torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitFestaritunnelmaa leirintäalueella

Festaritunnelmaa leirintäalueella

himosleirintä13-1024x407

The Voice Juhannus HimosFestival sujui tälläkin kerralla mallikkaasti. Kävijämäärään nähden ongelmia oli poliisin mukaan vain vähän ja vakavia häiriöitä ei ollenkaan.

Leirintäalue on oma maailmansa ja monen kävijän mielestä oikeaan festivaalitunnelmaan pääsee vain siellä. Siitäkin huolimatta, että teltoissa tänä juhannuksena hytistiin kylmästä tavallistakin enemmän.

Järjestäjien arvion mukaan Himoksen leirintäalueella yöpyi juhannuksena noin 5000 festivaalivierasta. Leiriytymistapoja oli jälleen kertakäyttöteltoista hienoihin motorhome asuntoautoihin. Moni porukka näkee oman tukikohtansa eteen paljon vaivaa ja käyttää varustautumiseen rahaakin. Pressuista viritellään jos jonkinlaisia kekseliäitä tuulen kestäviä tai tuulenpuuskan mukaan lähteviä rakennelmia. Kylmistä keleistä johtuen autoissaan torkkujia oli tänä juhannuksena paljon ja pakettiautossahan unen päästä saa kiinni ihan kunnollakin.

0aleirintä10,0aleirintä12

Kun Suomessa ollaan, niin juhannuksen vieton kruunaa tietysti sauna. Monenlaisia kopperoita hinattiin leirintäalueelle tänäkin vuonna. Myös kylpytynnyrin vetäminen auton perässä näyttää kuuluvan trendikkään festivaalivieraan varustukseen.

0aleirintä1

Toijalan miehet Juuso Nieminen, Rasmus Enstedt, Tuomas Karvonen, Markus Niiranen, Sebastian Rantamäki ja Aleksi Kuparinen kylpivät vuokrapaljussa. Käyhän se näinkin, kun myös sauna- ja paljuyrittäjiä alueelta löytyy. Vaikka vesi näyttää samealta, niin herrat kertoivat olevansa ensimmäiset lillujat tässä liemessä.

Seurueen juhannus oli sujunut mallikkaasti, eikä mitään moittimista keksitty. Aamuyön tunnit torkuttiin pakettiautoissa. Omia naisia ei mukana ollut, mutta kaksi pojista väitti onnistuneensa ja kolmaskin melkein. Muut olivat rehellisempiä. Esiintyjistä käytiin katsomassa ainakin Sannia, koska Sanni on ihana.

0aleirintä2

Salosta festareille tullut kaveri- ja sukulaisporukka kertoi ajelleensa Himokselle yhdeksällä autolla. Suurin osa mahtui nukkumaan pakettiautoissa, mutta nautiskeli joku sydänsuven lempeästä kesäyöstä teltassakin. Leirissä rentouduttiin ja leppoisan seurustelun ohessa naposteltiin yhteisiä ja omia eväitä. HimosParkin terassi oli porukan mielestä hieno sydeemi. Esiintyjistä kiinnostivat ainakin Cheek ja Cascada.

0aleirintä3

Pertti Keskitalo toimi oman porukkansa kokkina. Ja mikäs oli kokatessa kun sen voi tehdä sähköhellalla. Ville Korhonen, Ville Väänänen ja Arno Kuskelin odottivat voissa paistettujen kaslerpihvien valmistumista vesi kielellä. Ruokalistalla oli myös uusia perunoita, salaattia ja muita lisukkeita. Jälkiruokana Pertti tarjoili lettuja hillolla ja kermavaahdolla. Ruokajuomaksi näin hienoon menuun sopii vain laadukas olut. Ehkä viinikin käy. Oikeastaan kaikki juomat menee, Sinolia lukuunottamatta.

Kun leirin varustukseen kuului sähkösauna, sähköhella ja muita mukavuuksia, niin tietysti on oltava myös aggregaatti virtaa antamassa. Juhannusaattona seurue kertoi saunoneensa yhteen menoon 3-4 tuntia. Himoksella porukkaa miellyttää yleinen ilmapiiri. Myös siitä annettiin kiitosta, että alueella saa rakentaa semmoisen tukikohdan kuin haluaa.

0aleirintä4

Leirintäalueella on makkaran paistoa varten nuotiopaikkoja, joihin saa polttopuut talon puolesta. Muuten tulien teko ja grillien käyttö teltoilla on yleisen käytännön mukaan kielletty. Tällä kertaa nuotion ympärillä istuskeli porukkaa Lahdesta, Tampereelta, Sastamalasta ja mistä kaikkialta sitä nyt olikaan. Porukan mielestä oleskelu leirintäalueella kuuluu ehdottomasti festivaalireissuun. Siellä löytyy parhaat fiilikset ja tutustuu uusiin ihmisiin.

0aleirintä5

Nea Poutanen. Miisa Keskinen ja Taija Utrianen kertoivat tulleensa Himokselle 6-7 naisen porukalla, joista osa oli parhaillaan saunomassa. Yöllä kärsittiin vilua, mutta muuten juhannus sujui hyvin. Toimittajan arvelu, että kauniit naiset saisivat varmaan yösijaa mökeistäkin, torjuttiin järkisyillä.

– Mökit ovat jo muutenkin tupaten täysiä ja leirintäalueelle tultiin nimenomaan tunnelman vuoksi. Täällä ympärillä tapahtuu jatkuvasti ja täällä on turvallista, koska Himoksella on niin paljon järjestysmiehiä. Lisäksi he ovat ystävällisiä ja mukavia, Nea kiitteli.

Mökeistäkin seurueella oli kokemusta, mutta niissä vietetään koko ajan aikaa samojen naamojen kanssa.

0aleirintä6

Hei kameramies, ota meistä kuva….

Sitten on vuorossa järkyttävää tarinaa:

0aleirintä7

Tampereelta liikkeelle lähtenyt naiseniskuryhmä kertoi kokeneensa kovia. Kolmas päivä oli jo menossa eikä yksikään tarjous ollut vielä johtanut tulokseen. Strategisesti leiripaikka oli valittu vilkkaan kulkureitin varrelta, joten potentiaalisia kohteita kulki ohi jatkuvalla syötöllä.

– Kaikkea on jo kokeiltu. On kysytty kiertelemällä, tehty suoria ehdotuksia, puhuttu hellästi, ronskisti, vihjailevasti ja runoakin lausuttu, eikä mikään auta. Rima on laskettu lähelle maanrajaa, mutta kun ei, niin ei, he tuskailivat

Herrat kyselivät olisiko vanhempaan ikään ehtineellä toimittajalla kenties antaa ohjeita ja ryhtyivät saman tien käyttämään häntä härskisti hyväksi lupaamalla ohi kulkeville naisille paljon julkisuutta.

– Sano nyt mikä meissä on vialla? Onko vika naamoissa tai vaatetuksessa, vai ollaanko tässä liiaksi selvin päin.

Totta pojat huonosta tuuristaan puhuivat. Naisia meni koko ajan ohitse anelevista tarjouksista välittämättä. Muuta neuvoa ei vanhemmallekaan herralle tullut mieleen, kuin että kannattaisi ehkä jalkautua vähän pienempiin naiseniskuyksiköihin. Tampereen pojat myönsivät tätäkin asiaa pohtineensa, mutta tulleensa siihen tulokseen, että kun kerran on poikien kanssa yhdessä reissuun lähdetty, niin yhdessä loppuun asti pysytään.

0aleirintä8

Loppuun asti mietittyä leirintämukavuutta edustaa tämä Iittiläisen seurueen festarivarustelu.

Himoksen festareita varten nikkaroitiin kerrossängyt koko porukalle kuorma-autolla kuljetettavaan konttiin. Olohuone sijaitsee kontin katolla (kuva), josta on hyvät näkymät ympäröivän alueen tapahtumiin. Turvallisuutta valvoo seurueen terassivastaava. Kontin katolle ei ole asiaa, jos joku sattuu olemaan liikaa maistissa.

Kuvassa on myös vierailulle poikennutta porukkaa, joten ihan näin paljon yöpyjiä ei tiloihin ahdeta.

Luonnollisesti kontista löytyy myös puulämmitteinen sauna, jossa päivittäin kylvetään useita tunteja. Löylyjen välissä pulahdellaan ulos muoviseen ”uima-altaaseen”. Vesi ostettiin palokunnan säiliöautosta.

Jääkaapissa saunaoluet pysyvät sopivan viileinä. Virta sähkölaitteisiin saadaan omasta aggregaatista. Polttopuiden nouto tapahtuu minimönkijällä. Tosin tässä vaiheessa siitä oli jo akku tyhjänä. Mahtaako kompakti leirivarustus olla liiankin viihtyisä, koska kaikki eivät välttämättä aina ehdi lainkaan bändejä kuuntelemaan, vaikka ovat kolmen päivän lipun ostaneet.

Vastaavanlaisia terassivirityksiä leirintäalueella näkyi muitakin. Tamperelaiselle asuntovaunun kattoterassi/saunaporukalle terveisiä, että kameran asetukset olivat lipsahtaneet päin peetä ja kaikki kuvat epäteräviä. Hyvää kesänjatkoa teillekin!

Lopuksi neuvo seuraavaa juhannusta varten. Himokselta ei kannata lähteä auton rattiin ennen kuin on vakuuttunut ajokunnostaan. Käry on nimittäin jokseenkin varma. Tällä kertaa kiinni jäi 15 rattijuoppoa, joista törkeitä 5.

 

Tarinaa festivaaleista täällä: https://himoksensanomat.fi/2014/06/23/juhla-ja-juhannusilta-festareilla/

ja täällä: https://himoksensanomat.fi/2014/06/20/festivaalikesa-kaynnistyi/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments