lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTapahtumatPääsiäisriehaa Himos Hiihtokeskuksessa

Pääsiäisriehaa Himos Hiihtokeskuksessa

Jo vuosikymmenten ajan Himos Hiihtokeskuksen pääsiäisohjelmaan ovat kuuluneet naamiaiset. Niinpä pitkäperjantaina rinteissä ja rinneravintolan terassilla nähtiin monenlaisia asukokonaisuuksia ja ihmeellisiä örkkejä.

Tänä vuonna pääsiäinen ajoittui kovin myöhäiseen ajankohtaan, eli huhtikuun puoliväliin, mutta säänhaltijat ovat olleet suksikansalle suosiolliset. Kausi päästiin aloittamaan varhain ennätyksellisellä rinnemäärällä ja pääsiäinenkin onnistui aivan nappiin. Kaikki rinnealueet olivat käytössä ja loistokunnossa. Vain yksi rinne Keskimaalla ja Joonankumpu pidettiin suljettuina. Viimemainittukin toimi pulkkamäkenä.

Hiihdonopettajat järjestivät laskettelun lomaan ohjelmaa. Tässä on menossa sulkapallon heitto. Myös frisbeetä heitettiin.

Rinneravintolan terassilla ”Sipoon popula” odotteli naamiaisten palkintojenjakoa. Amppari, pupu, kissa, pelle, lehmä ja karhu sulassa sovussa. Koko joukko vakituisia Himoksen kävijöitä. – Tämä on meillä kolmas pääsiäinen, mutta joka vuosi laskettelemassa käydään, he kertoivat.

Naamiaisissa kilpailtiin kahdessa sarjassa, alle 18 vuotta ja aikuiset. Tässä nuorempi porukka yhteiskuvassa.

Naamiaisten parhaat asut palkitaan tavarapalkinnoilla sekä päivä- ja kausikorteilla tulevalle kaudelle. Pikkuleijona ihmetteli, että mitähän tässä tuli voitettua.

Tärkeintä ei ole palkinto, vaan hauska päivä tutussa porukassa, mutta onhan se kirjekuorikin mukava käteen saada. Vallankin, jos sen sisällä on kausikortti ensi talvelle.

Aikuisten sarjan kilpailijat yhteiskuvassa. Mahtavan kokoinen Baymax ja Suomi-neito vierekkäin. Rokki-Riitta rämpytteli kitaraansa, mutta frakkiin pukeutunut orkesterinjohtaja Saan Sivelius heiluttaa tahtipuikkoaan vain klassisen musiikin tahtiin. Ja onhan tuossa paljon muutakin sekalaista seurakuntaa. Ghost Busters porukkaa pölynimureineen ja muine värkkeineen riitti kumpaankin sarjaan. Monet näistä hahmoista viettävät asuntovaunuissaan kaikki talven viikonloput Himoksella.

Rokki-Riitta pokkasi palkinnon, mutta niinhän siinä kävi, että Suomi-neidon panostusta tuomaristo arvosti eniten. Kausikortti ensi talvelle lohkesi tällä Suomi sata vuotta-hengessä laaditulla asukokonaisuudella. Suomi-neito kertoi valmistelleensa pukuaan viikon päivät. Kankaat ja muut tarvikkeet samoin kuin peruukki hankittiin ihan tätä kisaa varten kaupasta. Neito kertoi kuuluvansa Himoksen vakiasukkaisiin. Perheen vaunu on ollut rinteiden alla parkissa jo 12 laskettelukautta.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments