torstai, 30 toukokuun, 2024
No menu items!
No menu items!
KotiYleinenAvaraa asumista

Avaraa asumista

 

asuminen5b

Himoksen historiassa alkaa tulla 30 vuotta täyteen. Saman ikäisiä ovat myös mökkikylien vanhimmat lomamökit. Alkuvuosia hallinneesta pyöröhirsirakentamisesta on siirrytty arkkitehtien luomuksiin, joissa monenlaiset materiaalit vaihtelevat.

Sellaisiakin mielipiteitä kuulee, että vapauksia on käytetty liikaakin. Uusimmilla alueilla näkee vaikka minkä mallisia- ja kokoisia mökkejä.

Oikeastaan mökeistä puhuminenkin on jo pitkään kuulunut historiaan. Monien loma-asuntojen avaruus ja varustetaso ylittää jo reilusti keskiverto omakotitalojen laatutason.

asuminen3 asuminen2

Tämmöisessä ”mökissä” vuokra on tietysti paljon pientä hirsimökkiä korkeampi, mutta toisaalta neliöt ja tilat antavat mahdollisuuden lomanviettoon isommallakin joukolla. Silloin kustannus henkeä kohti ei ole välttämättä sen korkeampi kuin, pienemmän vaatimustason mökeissäkään.

asuminen4

Makuja on tietysti yhtä monta kuin asujiakin. Kun tilat ovat isot ja avarat, jonkun mielestä kodikkuus saattaa kärsiä.

Sauna on kuulunut suomalaiseen mökkiin kautta aikojen välttämättömänä varusteena. Niinpä Himoksellakin lämpiää huippuviikonloppuina yli 500 saunaa. Porealtaat ovat viimeisen vuosikymmenen välttämättömyyksiä. Aika näyttää tulivatko ne jäädäkseen, vai ovatko ohimenevää muotia.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments