tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiUutisetLaskettelukausi avattiin

Laskettelukausi avattiin

himos13

Tämän talven laskettelukausi Himoksella pääsi vauhtiin joulunpyhinä. Onneksi pakkanen kiristyi muutamaa päivää aikaisemmin sen verran, että ensimmäiset isot rinteet ehdittiin viimeistellä jouluksi kuntoon. Pienimuotoisestihan on jo jonkin aikaa lasketeltu pikkurinteissä ja pulkkamäessä. Myös hiihtäjät ovat päässeet Länsi-Himoksella harjoittelemaan.

himos1,himos2

Tapaninpäivänä olivat olosuhteet mukavan laskettelupäivän viettoon suorastaan ihanteelliset. Pakkasta vain viitisen astetta ja aurinkokin ehti kurkistella muutaman tunnin ajan vuoren takaa. Ihmiset olivat hyväntuulisia ja nauttivat täysin palkein talvitunnelmista mustan, loskaisen ja pimeän syksyn jälkeen.

himos3,himos4

Jani Mustonen, Tomi Ojala ja Päivi Valkeinen kertoivat saapuneensa Keravalta Himokselle joulunviettoon. Rinteet olivat kolmikon mukaan hyvässä kunnossa, laskettelemaan päästiin suunnitelmien mukaan. Tosin siihenkin oli mökkiä tilattaessa varauduttu, että maisemat saattaisivat olla vielä mustina. Muutenkin koko joulunvietto onnistui nappiin. Mökillä viihdyttiin hyvän ruoan ja lenkkeilyn merkeissä.

Noora Färkkilä istui tauolla lastensa Kasperin (4v) ja Oskarin (5v) kanssa. Perheen isä sujahti rinteestä kesken haastattelun, ja kuinka ollakaan, nimi unohtui kysymättä. Perhe vietti joulua mökillä Kuhmoisissa, josta saavuttiin päiväksi Himoksen rinteitä korkkaamaan. Isompia rinteitä ei vielä kaivattu. – Nämä riittävät hyvin poikien treenaamiseen ja isompiin mäkiin mennään vasta taitojen kasvaessa, perheen vanhemmat huomauttivat.

himos6,himos7

Länsi-Himoksen laavulla Ainokaisa Ikonen, Jarmo Ikonen ja Laura-Lotta Kauneela haukkasivat eväitään. Serkkutytöt olivat tulleet Jarmon kanssa Putkilahdessa sijaitsevalta mökiltä viettämään laskettelupäivää. Nyt tultiin autolla, mutta talvella jäiden kantaessa Himokselle päräytetään toisinaan myös moottorikelkalla, Jarmo kertoi. Himoksella tavataan käydä 5-10 kertaa vuodessa. Putkilahden mökiltä tulee matkaa noin 45 kilometriä.

Seurue kehui rinteiden olevan hyvässä kunnossa. Laura-Lotta on jo kokenut laskettelija, mutta hiihtokoulusta otettu tunti antoi hyviä lisävinkkejä.

Sisällä kodassa käristettiin makkaraa. Espoosta jouluksi saapuneet Helle Väkeväinen, Ilkka Väkeväinen ja Heidi Väkeväinen tapasivat jämsäläiset ystävänsä Sirkku ja Annabella Turusen talvisen ulkoilun lomassa. Helle (6v) kertoi laskeneensa hyppyristä jo viisi kertaa ja lisää laskuja oli suunnitteilla.

Mökillä vietettiin 4 päivää. Mukana oli myös kaksi mummoa ja yksi vaari joten huolto pelasi moitteettomasti. Kun luette tätä, Väkeväiset ovat jo Floridan lämmössä. Suunnitelmiin kuului vuokrata auto ja katsella seuraavaksi vähän Lännen maisemia.

Sirkku Turunen kertoi tekevänsä kolmen lapsensa kanssa usein Himokselle lasketteluretkiä. Joskus on otettu mökkikin, vaikka lähellä asutaan. Mukavaa, että Himos kasvaa ja kehittyy, kuului Sirkun kommentti.

himos10,himos9

Alusta lähtien Himos Hiihtokeskus on satsannut perhelomailuun lapsia unohtamatta. Tarjolla on monenlaista pulkkamäkeä ja peppulaskukumpua niille perheen pienimmille, jotka eivät rinteisiin halua. Espoossa asuva Tamer Gultekin touhusi poikiensa Deniz ja Ilker Gulteginin kanssa auttamalla pienimmäistä kummun päälle, jonka rinteessä haalarin persukset saivat sitten kovaa kyytiä.

Myös Tamir kertoi viettäneensä perheineen neljän päivän joululoman Himoksella. Kiva, että jouluksi ehti tulla lunta, se kruunasi loman, hän kiitteli. Perhe tapaa käydä laskettelemassa 2-3 kertaa vuodessa. Nytkin on jo varattu mökki hiihtolomalle.

himos11,himos12

Joonan kumpua valloitti Jeni Eerikkilä yhdessä poikansa Anthony Eerikkilän kanssa. Voitteko kuvitella, että kaksivuotias, pian kolme vuotta täyttävä Anthony oli elämänsä ensimmäistä päivää laudan päällä ja laski rinnettä alas kuin vanha tekijä. Ainoastaan jarruttaminen oli vielä sen verran epävarmaa, että rinteen juurella tarvittiin vastaanottajaa.

– Aluksi kokeiltiin suksia ja siitä ei tullut yhtään mitään, mutta lauta alkoi sujua heti, hänen äitinsä naureskeli. Perhe vietti joulua 11 hengen porukalla Riihivuoressa. Kun siellä ei vielä päässyt rinteisiin, niin lähdettiin päiväksi Himokseen.

– Tämä oli tosi kiva joulu, hyvää ruokaa, ulkoilua pulkkamäessä ja ystävien kanssa pelattiin korttia, kertoi Jeni.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments