torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitHimoksen festarikesä 2017 käynnistyi

Himoksen festarikesä 2017 käynnistyi

Kuvat ja teksti: Risto Hakola

Himos Juhannus 2017 käynnisti totuttuun tapaan Himoksen festarikesän juhannuksen aatonaattona. Kolea sää ei tunnelmaa haitannut, ja juhannusaattona illansuussa itse aurinkoinenkin näyttäytyi festarikansalle. Tunnelma tiivistyi, kun 40-vuotista olemassaoloaan tänä vuonna juhliva Popeda astui HimosParkin päälavalle.

Laihialaiset ovat tunnetusti nuukia, ja Laihian herrat Sami, Henri, Niko ja Matti päättivätkin, että kesällä vaatteita ei koleasta kelistä huolimatta tarvita, etteivät ne kulu. Vaahtobileissä viihtyneet nuoret miehet olivat viettämässä juhannusta Himoksella jo kolmatta kertaa.

Jos Laihian miehet eivät vaatteilla koreilleet, eivätkä palelleet, niin Kauhanjoen kaverit Sami ja Joni, myös siis Etelä-Pohjanmaalta, olivat sonnustautuneet karvareuhkoihin. Reuhkat liittyvät tiimipukeutumiseen, herrojen muotia löytää instagramista hastagilla teamkomiatpojjat. Vaatimattomuus kaunistaa pohjalaisia, eikö totta.

Suski, Ilona, Mona ja Janette ovat Turusta ja komeilivat Himoksen juhannuksena Turun Panttereina. Tai puumina, kuten Suski totesi. Turun tytöt ajattelivat pukeutua panttereiksi, jotta he löytäisivät toisensa helpommin. Himoksen juhannus on panttereille jo traditio. ”Täällä ovat parhaat bileet. Lisäksi jumppaamme pantteriasuissa turnauskestävyyttä Ruisrockia varten”, kertoi Ilona.

Finnhittien kuninkaista ne kaksi kovinta naistenmiestä: Danny ja Frederik Tent Stagella. Frederik nimesi laulunsa ”Pesälauluksi”, koska siinä sanotaan ”Sapelia käytti”. Mies opasti festariyleisön naispuolisia kertomalla mottonsa: ”Jos haluaa saada, on pakko antaa.” Itse hän totesi kuitenkin olevansa naisasioissa pikkutekijä kollegaansa Dannyyn verrattuna.

”Siis Finnhitit, että mitäkö ne on? No Finnhitit on vanhan kansan humppaa jostain ajalta ennen 1990-lukua”. Näin vastasivat kysymykseen Petra Kouvolasta ja Kiia Kotkasta, kun taustalla soi Tapani Kansan ”Äidin pikku poika”. Karaokesta tuttu biisi, muistivat nuoret naiset, mutta biisin nimi ei tullut mieleen. No, Finnhitit tehtiin etupäässä 1970-luvulla, ja niiden esittäjät ovat noin 50 vuotta Petraa ja Kiiaa vanhempia.

Nämä joulupukit olivat lähteneet Himokseen Ylitorniosta, eli Lapista, kyllä. Kyseessä oli comeback Himokseen, viimeksi herrat olivat pukkeilleet Jämsässä neljä vuotta sitten. Luvassa oli kuulemma kovia paketteja kilteille tytöille.

Pasi Männistö ja Jenni Kantala myivät lähes kaikkea aurinkolaseista seksivälineisiin espoolaisen Taina Kytöharjun myyntikojuissa. Taina on harjoittanut kauppaa Himoksen festareilla useita vuosia. Kyllä, pumpattavat barbarat tekevät myös kauppansa. ”Niitä ostetaan vaikkapa asuntovaunualueen vahdeiksi tai joku naispuolinen saattaa asettaa barbaran juhlimisesta väsyneen kumppaninsa viereen, että tämä säikähtäisi herätessään”, kertoi Taina.

Pojilla on hyvät perät. Toni Joutsasta ja Aki Vantaalta totesivat, että nyt saa hyviä takapuolia ja halvalla. Pyynti oli kuulemma 15 euroa, mutta kympillä lähti perä matkaan.

Janina, Noora ja Emmi Porista aikoivat juhlia festareilla aivan loppuun, sillä eniten nuoret naiset odottivat näkevänsä Haloo Helsingin, joka oli festareiden viimeinen esiintyjä. Porilaiset majoittuvat leirintäalueella teltassa. ”Ei palele yöllä, kolmistaan on riittävän lämmin nukkua”, kertoi Janina.

Himoksen festareilla on lisätty turvatoimia Manchesterin terrori-iskun jälkeen. Festarikävijöille tiukentuneet turvatoimet näkyivät lähinnä sisääntuloportilla, jossa alueelle tulijat tarkastettiin entistä tarkemmin. Niina Jussila Ylöjärveltä huikkasi tarkastusta odotellessaan terveiset äidilleen.

Kapteeniksi itsensä esitellyt mies tuli Himokseen Kauhavalta ja kaverinsa Karhunkaataja Uusikaupungista. Kapteeni kertoi lähteneensä Himokseen ilman ajatusta ajatuksen kanssa. Seinäjoen pilailupuodista löytyi asu, jonka Kapteeni toivoi herättävän huomiota. ”Jos saa huomiota, voi saada paremmin naisia”, oli Kapteenin viesti.

Pysytkö 2 minuuttia riippumassa tangossa? Sitä kokeiltiin festareiden aikaan: kympillä pääsi yrittämään ja mikäli onnistui, sai satasen. Jyväskyläläinen Miki Savela jäi kahdesta minuutista vain muutaman sekunnin. ”Jos olisi ollut selvin päin, niin olisinhan siinä roikkunut”, kommentoi Miki. Mies ei harrasta salilla käyntiä, vaan riippuvoimien salaisuus löytyy kuulemma rekkakuskin ammatista.

Pate Mustajärvi ja Popeda heittivät 40 vuoden rutiinilla ja ammattitaidolla hittejä toisensa perään. Popedan suosion salaisuutta raotti Elvis Viljanen, joka on kiertänyt muun muassa Popedan matkassa jo 40 vuotta myymässä bändikamaa, kulkuriluonne kun on: ”Popeda on aito, yhtye ei muuta tyyliään, siinä suosion salaisuus”.

Bändikaman myyjä Elvis Viljanen sanoi, että Popeda ei suinkaan ole vain ikäistensä eli kuusikymppisten juttu, vaan faneja riittää jo kolmeen sukupolveen. Tämä näkyi myös Popedan keikkaa seuraamaan tulleessa yleisössä.

Ja niinhän siinä kävi, että juhannusaaton edetessä illaksi Turun pantterit ja Ylitornion joulupukit kohtasivat toisensa. Mitähän siitä sitten seurasi, sitä voimme vain arvuutella.

Himoksen festarikesä on nyt polkaistu käyntiin. Seuraavina ovat vuorossa viikon välein Iskelmä Festivaali ja 1990-luvun musiikkiin keskittyvä Jysäri. Elokuussa on sitten vuorossa uutukainen Finnhits Festivaali, josta ei taida naisten miehiä puuttua.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments