maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitIskelmä-festivaalille uusi kävijäennätys

Iskelmä-festivaalille uusi kävijäennätys

 

0iskelmä1-1024x494

Järjestyksessään kuudes Iskelmä-festivaali vietiin läpi suotuisten tuulien ja onnellisten tähtien alla. Samalla tehtiin uusi Iskelmän kävijäennätys, joka on nyt 34 000 henkeä. Edellinen ennätys petraantui parilla tuhannella ja ensimmäisen kerran ajettiin ohi juhannuksen kävijämäärästä. Tämä tietysti menee pitkälti säidenhaltijan piikkiin.

00iskelmä20,00iskelmä2100iskelmä23,00iskelmä15

Joku esiintyjä on tietysti aina suositumpi kuin joku toinen, mutta järjestäjien tiedotteen mukaan näillä festivaaleilla ei yksikään artisti joutunut esiintymään pienelle yleisölle. Puhumattakaan että vain omalle kaveriporukalleen, kuten juhannuksena on joskus vuosien varrella nähty iltapäivän ensimmäisten bändien kohdalla.

00iskelmä16,00iskelmä8

Paula Koivuniemi, tuo iskelmän iki-ikoni jaksaa vaan painaa keikkaa. Monta kertaa hän on jo vetänyt tämänkin kentän väkeä täyteen, kun on useampanakin kesänä esiintynyt kummassakin festivaalissa yhtä suurella menestyksellä. Tällä kertaa vain Iskelmässä. Yksi suosion selittäjä taitaa piillä siinä, että kuinka moni artisti Suomessa pystyy vetämään koko settinsä läpi pelkkiä hittejä esittämällä? Joista jokaisen myös yleisö osaa alusta loppuun.

Kaikki jalkapallon MM-kisoja katsoneet tietävät minkälaisella volyymilla ja hurmoksella katsomoissa mylvitään Brasilian kansallislaulua. Suomalaiset eivät vastaavaa tunnetilaa kansallislaulun laulamisesta tavoita, mutta kun Himoksella yli 10 000 henkeä veisaa Paula Koivuniemen kanssa kurkku suorana aikuista naista tai ruskeaa tukkaa, niin siinä ei kovin paljon brasseista jälkeen jäädä.

00iskelmä19

Tummat silmät, ruskea tukka…

00iskelmä2

Myös Lauri Tähkä on jo vuosia kuulunut Himoksen festivaalien vakituisiin esiintyjiin Elonkerjuun kanssa ja ilman. Sekin päivä on vielä muistissa, kun hän ensimmäisen kerran kiipesi juhannusfestareilla sen aikaiselle pikkulavalle alkuillasta. Loppu onkin sitten historiaa. Nythän mies on mennyt voittamaan Tangomarkkinoiden uuden tangon kilpailun. Kappale sai tätä kirjoitettaessa ensiesityksensä Keski-Suomen radiossa.

00iskelmä5,00iskelmä11

Tässä vähän näkymää Iskelmä-festivaalin leirintäalueilta. Oikeastaan kai pitäisi puhua karavaanialueesta, sillä telttoja Iskelmän leirikentillä näkyy vain vähän. Väki on jo iskelmäikään tultuaan ehtinyt vaurastua. Eikä ne kyljetkään vanhemmiten kestä teltoissa makoilua. Kuvista puuttuu rinneyhtiön talviparkkialue, joka sekin oli vaunuja täynnä.

00iskelmä9

Porista saapunut Harri Oksa kertoi olevansa Himoksella ensimmäistä kertaa. Mies lekotteli asuntoautonsa vierellä lauantaipäivän auringossa. Ruohikkoisen töyrään päältä oli löytynyt mieleinen leiripaikka.

Hän kertoi, että tapahtuman laajuus jonkin verran yllätti. Tarkoitus oli katsoa festarit alusta loppuun. Sunnuntai-iltana oli sitten jo mentävä yöksi töihin. Tapahtuman järjestelyt saivat Harrilta kiitosta. Kaikki toimi mallikkaasti ja jopa leirialueen bajamajat olivat siistejä. (Siitä tietysti suurin kiitos kuuluu niiden käyttäjille). Sellainen päätös oli syntynyt, että ensi kesän tapahtumaan hän yrittää tilata mökin.

Itse tapahtumapaikalle Harri seuralaisineen kulki polkupyörillä. Pyöriä näkyikin HimosParkin laitamilla aika paljon. Nähtävästi ne kuuluvat karavaanarien vakiovarusteisiin.

00iskelmä10

Auringon lämmöstä vaununsa vierellä nauttivat myös mynämäkeläiset  Valtteri Tähtinen, Mika Tähtinen, Sari Tähtinen, Heli Marttila, Pasi Marttila, Simo Tähtinen, Kirsi Tähtinen, Tuomo Kylänpää ja Hanna Kylänpää. Kylänpäät olivat kyläilemässä 🙂 ja taisipa jotkut seurueesta asua mökissäkin.

Suurin osa tästä joukosta oli kokeneita Iskelmä-festivaalin konkareita, mutta pari ensikertalaistakin oli mukaan otettu. – Hyvä ja hyvin järjestetty tapahtuma. Hyvä musiikkikattaus, kuului porukan yhteinen mielipide. Myös lipun hintaan kuuluva savusauna sai kiitosta. Kylpemässä oli käyty joka päivä ja sinne lähdettiin myös tämän haastattelun jälkeen.

– No, yksi epäkohta on huomattu, jonka suhteen palvelua voisi vielä parantaa. Järven vesi saisi ensi kesänä olla jonkin verran lämpöisempää, seurue lähetti toiveen järjestäjille

00iskelmä13

Uutta palvelua leirintäalueiden tuntumassa tarjosi myös viime talvena avattu Ravintola Rinne. Musiikista Iskelmä-terassilla vastasivat dj:t Poju ja Tico.

00iskelmä24

Nummelasta festareille saapuneet Annemari Kokkonen,Tanja Sormunen ja Titta Väisänen olivat kamerat huomattuaan sitä mieltä, että heistä pitää ottaa kuva ja se pitää myös jossakin julkaista. Kameramies oli monen festivaalipäivän jälkeen jo niin paatunut, että pelkästään nätisti hymyilemällä ja kuvaajan taitoja tolkuttomasti kehumalla sulkimet eivät enää alkaneet rallattaa.

Mutta jos kuvan alle saisi jotain asiallista asiaakin, niin silloin mahdollisuudet paranisivat tuntuvasti. Tämä vaatimus aiheutti seurueelle ankaraa pohtimista ja täytyy sanoa, että kyllä ne pari ensimmäistä esitystä olivat aika onnettomia. Sitten alkoi asiantynkää löytyä:

Naiset kertoivat koko vuoden yrittäneensä hankkia Himokselta mökkiä, mutta noin 200 puhelusta huolimatta se ei onnistunut. Sitten paria viikkoa ennen festareita joku peruutti yhden 10 hengen luksusmökin varauksen. Kun muita vaihtoehtoja ei ollut, niin se oli otettava. Vain 8 henkeä saatiin kokoon ja mökki maksoi kolmelta päivältä 2646 euroa. Että kalliiksi tuli iskelmien kuuntelu tänä vuonna.

Sitten se varsinainen asia: Kaikesta huolimatta sama mökki otettaisiin myös ensi kesän festareille, mutta edellisten kokemusten nojalla se tuskin onnistuu. Työssä käyvillä ihmisillä ei ole edes aikaa istua tuntikaupalla puhelimen ääressä. Naisten kysymys kuuluu: eikö mökin vuokrauspalvelu, voisi ensin kohteliaasti kysyä näin kalliisti maksaneilta asiakkailtaan, halutaanko sopimus uusia. Ja vasta sen jälkeen pistää luksuksen vapaille markkinoille?

Taitaa tulla myöhässä tämä esitys, sillä hirmuinen soittorumba on taas tänä aamuna alkanut.

 

Iskelmästä myös täällä: https://himoksensanomat.fi/2014/06/27/iskelman-ensi-tahdit/

Iskelmän kotisivu:  http://www.iskelmafestivaali.fi/

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments