torstai, 30 toukokuun, 2024

Ilmojen halki

hyppy5b

Himoksen alkuvuosina laskettelu oli sananmukaisesti laskettelua. Suksilla seisojan nenä osoitti koko ajan menosuuntaan eikä rinteissä turhia temppuiltu.

Ensimmäiset huimemmat hypyt näin Länsi-Himoksen mustan rinteen kumpareessa järjestetyssä kilpailussa. Silloin noihin temppuihin kykeneviä taisi koko Euroopassa olla vain muutamia. Vuosilukua en enää muista.

Sitten tulivat lumilaudat ja suksia alettiin suunnitella ja kehittää monenlaisiin tarpeisiin. Ensimmäisiä taitureita alkoi ilmaantua rinteisiin.

hyppy2

Tänä päivänä Slope style on talviurheilulaji, jossa lumilautailijat ja freestylehiihtäjät tekevät hyppyreissä, kaiteissa eli reileissä, putkissa ja liukumalaatikoissa temppuja laskiessaan rinnettä alas.

Laji on uutena mukana myös Sotšin talviolympialaisissa.

hyppy3

Himos tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja hyppyreiden ja reilien harrastajille. Ensimmäisiä temppuja kannattaa kokeilla Murrin Streettiksellä, jossa on junnutasoisia hyppyreitä ja leveitä pressejä.

Taidon kasvaessa voi siirtyä Mountain Dew Snow Parkin  isompiin boxeihin ja järeämpiin reileihin. Pohjois-Himoksesta löytyy jokamiehen ralliraitti SnowRide.

Kaikki Suomen huiput ovat tuttuja kasvoja myös Himoksessa.

Talviolympialaisissa Suomea edustavat freestylehiihdossa Antti-Jussi Kemppainen ja Jouni Pellinen. Lumilautailussa Enni Rukajärvi, Markus Malin Janne Korpi, Peetu Piiroinen, Anton Lindfors, Ilkka-Eemeli Laari ja Lauri Kivari.

hyppy4

Tämän jutun kuvat on otettu Himoksella järjestetystä kumparelaskukilpailusta.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments