torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetPatapirtissä tuoksuu hyvä ruoka

Patapirtissä tuoksuu hyvä ruoka

patapirtti13b

Uusi-Yijälän tila ja sen vuosisatoja vanhaan päärakennukseen sisustettu Ravintola Patapirtti sijaitsee Himoksen laskettelurinteitä vastapäätä Patalahden takana.

Ravintolan keittiö on ylpeä siitä, että ruoka valmistetaan suomalaisista raaka-aineista ja mahdollisimman paljon lähiruokaa hyödyntäen. Nykyajalle tyypillisiä puolivalmisteita ei käytetä.

patapirtti8

Paikallisen Seppälän tilan lammas ja Päijänteellä kalastavan Ari Sorvarin kuha ovat lähiraaka-aineista hyviä esimerkkejä. Myös marjat, juurekset ja vihannekset ovat peräisin paikallisilta tuottajilta.

Hyvä ruoka tarvitsee seurakseen hyvän viinin.

Uusi-Yijälän viinimyymälästä voit ostaa myös mukaasi tilan omat viinit. Musta Mortti, Yijän Ylpeys, Kaunis Elina ja Kultainen Mataleina ovat maistamisen arvoisia marjaviinejä, valmistettu ammattitaidolla luomupeltojen raaka-aineista.

patapirtti10

Viini on talon emännän Tarja Uusipaaston mielestä niin mielenkiintoinen, salamyhkäinen ja monimuotoinen asia, että viinivalmistuksen prosessista hän voisi omien sanojensa mukaan puhua vaikka päivätolkulla.

Huhu kertoo, että valikoimaan on lähiaikoina tulossa Hullu Pappi, viini josta tässä vaiheessa ei vielä enempää kerrota.

Talossa on 5 majoitushuonetta ja saunatilat. Yösijaa näistä löytyy 10-15 hengelle. Hotellitasoista asumista rauhallisessa maatilan miljöössä.

patapirtti4,patapirtti15b

Uskoisin, että ainakin kesäaikaan emännän saa ehkä suostuteltua lämmittämään talon vanhoja perinteitä henkivän rantasaunankin, josta on mukava pulahtaa Patalahden puhtaisiin vesiin vilvoittelemaan.

Tilan nykyinen isäntäpari Markku ja Tarja Uusipaasto aloittivat viljelyn vuonna 1987. Pelloilla kasvaa luomuna kauraa, laidunnurmea ja marjoja. Mansikkaa, vadelmaa, tyrniä, pensasmustikkaa ja herukkaa raaka-aineeksi viineihin.

Vuoden mittaan Patapirtillä tavataan järjestää erilaisia kokoperheen tapahtumia, joihin yleensä on ollut vapaa pääsy. Kesäpäivien leppoisista tunnelmista ohessa muutama kuva.

patapirtti7 patapirtti5 patapirtti6 patapirtti12

Tarkempaa tietoa Patapirtin miljööstä ja palveluista löydät tästä osoitteesta:   http://www.patapirtti.fi/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments