lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiUutisetHimos, Päijänrannan kaava voimaan

Himos, Päijänrannan kaava voimaan

Himoksen Päijänrannan ensimmäisen osan asemakaava tuli lainvoimaiseksi 25.9. 2015. Päijänranta sijaitsee Sammallahdessa noin 1,5- 2 kilometriä Pohjois-Himoksesta Vaherin suuntaan. Alue tulee kytkemään Himoksen lomakeskuksen Päijänteeseen. Rakentaminen käynnistyy nykyisen tielinjauksen nostamisella järven rannasta ylemmäksi rinteeseen. Päijänrannan asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa suunnittelualueelle laadukasta loma-asutusta, ympärivuotista  asutusta sekä hotelli- ja majoitustoimintaa sekä satama-alue.

päijänranta1

Alueella on mm. 57 loma- ja asuinrakennustonttia, joista kymmenen on omarantaisia tontteja. Päijänrannassa voidaan toteuttaa ns. Elämänkaari-mallia. Samaa asuntoa voidaan käyttää elämäntilanteesta riippuen, työiässä ensin loma-asuntona ja myöhemmin eläkepäivinä vakituisena asuntona.

päijänranta2

Loma-asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi kohtaa usein ongelmia suurempien teknisten vaatimusten sekä palvelujen järjestämisvelvoitteiden takia. Päijänranta suunnitellaan alusta alkaen tämä huomioiden sekä loma- että vakituisen asumisen mahdollistavaksi.

Himos-alueella on laaja ympärivuotinen tapahtumatarjonta ja talvella hiihtokeskuspalvelut. Alueella toimii tällä hetkellä useita kymmeniä palveluyrityksiä. 9 – tien varrella on useita huoltoasemia suhteellisen lähellä. Julkiset palvelut ovat Jämsän keskustassa.

Palveluihin voit tutustua täällä: https://himoksensanomat.fi/hakemisto/

 

RAKENTAMINEN ALKUUN VIELÄ TÄMÄN VUODEN PUOLELLA

Lisätty 7.10. 2015

Tielinjan muutos Päijänrannassa on saanut aloittamisluvan. Vajaan kilometrin mittaisen tien siirron arvioidaan maksavan noin 650 000 euroa. Hankkeen kilpailutus on parhaillaan alkamassa.

Linjauksen muutos on ensimmäinen vaihe Päijänrannan alueen kehittämisessä ja tekee mahdollisiksi alueen muut rakentamistyöt. Uuden tielinjan alapuolelle tulee satama-alue palveluineen ja tontteja ympärivuotiseen asumiseen.

Jämsän kaupungin tavoitteena on aloittaa tien rakentaminen vielä tämän vuoden puolella.

Asiasta kirjoitti 7.10. 2015 kaupunkilehti Vekkari.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments