lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiFestivaalitFestaritunnelmia vuosien varrelta

Festaritunnelmia vuosien varrelta

festarit korjaus a

Festivaalikesä lähestyy. Juhannukselta se taas alkaa ja sitten on monta isoa tapahtumaa ennen syksyä. Ohessa kuvia menneiltä vuosilta sattumanvaraisesti valittuna ja sattumanvaraisessa järjestyksessä. Löytääkö näistä kenties joku  itsensä muutaman vuoden nykyistä nuorempana?

 

Monen mielestä kaikkien aikojen mahtavin spektaakkeli koettiin silloin, kun Nightwish esiintyi Himoksella Silloin ei osattu arvata, että Tarja Turunen teki yhtyeen riveissä viimeisiä keikkojaan.

Onhan sitä sadettakin joskus saatu, mutta enimmäkseen festareita on sää suosinut. Aurinko paistaa ja kansa on hyvällä tuulella. Juhannuksena aurinko ehtii jo nousta uudelleen, ennen kuin viimeiset tahdit päälavalta on soitettu.

Suomessa ei taida sellaista tähteä olla, joka ei olisi joskus Himoksella esiintynyt. Moni nousussa oleva bändi on tehnyt ensimmäisen keikkansa heräämölavalle ja vuoden parin päästä ollut jo päälavan vetonaula. Mieleen tulee esimerkiksi Lauri Tähkä ja Elonkerjuu, Herra Ylppö ja Ihmiset, Teräsbetoni ja onhan näitä…

Yhtään tähteä ei synny, eikä monta keikkaa heitetä ilman yleisöä. Ja yleisöä Himoksen festivaaleilla on riittänyt. Yli kymmenvuotisen tapahtumahistorian aikana uusia ennätyksiä on tehty lähes joka vuosi. Niin käynee tänäkin kesänä, kun aluetta on laajennettu ja juhannuksena avataan uusi yli 2000 lisäpaikkaa tarjoava terassi Riemu.

Vain viikko juhannusfestarien jälkeen kesä jatkuu iskelmäfestareilla, joilla yleisöä on käynyt lähes yhtä paljon. Jos juhannuksena Himoksen täyttää nuoriso, niin iskelmää tulevat kuuntelemaan kaiken ikäiset ihmiset teineistä vaariin ja muoriin. Iskelmäfestivaaleilla kakkoslavan yhteydessä on iso tanssiparketti. Siellä tanssinhaluiset voivat pistää jalalla koreasti.

Osa juhannuksen esiintyjistä on saapunut viikon päästä Himokselle uudelleen. Näin on tehnyt mm. Paula Koivuniemi, Yö ja moni muukin bändi. Niin kuin odottaa sopii Iskelmäfestarin tunnelma on juhannuksen säpinään verrattuna paljon rauhallisempi. Sitä se ikääntyminen teettää.

Monenlaista muutakin hauskaa musiikin oheen on mahtunut. ”Ohjelman” esittäjiä löytyy aina niin esiintymislavoilta kuin yleisönkin joukosta.

 

Festivaalitietoa täältä: http://www.himosfestival.com/fi/the-voice-juhannus-himosfestival/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments