tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatPatapirtin Lumottu metsä

Patapirtin Lumottu metsä

kuva18

Patapirtillä järjestettiin vuodenvaihteessa jo neljättä kertaa lapsille ja lapsenmieliseille tarkoitettu satutapahtuma LUMOTTU METSÄ.  Nimensä mukaisesti tässä metsässä tapahtuu monenlaisia erikoisia asioita. Johtuu varmaan siitä, että siellä elää tonttuja, peikkoja ja jos jonkin sortin öttiäisiä, joita ei ihan joka metsässä tapaakaan. Hämärtyvässä illassa valopolku ja käsivarteen tarttunut tonttu tai menninkäinen johdatteli vieraat rastilta toiselle. Salaperäisillä poluilla törmäsi monenlaisiin satumetsän olentoihin.

Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna kahteen kertaan. Samalla saatiin tuntumaa siitä kuinka vaihteleva suomen talvi voi nykyään olla. Tammikuun ensimmäisenä päivänä vihmoi vettä ja viidentenä päivänä paukkui lähes 20 asteen pakkanen. Tämän artikkelin kuvat ovat jälkimmäisestä tapahtumasta.

Patapirtin pihassa paloi nuotio, ja tuoksui käristyvä makkara. Lumiukko ja Blondiina ottivat vastaan vieraita ja opastivat heitä satumetsän siimekseen.

Peikot ja kummitukset elävät metsässä sulassa sovussa. Kummituksella taisi olla meneillään pyykkipäivä?

Lumotun metsän tonttuja vilahteli puussa ja maassa. Tontuthan viettävät joulun jälkeen vapaapäivää, kun massiivinen lasten kiltteysseuranta ja lahjanjakoruljanssi on taas kerran ohi.

Lähes 20 asteen pakkanen ei metsän väkeä pelottanut. Jos alkoi hytisyttää, nuotiot lämmittivät ja hehkuivat samalla valoa seikkailupoluille.

Ja kunka ollakaan, myös itse joulupukki oli paluumatkallaan Korvatunturille poikennut levähtämään Lumotun metsän siimeksessä sijaitsevaan aittaan! Liisi Kantola ja Eveliina Saarela pääsivät pukin polvelle istumaan. Joulua Lapissa viettänyt Liisi oli jälkeenpäin harmitellut, että aattona pukin halaaminen unohtui. No, nyt sekin asia tuli hoidettua, kertoi hänen äitinsä Tiina Mustakallio (vas.) Eveliinan äiti Arja Kyllönen kuvan oikeassa laidassa.

Seuraavaksi satupolulla Lapsia tervehti Lila Leiskupeikko, joka on koko peikko- ja menninkäisjoukon äiti ja ideoija. Posti toi hänelle joulukortteja myös Pirjo-Riitta Haimilan nimellä.

Himoksella lomaileva venäläinen huumorimies, pisti noitarummun jyskeessä tanssiksi ja sai shamaanilta otsaansa nokimerkin muistoksi vierailustaan Lumometsässä.

Köysipolkua pitkin seikkailtiin silmät sidottuina.

Patapirtin tuvassa lapset saivat kunniakirjan muistoksi Lumotun metsän seikkailun hyväksytystä suorittamisesta. Ison kivitakan hohteessa lämmiteltiin pakkasen nipistämiä poskia ja sormia.

Kesätapahtumasta löydät tarinaa täältä: https://himoksensanomat.fi/2014/07/24/kesapaiva-patapirtilla/

Ja yrityksen kotisivut ovat täällä:  http://www.patapirtti.fi/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments