torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetHimosResort rakentaa golfaluetta

HimosResort rakentaa golfaluetta

mökit1

Vaikka Himoksellakin on eletty viime vuosina eräänlaista suvantovaihetta, kun lama on kuristanut Eurooppaa, niin kokonaan rakentaminen ei ole ollut jumissa. Uuden 18 reikäisen golfkentän pääomistaja HimosResort Oy on rakennuttanut viimeisen kolmen vuoden aikana noin 50 mökkiä kentän tuntumaan kaavoitetuille alueille. Näistä 32 on kahden huoneiston paritaloja. Mökki on muutenkin hiukan vaatimaton sana kuvaamaan nykyajan loma-asumista, sillä varustetaso on vähintään sama kuin uusissa omakotitaloissa, toteaa Olli Haapalainen HimosResortilta.

Lisäksi alueelta on myyty tontteja, joille yksityiset ovat rakentaneet talonsa itse. HimosResortin yhteistyökumppaneina toimii kaksi rakennusurakoitsijaa Arvorakentajat Oy ja Blue Rak Oy. – Arvorakentajat on urakoinut meille mökkejä jatkuvasti alueen ensimmäisestä lapionpistosta lähtien, Haapalainen huomauttaa.

Loma-asuntonsa HimosResort markkinoi avaimet käteen -periaatteella. Jos ostaja niin haluaa, taloon saa valmiin kalustepaketinkin. Silloin lomailun pääsee aloittamaan hikipisaraakaan vuodattamatta. Lämmitys on toteutettu energiatehokkaasti maalämmöllä ja yhdistetty miellyttävään vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Tätä kirjoitettaessa valmiina on kaksi vapaata huoneistoa ja kahta uutta ollaan aloittamassa.

Maiseman sydän on uusi täysimittainen golfkenttä, jonka väylien varteen sijoittuvat valmiit loma-asunnot ja tontit. Alue on suunniteltu ja toteutetaan yhtenäisenä kokonaisuutena. Tonttien rakennustapaseloste määrittelee melko tarkasti yksityistenkin rakentamien talojen ulkonäön materiaalien, värin ja kattokulman suhteen. Näin saavutetaan siisti silmää miellyttävä alue.

HimosResortilla oli alun pitäen golfkentän maisemissa 215 tonttia, joista tässä vaiheessa on jäljellä noin 130-150 riippuen siitä, tullaanko niitä yhdistelemään. Tontteja yhdistäen voidaan rakentaa isompiakin taloja, Haapalainen huomauttaa. Kaikkiaan alueella on kaavoitettuja tontteja 460 huoneistolle, joten suurin osa kapasiteetista on vielä jäljellä. Tähän saakka rakennettujen tasamaan tonttien lisäksi myös rinnetontteja otetaan lähiaikoina työn alle.

Vaikka Lomakeskuksissakin on viime vuosina eletty nihkeitä aikoja, uskoa valoisampaan tulevaisuuteen riittää. Kun kylpylän tontilta kuuluvat ensimmäiset kallion louhinnan jyrähdykset, se merkitsee lähtölaukausta myös monelle muulle investoinnille. Iso kasvusysäys on alueelle tulossa.

– Kyllä tässä töitä on saanut tehdä, mutta nyt ilmassa tuntuu jo selvä positiivinen vire. Uskon vahvasti, että Himoksesta tulee Suomen lomakohteiden ykkönen. Sen puolesta puhuu kolme valttia: sijainti, sijainti ja sijainti,  Haapalainen sanoo.

Tulevaisuuteen uskovat myös alueelle rakentavat Hannu Ässämäki poikansa Joonas Ässämäen kanssa. Kummallakin on parhaillaan valmistumassa loma-asunto hyvälle paikalle kävelymatkan päähän HimosAreenasta ja HimosParkista. Isän talossa on jo loppusiivous käynnissä, nuorenmiehen talo valmistuu huhtikuussa. Kumpikaan ei rakenna mökkiä omaan käyttöönsä, vaan kyseessä on liiketoiminta. Hannu Ässämäki kertoo ainakin aluksi jättävänsä paritalonsa vuokrakäyttöön, Joonas aikoo yrittää myymistä.

– Valitsimme Himoksen rakennuspaikaksi, koska se näyttää tällä hetkellä lomakeskuksista vetovoimaisimmalta, sanoo vuokramökkejä myös Ylläksellä ja Petäjävedellä omistava Hannu Ässämäki.

Kummallekin miehelle rakentaminen on tuttua bisnestä. Rakentamisen lisäksi Hannu pyörittää vaimonsa kanssa Petäjävedellä omistamaansa Loma-Ässä -matkailukeskusta. Uutta mökkiä hän ei ole ainakaan heti Himoksella aloittamassa. Jos Joonas saa talonsa myytyä, uusikin projekti saattaa kiinnostaa. Tonttejahan Himoksella riittää.

HimosResort löytyy täältä: http://www.himosresort.fi/fi/etusivu/

Loma-Ässä täältä: http://uxqka6mv.c4-suncomet.com/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments