maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatMiss Eloweena 2017 finaali

Miss Eloweena 2017 finaali

Miss Eloweena on uudentyyppinen missikilpailu, jonka on ideoinut tanssijana, mallina ja fitnessurheilijana tunnettu Henna Peltonen (toinen oik.). Kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Keväällä alkanut missikiertue huipentui Jämsänkosken ilveslinnassa pidettyyn finaaliin.

Miss Eloweenaksi etsitään luonnollisen kaunista aitoa suomalaistyttöä. Kaikki kauneuskirurgiset toimenpiteet, hiuslisäkkeet, rakennekynnet, tekoripset ja näkyvät tatuoinnit ovat kiellettyjä. Peltonen kertoo jo pitkään miettineensä aidompaa kauneuskilpailua nykyisten monin tavoin korjailtujen missien sijaan. Kilpailun suosio yllätti järjestäjän. Hakemuksia tuli satoja. Niistä valittiin 30 videohaastatteluihin, joista jatkoon pääsi 15 tyttöä. Kuvausten jälkeen finaaliin valittiin 10 tyttöä, jotka nyt kilpailivat Ilveslinnassa.

Ilveslinna on entinen Yhtyneiden Paperitehtaiden ja UPM Kymmenen juhlatalo, joka nykyään on yksityisessä omistuksessa. Lisätietoja tästä historiallisesta juhlapaikasta löydät täältä:  http://www.ilveslinna.fi/

Kilpailun tuomareina toimivat Leena Ylimutka Iltalehdestä, Riitta Väisänen ja Niina Kuhta. Iltalehden lukijat äänestivät oman suosikkityttönsä.

Missikilpailujen perinteiseen tyyliin loppukilpailussa käytiin arkipuku-, uimapuku- ja juhlapukukierros. Valintapäätökset jäivät tuomarien tehtäväksi, yleisö ei niihin osallistunut. Moneen kertaan kuultiin, että kaikki tytöt olivat niin kauniita ja vastasivat niin hyvin kilpailun tavoitteita, että kuka hyvänsä olisi voinut tulla valituksi. Tuomarien oli vaikea päätös kuitenkin tehtävä.

Kilpailijat valmiina juhlapukukierrokseen.

Kilpailija 1. Heidi Hyykky, Juuka                                                    Kilpailija 2. Pihla-Pinja Punkanen, Lahti

Kilpailija 3. Janette Leskinen, Seinäjoki                                        Kilpailija 4. Emilia Tuominen, Jyväskylä

Kilpailija 5. Nuppu Eloranta, Hämeenlinna                                  Kilpailija 6. Karita Haapanen, Turku

Kilpailija 7. Henna Hakala, Tampere                                              Kilpailija 8. Noora Ask, Helsinki

Kilpailija 9. Josefina Kähönen, Tampere                                     Kilpailija 10. Krista Oksanen, Muurame

Voittajat. Vasemmalta: toinen perintöprinsessa Henna Hakala, Miss Eloweena Karita Haapanen ja ensimmäinen perintöprinsessa Josefina Kähönen.

Iltalehden lukijoiden äänestyksessä suosikkitytön tittelin sai Nuppu Eloranta. Haapanen puolestaan voitti myös kiertueella heinäkuun alussa Tallinnassa pidetyn Miss EW Tunika -kilpailun.

Henna Peltonen toivoo kilpailun voittajien toimivan esikuvina nuorille tytöille, jotka nykyisin törmäävät monenlaisiin ulkonäköpaineisiin. Tarkoitus on kiertää kouluissa puhumassa näistä asioista ja kannustaa nuoria hyväksymään itsensä sellaisina kuin luonnostaan ovat. Palkitut vakuuttivat olevansa hyvin innostuneita asiasta ja valmiita lähtemään koulukierroksille.

Karita Haapanen toivoo tittelin johtavan myös muihin työtarjouksiin. Hän on jo tähän mennessä tehnyt promokeikkoja sekä toiminut mallina kuvauksissa ja muotinäytöksissä. Hänellä on takanaan myös muita voittoja pienissä missikilpailuissa.

Voittajien on helppo hymyillä. Josefina Kähönen ja Karita Haapanen kävivät kisan jälkeen vähän tuulettamassa Ilveslinnan edessä sijaitsevalla kävelysillalla.

Henna Peltosen mukaan kilpailu saa jatkoa ensi vuonna.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments