lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiUutisetHimoksella rakennetaan

Himoksella rakennetaan

rakennus2

Oheisen havainnekuvan kaltaisia lomaosaketaloja rakennetaan parhaillaan Himoksella. Himoksentähti 2 on 18 Villas-tyyppistä asuntoa sisältävä kahden talon kohde, jonka ennakkomyynti on jo käynnistynyt, kertoo isännöitsijä Riku Rauhala Holiday Club Resorts Oy:stä.

Villakset eroavat viikko-osakkeista siten, että ne ovat 1/6 huoneistoja, eli jokaisella osakkeella on kuusi omistajaa. Näin ollen huoneisto on osaomistajan käytössä kuuden viikon välein tai sen voi silloin vuokrata ulkopuoliselle. Tämän tyyppistä loma-asumista Holiday Club on rakentanut noin kolme vuotta. Vastavia taloja on ennestään Katinkullassa sekä Saimaan kylpylän ja Kuusamon tropiikin yhteydessä.

Rauhalan mukaan mielenkiintoa uusia taloja kohtaan esiintyy ja kauppojakin on jo tehty. Suunnitelmissa on samalle alueelle useampiakin vastaavia kohteita,  jotka todennäköisesti jollakin aikataululla myös toteutuvat, hän arvelee.

Kylpylän yhteyteen rakennettavat kerrostalot odottavat kaavan valmistumista, eikä tarkkaa aloitusajankohtaa ole vielä päätetty.

Perustuksista siirrytään pian seinien pystytykseen .                           Kari Jalassuo ja Juha Tyry.

Työmaan pääurakoitsija on Europinta Oy Kuusamosta, mutta rakentajat pääosin jämsäläisiä, sanoo vastaava mestari Kari Jalassuo. Kaksikerroksisten luhtitalojen rakentaminen alkoi tammikuun alussa. Maansiirtotöistä vastaa Jämsän Metalli- ja Kuljetus Oy, anturat ja sokkelin tekee Rakennustyö Seppälä Oy. Ensi viikolla alkaa seinien pystytys. Puuelementit toimittaa Lappwall Oy Pyhännältä.

Puuelementit ovat ulkopinnoiltaan valmiita, mutta sisustaminen tapahtuu paikan päällä. A-taloon tulee 10 huoneistoa ja B-taloon kahdeksan. Rakennukset valmistuvat marraskuuhun mennessä.

– Kyllä tällä työmaalla on huomattava työllistävä vaikutus Jämsän seudulle. Jos rakentamassa on 15 miestä, niin lähes toinen mokoma työllistyy kohteen ulkopuolella, Jalassuo arvelee.

Joulun jälkeen on nähty monenlaisia säitä tulipalopakkasista vesisateisiin. Pohjatöitä tehneen Juha Tyryn mielestä kelit ovat olleet kuitenkin hyvät.

– Ihan normaalia talvirakentamista, hän kuittaa.

 

PÄIJÄNRANNAN TIE

Vaihtelevista keleistä huolimatta myös Päijänrannan tietyömaa on edennyt hyvin ja pysyy aikataulussaan, sanoo työnjohtaja Pasi Pihlaja. Melkoista kanavaa vuoren syrjään onkin syntynyt. Näinä päivinä (viikko 7) sitä aletaan täyttää murskeella jota tulee 1,3 metriä paksu kerros niihin kohtiin, jossa ei ole kallio vastassa. Kesäkuun alkupuolella uusi tie on asfalttia myöten valmis.

Koska maanajo nyt alkaa, työmaan kohdalle tulee 30 kilometrin nopeusrajoitus.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments