tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiFestivaalitOktoberfest toi syksyn Himokselle

Oktoberfest toi syksyn Himokselle

Syyskuun pimenevät illat alkavat jo kaivata piristystä ja sellaisen tuo Oktoberfest Himoksella. Työyhteisöt ja kaveriporukat ympäri Suomen kerääntyivät saksalaistyyppiseen illanviettoon, johon perinteisesti kuuluvat hyvä ruoka, olut ja letkeä musiikki.

Otsikkokuvan seurue oli yllättänyt yhden jäsenensä tämän 50-vuotispäivänä ja suunnanneet Jämsään Kauhajoelta ja Porista.

Myös henkilökunta oli pukeutunut asianmukaisesti.

Tarjolla oli mm. palvattua sikaa, joka oli mennyt saunaan torstaina aamulla. Pöydät notkuivat monenlaisesta saksalaisruoasta.

Sauerkraut7

Esiintyjäkaarti molempina iltoina huolehti siitä, että tunnelma pysyi letkeänä. Perjantain aloitti monijäseninen Sauerkraut7, jonka näennäissaksa oli varsin viihdyttävää. Tutut melodiat saivat sanoikseen saksankielen prepositioita ja maakuntia vallan sujuvasti ja huomaamattomasti.

The Bilebändi ja Martti Servo ja Napander jatkoivat aloitusiltaa. Lauantaina lavan valtasi Discoinferno, jonka musiikki oli tuttuakin tutumpaa, turvallista ja mukaansatempaavaa discoilua. Sen sijaan asut oli viety rohkeudessaan huippuunsa ja ne saivatkin yleisön kamerat kuumenemaan. Tasa-arvon aikanakin miesten paljaat takapuolet tuntuvat olevan harvinaista herkkua. Matti ja Teppo vetivät juhlashownsa illan päätteeksi vankalla kokemuksella. Veljesparilla virtaa riittää vielä festarikesän jälkeenkin.

Oktoberfest on suosittu tapa viettää työyhteisön tyky-aikaa. Väkeä oli tullut pitkienkin matkojen takaa joko yhdeksi tai kahdeksi yöksi. Osalla päivään oli liittynyt erilaisia aktiviteetteja luonnossa. Espoon kaupungin työntekijöiden päiväretkeily oli saada dramaattisen päätöksen, kun yksi joukosta eksyi maastoon makkaranhakureissullaan neljäksi tunniksi. Tarina päättyi lopulta onnellisesti ja illalla jo tapahtunutta muisteltiin hymyssä suin.

Pirkkalan seurue

Oktoberfestiin voi toki tulla täysin tavallisissa vaatteissa, mutta juhlatunnelmaa varmasti nostaa pieni panostus asuun. Moni olikin nähnyt paljon vaivaa asun rakentamisessa. Jotkut pitävät kaapissa aina valmiina oktoberfest-asunsa ja se kaivetaan esiin vain kerran vuodessa Himokselle.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments