perjantai, 19 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatHimos, Kultakurkkukaraoke 2015

Himos, Kultakurkkukaraoke 2015

 

kultakurkku18

Suomen parhaat karaokelaulajat kokoontuivat 9.-10.10. 2015 Himoksella järjestettyyn Kultakurkku karaoken loppukilpailuun. Ympäri Suomea järjestetyissä alkukarsinnoissa kilpailuun osallistui noin 3000 laulajaa. Myös Ruotsissa järjestettiin tänä vuonna kaksi alkukilpailua, kertoo ViihdeSallap Oy:n toimitusjohtaja Rauno Hänninen.

Himokselle sai kutsun yli 900 alkukilpailun läpäissyttä laulajaa. Hännisen mukaan heistä saapui paikalle noin 400, joten melkoinen karaokemaraton käytiin taas kahden päivän aikana. Ei ihme että kumpikin päivä venyi aamuyön puolelle.

Voittajien riemua. Toisessa kuvassa voittajat ja tuomaristo. Kuvat: Viihdesallap MARITA WAENBERG.

Perinteiseen tapaan laulajat kisasivat kolmessa sarjassa, alle 25 vuotiaat, yleinen sarja ja yli 50 vuotiaat. Perjantain alkukilpailusta semifinaaliin pääsi 114 laulajaa. Heistä lauantain finaalin selvitti tiensä 10 laulajaa jokaisesta sarjasta. Yleisen sarjan voittivat Minna-Mari Tokola Tampereelta ja Petri Mäkinen Tampereelta. Alle 25 vuotiaiden sarjan voiton veivät Amanda Peltola Seinäjoelta ja Tenho Lindgren Jyväskylästä. Yli 50 vuotiaiden sarjan voittajat olivat Marjo Korhonen Västeråsista Ruotsista ja Matti Seppänen Helsingistä.

Kilpailun tuomaristossa istuivat Kaisa Leskinen, Ilkka ”Ile” Vainio, Jyri Katajarahko, Kari Pekonen, Marita Waenberg, Tiina Kultalahti-Byskata, Kimmo Kulmala ja Loviisa Kantonen.

Voittajille luovutettiin pokaalit ja yhteistyökumppaneilta saatuja tuotepalkintoja. Pääpalkinnon 1000 euroa voitti Marjo Korhonen Västerås, Ruotsi.

Kultakurkkukaraoken loppukilpailu on todellista karaoken juhlaa, jossa kaikki suositut kappaleet kuullaan moneen kertaan. Yllä esiintymisvuorossa Janita Hurskainen Tampereelta, Pirkko Hautamäki Kälviältä ja Mervi Hyppönen Äänekoskelta. Nuoren miehen nimeä ei muistiinpanoista löytynyt, mutta lisätään jälkikäteen, jos sen palstan ylläpitäjälle ilmoittaa.

Koko kisojen ajan HimosAreenalla on tunnelma katossa. Kanssakilpailijoita kannustetaan reilusti ja jokainen kilpailija saa tuoda mukanaan myös omaa kannustusjoukkoa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Areenan aulatiloissa paikalliset käsityöläiset esittelivät ja myivät tuotteitaan. Varmasti monenlaisia uusia kontakteja solmitaan ja verkostoja syntyy kilpailemisen ohessa.

Lauantaipäivän ohjelmaan kuului myös huutokauppa, jossa televisiosta tutut Aki Palsanmäki ja Markku Saukko myivät ison joukon monenlaista tavaraa kupeista ja kipoista viimeisintä muotia edustavaan sähkökiukaaseen. Huutokauppa huipentui ulkona seisoneeseen Jyväs-Auton lahjoittamaan Chrysler henkilöautoon, jonka kerrottiin olevan juuri katsastettu ja timantissa kunnossa.

Markku Saukko, Aki Palsanmäki ja Heli Palsanmäki kättelivät auton vierellä korkeimman huudon tehneen Harri Ventelän Uuraisilta. Hän kertoi huutaneensa autoa vain yhden kerran satasesta liikkeelle lähteneen kisan päätteeksi ja asia oli sillä selvä. Volvollaan laulamaan saapuneella miehellä ei ollut minkäänlaista aikomusta autokaupan tekoon, vaan päätös syntyi hetken mielijohteesta. Vaimo sai ajaa Volvon kotiin ja uuden ajokin kokeilu jäi Harrille. Nätisti tuntui hyrräävän ainakin koekäynnistyksellä.

Harri Ventelä kertoi ajavansa työkseen rekkaa Keski-Eurooppaan. Kyydissä kulkee kukkia ja vihanneksia suomalaisille kuluttajille. Jos olette katsonut Työn sankarit -sarjaa televisiosta, niin hän on yksi siinä esiintyneistä kuljettajista. Mies harrastaa museoautoja, joita kotona on ennestään useampiakin. Chrysleriä ei vielä mustiin kilpiin saa, mutta kun kotona on tyttäriä, niin eiköhän autolle käyttäjiä löydy, hän naureskeli.

Tuskin viimeiset laulut saatiin Himoksella laulettua, kun uusi kisa pyörähtää jälleen alkukarsinnoilla käyntiin. Loppukilpailu pidetään Himoksella 14.-15. 10. 2016.

ViihdeSallapin kotisivut täältä: http://www.viihdesallap.fi/

Viime vuoden kilpailusta artikkelit: https://himoksensanomat.fi/2014/10/13/kultakurkkukaraoke-himoksella/

Katso vuoden 2016 -kilpailun tiedot täältä: https://himoksensanomat.fi/tapahtuma/kultakurkku-karaoke/

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments