torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetEnnätysmäärä rinteitä Himoksen avajaisissa

Ennätysmäärä rinteitä Himoksen avajaisissa

himos1

Himoksen rinteet on avattu talvikaudelle 2016-2017!

Hyvissä ennen H-hetkeä alkoi väkeä kerääntyä hissien luokse. Tällä kertaa avaaminen tapahtuikin komeasti. Yhdeksän rinnettä ja seitsemän hissiä ovat lukuja, joita ei ole ennen hiihtokeskuksen avajaisten historiassa nähty. Keskimaa tuolihisseineen kuului ensimmäistä kertaa avajaispäivän tarjontaan. Laskettelukansalla oli kova hinku rinteisiin jo viikko sitten, mutta hyvän pakkasjakson aikana ei lumetusta kannattanut keskeyttää.

Perherinteiden hissijonon kärkeen ehti ensimmäisten joukossa Klinkin perhe Tuusulasta. Susanna, Kiira, Jyri ja Sara Klink pitävät majaa Himoksen vaunualueella jo seitsemättä vuotta. Tästä päivästä kevääseen saakka kaikki viikonloput vietetään Himoksella, he kertoivat. Ensimmäisten liukujen perusteella rinteiden todettiin olevan huippukunnossa. Vaikka edellisenä päivänä satoi vettä kuin aisaa, sohjossa ei tarvinnut lasketella. Kaikki laskevat kaikilla välineillä, joskin perheen äiti viihtyy parhaiten suksien päällä. Jyri Klink testasi uusia telemark suksiaan. Näin aluksi ne tuntuivat tarjoavan mukavaa haastetta. Joulun perhe kertoi viettävänsä kotona, mutta heti sen jälkeen palataan rinteisiin. Laskettelupäivä alkaa usein Pohjois-Himokselta ja päivän mittaan käydään sitten läpi kaikki rinteet.

Päivi Kuokkanen ja Elsi Ojala                                              Reetta Tikander, Ilkka Suppula, Eero Suppula ja Päivi Kuokkanen

Markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen ja liiketoimintajohtaja Elsi Ojala säteilivät kilpaa pilvien lomasta pilkistelevän auringon kanssa. – Me teimme talven, he ihan aiheellisesti totesivat. Tosin siihen tekemiseen osallistui myös aikamoinen joukko hiihtokeskuksen rinneväkeä. Ja kunnon pakkasjakso tarjosi eväät ennätysten lyömiseen avajaispäivän rinteiden ja hissien määrässä. Nyt lunta on niin paljon, että näillä hangilla päästään kevääseen saakka, vaikka välillä olisi lauhempiakin kelejä. Koko perheen puuhamaa laavuineen ja pulkkamäkineen on myös avattu. Himos tarjoaa nyt lähiliikuntaa koko perheelle, naiset muistuttivat.

Entistä parempaa palvelua on tarjolla myös erityislaskettelijoille. Hallissa asuva Suppulan perhe testasi uutta jousitettua HOC2-Biski -laskettelukelkkaa, jonka ovat välinevuokraamoon hankkineet yhdessä Himos-yhtiöt, Jämsän kaupungin liikuntatoimi ja Jämsän Seudun Kehitysvammaisten tuki ry. Ensivaikutelmat olivat hyvät niin kyydissä istuneen Eero Suppulan kuin sitä ohjanneen Ilkka Suppulankin mielestä. – Kyllä tämä on ohjastajallekin edellistä mallia helpompi käsitellä, Ilkka Suppula kertoi kuulumisia kysymään poikenneelle Päivi Kuokkaselle.

Hiihtokoulun tukikohdassa valmisteltiin konttoria talvikuntoon ja odoteltiin ensimmäisiä asiakkaita. Aki Hokkanen, Terhi Taanonen ja Eetu Salo olivat ensimmäisenä päivänä vuorossa. Kaikkiaan opettajia on kirjoilla viitisenkymmentä, mutta kaikki eivät ole kovin aktiivisia, kerrottiin. Päivystysporukat kootaan arvioitujen laskettelijamäärien mukaan. Sesonkien aikaan ja talven huippupäivinä porukkaa pitää olla passissa kulloisenkin tarpeen mukaan. – Hyvillä mielin nyt ollaan, kun päästään näin ajoissa aloittamaan, hiihdonopettajat totesivat.

Rinteeltä tupsahti alas viisivuotias Mio Souru Mankkaalta. Reipas Mio kertoi tehneensä ensimmäisen tunnin aikana jo 12 laskua. perheellä on mökki Himoksella ja mäkeen lähdettiin heti kun se oli mahdollista. Laskettelun Mio kertoi aloittaneensa kolmivuotiaana, joten kovinkaan monta muksahdusta ei tusinan laskun aikana tapahtunut. Yhdeksänvuotias sisko Moona muksahteli vähän enemmän, koska hän harjoitteli ensimmäistä päivää laudalla.

himos8

Avajaispäivästä otti hyödyn irti myös Jyväskylän Hiihtoseuran 10-12 vuotiaat alppihiihtäjät valmentajansa Hannu Tolvasen johdolla. Valmentajan rinteeseen tekemää pujottelurataa tahkottiin läpi ahkerasti. Lumilla tämä porukka oli ehtinyt käydä tänä syksynä jo moneen kertaan. Itävallasta, Liettuan lasketteluhallista ja Rukalta oli haettu tuntumaa. Nyt Himoksen auettua siellä käydään 4-5 harjoitusta viikossa, kertoi Tolvanen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments