lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetAlpakat ovat lempeitä eläimiä

Alpakat ovat lempeitä eläimiä

alpakat2b sivulle

Alpakkaherrat Bruno ja Mozart ovat noin 40 kilometrin päässä Himokselta sijaitsevan Alpakkakartanon lemmikit.

Soile Hintikka-Halonen ja Hannu Halonen ostivat Kuoreveden entisen vanhainkodin ja perustivat sinne matkailuyrityksen. Kymmeniä huoneita käsittävä komea päärakennus ja samaan pihapiiriin liittyvät kaksi rivitaloa sijaitsevat Suinulan kylässä Halli-Mänttä -tien varressa.

 

Alpakat ovat sympaattisia, rauhallisia ja lempeitä eläimiä, joita lastenkaan ei tarvitse pelätä. Alpakkakartano toivottaa vieraat tervetulleiksi, kunhan käynnistä ennakolta sovitaan. Tätä kirjoitettaessa ovet ovat auki lauantaisin iltapäivällä ilman ennakkoilmoitustakin.

alpakat6

Soile-Hintikka-Halonen on ammatiltaan artesaani ja opiskellut myös eläinavusteiseksi valmentajaksi. Niinpä Bruno Ja Mozart tekevät hänen kanssaan vierailuja vanhainkoteihin ja laitoksiin. Eläimet käyttäytyvät rauhallisesti ja siististi myös sisätiloissa.

– Olemme tavanneet käydä tervehtimässä vuodepotilaitakin, jotka eivät jaksa tulla yleisiin tiloihin, Soile kertoo.

Vanhukset tykkäävät ja ilahtuvat eläimistä. Onpa käynyt niinkin, että vaikeasti dementoitunut ja pitkään puhumatta ollut vanhus on yllättäen saanut sanoja suustaan.

alpakat7

Bruno ja Mozart ovat ensisijaisesti lemmikkejä, mutta kerran vuodessa kevätkesällä niiden villa leikataan. Alpakan villa on arvokasta luksustavaraa. Kerrotaan, että esimerkiksi James Bondin puvut ovat alpakan villasta kudottua kangasta, Soile naurahtaa.

Kahdesta alpakasta ei villaa kovin paljon tule, mutta aikaa myöten eläimiä on tarkoitus lisätä, jolloin myös villan tuotannolla olisi taloudellista merkitystä.

Alpakoiden lisäksi kartanon tallissa talvella ja kesällä ulkotarhoissa elelee lasten iloksi myös lampaita, kanoja ja kukko.

Alpakkakartanon päärakennuksesta löytyy 70-80 hengen juhlasali, kokoustilaa, saunaosasto ja takkahuone. Myös majoitustilaa on päärakennuksessa tai rivitaloissa.

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments