lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTapahtumatIskelmän ensi tahdit

Iskelmän ensi tahdit

0iskelmä23

Tuskin juhannusfestareilta ehti viimeiset vieraat häipyä taivaanrantaan, kun jo uutta väkeä alkoi Himokselle virrata. Keskiviikkopäivä oli varattu karavaanarien vastaanottoon. Iltaan mennessä parkkikentät täyttyivät asuntovaunuista ja -autoista. Lisää väkeä saapui torstaina täyttäen mökit niin paikanpäällä kuin laajalla alueella tapahtumapaikan ulkopuolellakin.

Oikuttelevat säänjumalat nostivat lämpötilaa juhannuksen lukemista muutamalla asteella ja aurinkokin välillä näyttäytyi. Kun festivaalien alkuun oli ladattu kovia nimiä, niin juhlat käynnistyivät heti täysillä.

Jo ensimmäisenä iltana alueella nautti hyvästä iskelmämusiikista 9 500 juhlatunnelmaan virittäytynyttä vierasta. Perjantaina kävijöitä oli 10 500.

0iskelmä1

Tämä kolmen naisen ryhmä kiiruhti kohti juhlapaikkaa kovalla kiireellä. Aikaa oli vain muutama minuutti Jari Sillanpään konsertin alkuun, eikä siitä sopinut hukata värssyäkään. No, niin kiire ei Tuula ja Anu Nikkilällä sekä Kristiina Vilppaalla sentään ollut, etteikö kuvaajalle ehtisi poseerata, jos semmoinen samalle raitille osuu.

Keuruulta ja Tampereelta tai jostain sieltä päin saapuneet Siltsun ihailijat jatkoivat puolijuoksua eteenpäin. Vauhdissa sutaistuista muistiinpanoista ei jälkeen päin saanut mitään selvää, mutta rouvien fiilis vaikutti joka tapauksessa hyvältä.

0iskelmä2,0iskelmä30iskelmä19,0iskelmä5

Lavan edessä elettiin kuumeisen odottavissa tunnelmissa. Mikä siinä Jarissa niin hyvää on, että innokkaimpien fanien kannatti odottaa aidan vieressä setin alkua jopa tunteja.

– Kun se on sillä lailla niin ihana… Ei tietenkään sillä lailla… mutta kuitenkin jollakin lailla…

Sitten puhkesi hurmos, kun sankari astui lavalle. Ja olihan niille eturivin naisille ehtinyt  ennen ensimmäisten tahtien kajahtamista tulla jonkin verran seuraakin.

0iskelmä6

Myös Johanna Perälä Turusta, Sanna Anttila ja Riitta Ärling Jämsästä kuuluivat Sillanpään ihailijoihin. Eturiviin ei haluttu tunkea, sillä saattoihan sitä fanittaa vähän kauempaakin. Musiikki kuului hyvin ja kultapuppelin naama näkyi esiintymislavan isoilta screeneiltä.

Livenä Siltsu nähtiin nyt ensimmäistä kertaa. Seurueeseen kuului myös kolme miestä, jotka tässä vaiheessa oli vahingossa tai tarkoituksella hukattu. Ladyjen aikomuksena oli seurata festarit alusta loppuun, mutta kotona käydään yöpymässä. Haloo Helsinki kuului myös suosikkeihin ja Lauri Tähkä pitää aina mainita. Hänen vuoronsa tulee vasta lauantaina, viimeisenä festivaalipäivänä. Tällä kuuden ihmisen porukalla kaikilla on erilainen musiikkimaku ja eri suosikit.

Muuten bileet lähtivät hyvin käyntiin, mutta yllättyneelle turkulaiselle 15 euron vessaranneke tuotti vielä hiukan sopeutumisongelmia ja päänvaivaa. Olisiko parempi antaa periksi heti, vai jonottaa myöhemmin jalat ristissä?

0iskelmä9,0iskelmä18

Jari Sillanpään jälkeen seurasi silmäniloa myös miesjoukolle. Muistuipa mieleen kuinka Suvi Teräsniska aikoinaan otti urallaan ensiaskeleita juuri Himoksella. Silloin taisi olla yleisöä korkeintaan satoja, nyt oli vähän enemmän.

0iskelmä15

Haloo Helsingin Elli otti yleisönsä ensimmäisen kappaleen aikana oikein kädestä pitäen. Niin sai joku innokas fani tilaisuuden ojentaa hänelle tummanpunaisen ruusun kättelynsä lisäksi.

0iskelmä4

Muiden juhliessa iso joukko ihmisiä tekee festivaalin aikana pitkiä työpäiviä. Anniina Sirviö Kangasalta ja Heta Lukjanow Tampereelta työskentelevät pikaruokakojussa kaikki kolme päivää. Myös juhannus meni Himoksella samoissa merkeissä. Keittiömestarin special sisältää perunoiden lisäksi 4 lajia lihaa. Kun väki nälkiintyy, niin monta annosta saa ennen viimeistä viisua pyöräyttää.

Haastattelun aikana Tarja Mertanen Kiuruvedeltä sai syötyä lautasensa tyhjäksi ja palasi kiittelemään neitosia hyvästä ateriasta kehuen maistaneensa nyt elämänsä parasta pikaruokaa.

0iskelmä8

Rauhallisen paikan ruokatauolleen löysivät hotellin alapuolella sijaitsevilta portailta Sari Lyyra, Arto Saarela, Jaana Vähäsantanen ja Pasi Hjerppe. Arto ja Pasi kertoivat olevansa Himoksella neljättä kertaa. Seuralaiset olivat ensikertalaisia.

– Nyt otettiin naiset mukaan, kun edellisillä kerroilla kävi niin huono flaksi, miehet vitsailivat.

Yöpaikan he olivat löytäneet Hallissa sijaitsevalta mökiltä. Ensimmäisenä iltana bileisiin tultiin taksilla, seuraaville päiville oli jo nimetty kuskit omaan autoon. Sitä pohdittiin, onko Himoksella maailman parhaat vai pelkästään Suomen parhaat festarit. Tunnelma oli hyvä ja ihmiset mukavia. Juttusille voi mennä tuosta vaan. Esiintyjistä suosikit olivat Neljän suora, Teräsniska ja Haloo Helsinki.

0iskelmä7

Heli Hieperi, Mika Rämö, Mari Rämö ja Hannu Hieperi illastivat Riemun Vip-katsomossa. Siellä ruoka kuuluu paketin hintaan. Tammelasta Forssan läheltä saapunut seurue kävi iskelmäfestareilla myös viime vuonna. Kun mökkiä alettiin tälle vuodelle tilata heti seuraavana maanantaina, kolme henkilöä sai soittaa useita tunteja ennen kuin tärppäsi. Eikä vapaata enää löytynyt kuin kilometrien päästä vuoren päältä.

– Tästä otettiin opiksi. Nyt tilataan mökki ensi vuodelle heti, kun tämä festivaali loppuu, Hannu Hieperi sanoi.

Kaikki seurueen jäsenet kertoivat olevansa iskelmämusiikin ystäviä. Erityisesti kiinnosti Kaija Koo ja viimeisenä iltana esiintyvä Yö. Myös tanssiteltassa oli tarkoitus käydä pyörähtelemässä.

0iskelmä12

Tanssiparketilla viihtyivät Markus Rauhala ja Suvi Lammela Kempeleestä. Jo pariskunnan sulavasta menosta saattoi päätellä, että kursseja on käyty ja tanssimassa käydään aika usein.

– Kerran pari kuukaudessa pyörähdellään ja kaikki tanssit menee jenkkaa myöten he myönsivät.

Himoksella pariskunta oli käymässä ensimmäistä kertaa. Juhannusta he kertoivat viettäneensä Muoniossa kelkkahaalarit päällä. Taisi niitä muutamat näkyä täälläkin. Muutaman tunnin kokemuksella festivaalitunnelmaan haettiin vasta ensi vaikutteita. Yöpymispaikka oli löytynyt Riihivuoresta, josta Himokselle pääsi bussikuljetuksilla. Tanssinhaluisille Taikakuu ja Sinitaivas olivat mieluisimmat yhtyeet.

0iskelmä14

Lopuksi esitellään herrasmies. Pekka Niskanen osti punaisia ruusuja vaimolleen Marita Niskaselle Maiju Kärkkäisen korista.

– Hienolta tämä vaikuttaa, kyllä kannatti tulla, kolmen päivän festivaalireissulle saapunut pariskunta, kiitteli.

Ruusuja kauppaava Maiju kiertää Himoksella parin muun neitosen kanssa. He ovat Hollolassa sijaitsevan, erilaisia juhlatapahtumia järjestävän yrityksen työntekijöitä.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments