tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatJuhlapäivä Himos hiihtokeskuksessa

Juhlapäivä Himos hiihtokeskuksessa

0himos2

Maanantaina 29.12. 2014 Himos Hiihtokeskuksessa vietettiin juhlapäivää. Laskettelukeskuksen avajaisista tuli kuluneeksi päivälleen 30 vuotta. Himoksen perustajilla ja hiihtokeskuksen omistajilla toimitusjohtaja Juhani Ojalalla ja markkinointijohtaja Päivi Kuokkasella riitti kiirettä. Haastattelupyyntöjä esittivät niin radio, televisio kuin sanomalehdetkin. Onnitteluja sateli ja Päivi taisi tehdä elämänsä halailuennätyksen.

0himos6,0himos7

Juhlapäivänä Himoksella paukkui talven kovin pakkanen, lähemmäs 20 astetta. Se ei kuitenkaan estänyt ihmisiä lähtemästä rinteisiin. Jos alkoi kovasti hytisyttää, käytiin rinneravintolan viereisessä lämmitetyssä teltassa siemaisemassa talon tarjoamat kuumat kaakaot.

0himos8.

Juhani Ojala, Joona Ojala ja Päivi Kuokkanen.

Juhani Ojala kertoi hiihtokeskuksen olevan hänen visioissaan suunnilleen puolessa välissä. Eli paljon uutta on jo valmiiksi suunniteltuna. Aika näyttää rakennetaanko Himokseen Suomen ensimmäinen lasketteluhalli. 450 metriä pitkälle hallille on  kaavassa paikka varattuna ja alustavia maastotöitäkin on jo tehty. Valmista rakennusoikeutta löytyy muillekin isoille investoinneille.

0himos1,

Tamperelainen Anu Mäenpää poikansa Maxin kanssa kuuluu Himoksen himolaskettelijoihin. Viime talvena Anulle kertyi 1400 hissinousua ja Maxille melkein 2000. Kuvaa otettaessa perheen isä Ari Mäenpää oli jo ehtinyt suksille. Viimeiset viisi vuotta Mäenpään perhe on omistanut Himoksella mökin, joten rinteitä kolutaan lähes joka viikonloppu. Tampereelta Himokselle ajaa vähän päälle tunnissa, eikä isompia rinteitä kaivata. – Nämä ovat meidän perheelle juuri sopivia, Anu vakuuttaa.

0himos10,0himos12

Nina Liljeblad ja Nina Lauronen kiertävät koko talven laskettelukeskuksia Audi-riehan merkeissä. Tarkkaan ottaen toimitusjohtaja Kalle Lauronen Viihdehuiput Oy:stä vastaa Audi-malliston esittelystä ja neitoset järjestävät laskettelukansalle hauskoja pieniä kilpailuja. Himos on tälle viihderyhmälle mieluinen paikka, jossa käydään joka vuosi.

– Täällä on ystävällinen henkilökunta ja esittelypaikka hyvin järjestetty, Kalle Lauronen kiitteli.

0himos11,0himos9

Kun varusteet ovat kunnossa, kovakaan pakkanen ei rinteissä haittaa. Hämäläisen ja Kuusniemen perheet tulivat Himokselle Ahvenanmaalta ja Korpilahdelta. Sukuloimisen lomassa lähdettiin päiväksi laskettelemaan, he kertoivat.

Perttu Tuomainen ja Anna Tuomainen lastensa Onnin ja Mintun kanssa lämmittelivät rinneravintolassa. Laskettelu on ollut perheen vanhemmille mieluinen harrastus jo nuoresta lähtien. Lapsillekin on hankittu omat välineet. Minttu laskee laudalla ja muut suksilla. Himoksen juhlapäivä oli mukava yllätys, joka sattui ystävien mökillä vietettyyn useamman päivän lomaan.

0himos13,0himos14

Pienelle välipalalle poikenneet Sofia Mesiranta ja Heidi Peltola Tampereelta kertoivat tienneensä Himoksen juhlapäivästä ja tulivat hyödyntämään alennettuja hintoja. Himoksella tytöt olivat ensimmäistä kertaa. Sofia laskee laudalla ja Heidi suksilla. Rinteissä tuntui olevan sopivasti haastetta ja iltaan asti oli tarkoitus lasketella. Cheerleadingia kansallisella tasolla harrastavilla tytöillä kunto kestää pitkänkin laskettelupäivän.

Kaarinasta kotoisin olevat Eero-Antti Virta ja Helena Virta viettivät Himokselta vuokratussa mökissä neljän päivän lasketteluloman lastensa Pepin (5 v) Mintun (3 v) ja Lotan (0 v) kanssa. Yhdeksän kuukauden ikäinen Lotta taisi olla näiden laskettelujuhlien nuorin vieras. Hän jätti vielä rinteet väliin. Peppi ja Minttu laskettelivat tällä reissulla ensimmäistä kertaa ja innostuivat heti kovasti. Perhe kertoi olleensa joka päivä mäessä, joskin toinen vanhemmista piti tietenkin silloin Lotalle seuraa.

– On kiva asia, että täällä Himoksella lapsia huomioidaan niin hyvin, Virrat kiittelivät.

0himos4,0himos5

Illan hämärtyessä juhlapäivä huipentui komeaan ammattilaisten järjestämään ilotulitukseen.

himos16

Merkkipäivänä julkistettiin myös Timo Siukosen yhdessä Päivi Kuokkasen ja Juhani Ojalan kanssa koostama laskettelukeskuksen historiikki. Kirjaa myydään laskettelukeskuksen lippukassalla, vuokraamon Ski Shopissa ja yhtiön nettikaupassa.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments