tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatOnniDog 2016 Himoksella

OnniDog 2016 Himoksella

onni1

Syksyisin järjestettävä OnniDog tuo koiranomistajat ja harrastajat Himokselle. Nelipäiväinen tapahtuma tarjoaa tilaisuuden kokeilla lähes kaikkia lajeja, mitä koiran kanssa yleensä voidaan harrastaa. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu koulutusten lisäksi huippuasiantuntijoiden pitämiä luentoja.

OnniDog on myös yleisölle avoin tapahtuma, jonne saa tulla käymään oman koiran kanssa. Tapahtumassa voi seurailla näytöksiä, nautiskella koirakahvilan antimia, kiertää myyntipisteitä ja seurata koulutuksia. Yleisölle tapahtuma on maksuton.

Jämsäläinen Koirakoulu Onni ja sen omistaja Maria Pesonen on ideoinut tapahtuman sekä toimii sen järjestäjänä. OnniDog -tapahtumalla on jo usean  vuoden perinteet, mutta sitä kehitetään edelleen hyödyntämällä aikaisempien vuosien kokemuksia ja kuuntelemalla osallistuneiden esittämiä toiveita.

Koirakoulu Onni järjestää kurssimuotoista koulutusta, sekä yksittäisiä tunteja eri aiheista esimerkiksi näyttelykoulutus, koiratanssi, tokon kisanomainen suoritus jne. Toiminta tapahtuu pääsääntöisesti Jämsässä, mutta kursseja tai teemapäiviä järjestetään myös Jyväskylässä ja Kuhmoisissa.

– Hyvältä näyttää. Tapahtuman osallistujamäärä kasvaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna koulutuksiin osallistuu noin 140 koiraa. Myös yleisöä on ollut aikaisempaa enemmän, iloitsi Maria Pesonen.

OnniDog tapahtuman käytännön koulutukset tapahtuvat Länsi-Himoksen suurella pysäköintikentällä ja sen läheisyydessä. Koirakahvilassa on tarjoilua niin koirille kuin isännillekin. Myös koiratarvikkeiden myyjät pystyttävät kentälle omat telttansa.

Jämsän Seudun Kaverikoirien toimintaa esittelivät Mirja Rantanen ja Saila Nirkkonen. Kaverikoirat käyvät säännöllisesti ilahduttamassa vanhainkodeissa ja päiväkodeissa niin asiakkaita kuin henkilökuntaakin. Tällä hetkellä järjestöllä on kolme tähän tehtävään koulutettua koiraa. Kyseessä on Kennelliiton alainen toiminta. Kuvassa taputeltavana Rantasen kuusivuotias kaverikoira Maisa, joka on sukupuultaan seropi.

Jyväskylästä saapuneen Niina Paninan kaksivuotias doberman Malina kokeili ensimmäisen kerran elämässään pallopaimennusta ja pääsi melkein heti hommasta jyvälle. Pallon kuljettaminen puskemalla onnistui kuin vanhalta tekijältä. Houkuttimena toimivat tietysti palkinnoksi saadut vuolaat kehut ja Niinan taskusta löytyneet makupalat.

Jämsäläinen Janita Viiankorpi osallistui saksanpaimenkoira Kelmin kanssa saalisviettiharjoitukseen. Kouluttajana oli maalimiesoppilas Jesse Rikkonen. Janitan ja Kelmin tarkoituksena oli osallistua moneen muuhunkin koulutukseen.

Suvi Hiltunen Hollolasta puuhasi kolmivuotiaan Liinan kanssa agilitykentällä. Meneillään oli tunneli, jonka läpi Liina oppi nopeasti porhaltamaan. Ohjelmassa oli myös hypyt, keinu ja esteet. Aikaisemmin koira ei ollut lajiin tutustunut. Agilitykentän jälkeen oli aikomus osallistua ainakin hakuun, tokoon ja näyttelytreeniin.

Kouluttaja Virva Haapanen esitteli koirafrisbeetä, joka tarjoaa liikuntaa niin koiralle kuin sen omistajallekin. Taitava koira nappaa frisbeen ilmasta ja palauttaa sen takaisin heittäjälle. Jalostetumpi muoto perinteisestä kepin heitosta.

Saakoskelaisen Minna Pesosen (kuvassa) Pepi oli ensikertalainen viehejuoksussa, mutta ärhäkästi se säntäsi pitkän narun päässä nopeasti kelatun muovipussinipun perään. Tässä on kyseessä näöllä metsästävän koiran saalisvietti, kertoi lähettäjänä toiminut Minna Holopainen. Koira saa pisteitä siitä kuinka se suhtautuu vieheeseen.

– Vaikka kyseessä oli ensimmäinen kerta, niin Pepi on hyvin riistaviettinen koira, joka mielellään juoksee jäljen perässä, selitti puolestaan Minna.

Ensikertalainen oli myös Marika Huhta-ahon (vas.) springerspanieli Ventti vesipelastusharjoituksessa. Mutta niin vaan oivalsi Jenni Hautamäen (oik.) opastuksesta tuossa tuokiossa mistä hommassa on kysymys.

Kun Marika Viinikka souti veneen järvelle, syöksyi Ventti käskyn saatuaan salamana veneen perään, tarttui vetoköyteen ja hinasi uimalla veneen rantaan.  Arvaatte varmaan, että kehuja ja namia sateli sen jälkeen. Koe toistettiin pariin kertaan. Koiran omistajalle tämä onnistuminen ei ollut kuitenkaan kovin iso yllätys, koska Ventti on kova uimaan ja tykkää kaikkeen veteen liittyvästä toiminnasta. Mainittakoon, että vesipelastus on koiraharrastuslaji, jolla ei ole mitään tekemistä oikean pelastustoiminnan kanssa, kouluttajat huomauttivat.

Hitsi, että on paljon kaikkee mielenkiintoista!                        Tää on niin tätä… Kun sais ottaa pienet päivänokoset.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments