänä vuonna pohjoisrinteillä on tykkilunta ennätysmäärä johtuen tammikuun pitkästä, erityisen hyvästä pakkasjaksosta. Aukiolosupistus ei siis johdu lumen vähyydestä, vaan merkittävästi erityisesti arkisin pienenevästä asiakasmäärästä. Tämä on sinällään harmillista, sillä huhtikuussa on useasti kevään upeimmat kelit. Nyt on vain toivottava, että ne sattuisivat viikonlopuille, Kuokkanen huomauttaa.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments