torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitJysäri-festivaali kasvatti suosiotaan

Jysäri-festivaali kasvatti suosiotaan

 

jysäri1

Toista kertaa järjestetty Jysäri-festivaali jatkoi onnistuneesti Himoksen festivaalien ketjua. Tuskin missään muualla on koskaan edes yritetty viedä läpi kolme festivaalia muutaman päivän välein. Myös kaksipäiväisen Jysärin yleisö on ottanut omakseen. Viime vuoden 8000 kävijästä noustiin nyt 13000 kävijään. Kun Juhannus veti 42000, ja Iskelmä 44000 kävijää niin vilskettä on HimosParkissa viime aikoina riittänyt.

jysäri3,jysäri4jysäri5,jysäri6

Jysäriä suosi aurinkoinen sää, joten mikäpä oli yleisön juhliessa. Hyväntuulinen fiilis oli promoottori Timo Isomäen mukaan koko festivaalin ajan suorastaan käsin kosketeltava. Aidot 1990 luvun kovat nimet Bad Boys Blue, 2Unlimitedt, Modern Talking Band, Bandora, Scooter jne. innostivat festarikansan hyppimään ja jammailemaan.

jysäri7,jysäri8,

Pandora Live livenä

jysäri9,jysäri10

Nina Huhtamäen ja Minna Tervon (vasen kuva) mielestä kaikki esiintyjät olivat hyviä, joten pakko niitä oli tulla kuuntelemaan. Ihmiset olivat ystävällisiä ja tunnelma kaikin puolin kohdallaan, naiset raportoivat.

Sarjassa ”ota meistä kuva”, oikeanpuoleisessa otoksessa tavoitellaan luovaa kuvakulmaa. Kuvan ehtona oli keksiä jotakin muuta kuin se perinteinen kaulailukuva rinnakkain.

– Käviskös tämä, että ollaan näin… jotenkin… tällä tavalla peräkkäin?

Täytyihän tuo hyväksyä. Ainakin löytyi yritystä. Jonkin verran. Tai ainakin vähän.

jysäri15,jysäri16,jysäri17

Himoksen kolmesta festivaalista Jysärin yleisössä näkyi ehkä eniten satsausta festaripukeutumiseen. Tässä muutama esimerkki: Vasemmalla Anna Hemminen ja Minna Luukko Hyvinkäältä. Keskellä Arvuuttaja ja Batman, eli Jarkko Hakkari ja Jarno Brand Tampereelta. Oikealla ”Uuraisten Herttua” seurassaan Timo Pajula ja Veera Koski Jyväskylästä.

Batmania hieman korpesi, että festivaalialueella liikkui toinenkin ”halpa kopio” samantapaisissa asusteissa. Herrat aikoivat viipyä koko viikonlopun Himoksella. Batmobiili sai seisoa nämä päivät mökin nurkalla, koska sankarikin kaipaa toisinaan hieman rentouttavaa nesteytystä.

jysäri11

Oheinen seurue oli pukeutunut blondeiksi. Niina Lahtinen, Annamaria Sulander, Hanna Åkerman ja Petra Kiiskinen Äänekoskelta jammailivat tyttöporukalla. Miehet oli jätetty kotiin hoitamaan lapsia! Taisivat teinitytöt vedättää, ettei kuvaaja heittäydy liian tuttavalliseksi.

jysäri13,jysäri14

Nimmarointiteltalla Anssi Tolvanen, Jarkko Kovanen ja Miikka koskensilta saivat Culture Beatin Tania Evansilta nimikirjoituksen nahkaansa. Lievestuoreelta tulleet pojat kertoivat tykänneensä ysärimusiikista jo kehdosta lähtien. Puhuivat ilmeisesti totta, koska kaikki olivat 90-luvulla syntyneitä.

– Mahtavaa nähdä livenä näitä suosikkeja. Täällä kaikki on kavereita keskenään, kun on saman henkistä porukkaa koolla.

Miten käy kaverusten hygieniapuolen kanssa ennen syksyä, koska nimikirjoituksia ei pestä pois, vaan ”ne lähtevät ihosta vain kulumalla”.

jysäri18

Punapäät Pirkot Sotkamosta viettivät Jumppa-Jennin polttareita. Laukut ja maitohinkki, joka sisälsi Jennin myytäviä tavaroita, laitettiin jammaillessa lattialle kekoon 90-luvun tyylin mukaisesti. Polttarit jatkuivat Himoksella viikonlopun yli.

jysäri12

Sarjassa ”ota meistä kuva”: esitellään Niko Leivonen, Riikka Kivi, Mika Salonen, Tanja Pulkkinen ja Harri Pulkkinen, jotka testasivat ensimmäistä kertaa Himoksen festivaalitunnelmia.

jysäri19

Näinkin asioita voidaan ratkaista. Jonna Laitinen ja Toni Hakkarainen Jyväskylästä mittelivät Bungee Run -radalla, kuka kotona määrää kaapin paikan. Eli tässä vekottimessahan yritetään kumiköyteen sidottuna juosta mahdollisimman pitkälle, ennen kuin köysi kiskaisee takaisin.

Toni rynnisti innokkaasti pitemmälle, mutta luultavasti hän rehki ihan turhaan. Eiköhän se kaapin paikka määrätä jatkossakin entiseen tapaan?

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments