lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiYleinenHimos huomioi lapset

Himos huomioi lapset

hiihtoloma1

Etelä-Suomen koululaisten hiihtolomaviikon ensimmäinen päivä valkeni Himoksella utuisena ja lunta taivaalta vihmoen. Ei keli kuitenkaan huono ollut, pikemminkin normaali suomalainen keskitalven sää. Onneksi ei satanut vettä ja pakkasmittarikin pysytteli niukin naukin miinuksen puolella. Rinteissä vallitsi luistava keli. Lauhaa pakkassäätä ja lumikuuroja ennusteet lupaavat jatkossakin.

Himos Hiihtokeskus on koko toimintansa ajan satsannut huippukuntoisten rinteiden ohessa lasten viihtyvyyteen. Hiihtolomilla on tehty yhteistyötä ammattioppilaitoksen kanssa jo lähemmäs parikymmentä vuotta, muisteli Jämsän ammattiopiston matkailun lehtori Sirkku Riihimäki. Yhteistyö hiihtokeskuksen kanssa on tärkeää myös oppilaitokselle  ja opiskelijoille. Matkailulinjan opiskelijat suunnittelevat ohjelman kahdelle viikolle ja antavat samalla opiskeluunsa kuuluvia ammattinäyttöjä. Tällä kertaa mukana on myös näyttötutkinnon suorittavia aikuisopiskelijoita.

Susanna Lehtinen, Elina Halminen, Kalle Partio ja Veera Hyytiäinen pitivät nalleasuissaan yllä railakasta menoa ja toimivat samalla sisäänheittäjinä lasten maailmaan. Jos sama vauhti jatkuu kaksi viikkoa, niin kyllä siinä jo opiskelijan kuntokin kohenee. Tämän vuoden uutuus oli aivan perheen pienimmille suunniteltu Taaperomaa.

Taaperomaassa pääsi muun muassa kokeilemaan luolaseikkailua, lumisotaa muumien kanssa tai lumimaalausta ennakkotiedoissa olleen lumenveiston sijasta. Lumimaalaus viehätti turkulaista Ella Vaaria niin paljon, että sen parissa on kulutettu eniten aikaa koko päivänä, naureskeli hänen äitinsä Liisi Vaari. Himokselle he tulivat Etelä-Suomen maisemista lunta hakemaan ja Himokseltahan sitä löytyi. Ella on äitinsä mukaan kotonakin innokas maalaamaan, joten ehkä tuli nähtyä tulevan taiteilijan ensimmäinen näyttely.

Lunta maalattiin vesiväreillä, joten siitä ei jää pysyviä jälkiä sen enempää luontoon kuin maalareitten vaatteisiinkaan. Lumiukkojen teko ei nyt miinuskelien vuoksi onnistunut, kertoi leikkipistettä valvonut opiskelija Sara Mäkinen.

Päivän ykkössuosikkeja oli perinteinen mönkijäajelu. Koneen sarvissa istuva Joonas Vainiomäki kertoi nuoresta iästään huolimatta olleensa aikaisemmin Himoksella töissä, joten mönkijät olivat jo silloin tulleet tutuiksi. Hänen kanssaan vuorotteli pari muutakin kuskia. Kyydissä istui Tommi Schmidt poikiensa Matiaksen (4v) ja Luukaksen (7v) kanssa. Lisäksi mukana oli myös tuttavien lapsia. Tommi kertoi edellisestä Himoksen käynnistään kuluneen jo parikymmentä vuotta. Nyt on mökki varattuna koko viikoksi. Pojat opettelevat laskettelemaan ja isä käy laskettelun ohessa hiihtämässä myös murtsikkaa. – Harrastetaan talvilajeja, syödään hyvin ja rentoudutaan, hän kuittasi viikon ohjelmasuunnitelman.

Reessä kokivat vauhdin hurmaa myös jämsäläinen Jenni Kyllästinen poikiensa Samulin (4v) ja Sakarin (2v) kanssa. He kertoivat käyvänsä säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa laskettelemassa. Voitteko kuvitella, että kaksivuotias Sakari on jo niin kokenut laskettelija, että tulee alas isommatkin peikkorinteet. Nyt niihin ei menty, koska väkeä oli paljon, mutta viikolla hiljaisempina päivinä joulupukin tuomat sukset saavat kyytiä. Laskettelu on Jennin mielestä perheelle hyvä yhteinen harrastus. Jos pojat isompina tuntevat vetoa kilpailemiseen, niin vanhemmat kyllä tukevat, hän lupasi.

Oikeanpuoleisessa kuvassa yllä syntyy kasvomaalaus Nakkilasta loman viettoon saapuneen Lilja Puosin (4v) poskeen. Maalaajana toimi Jonna Lamminen ja hänen kanssaan siveltimen varressa vuorottelee  Milla Mykkänen. Seuraavan kahden viikon aikana ehtii monta poskea käydä heidän ateljeessaan koristeltavana. Liljan isä Tapani Vaittinen kertoi Himoksen olevan perheelle tuttu paikka, koska joskus on asuttu myös Jyväskylässä.

Jaha, emännät ovat ottaneet mukaan kunnon eväät, kävi mielessä ensimmäinen ajatus, kun Stella Björkholm, Kira Järves ja Kirsi Kouhia tulivat rinteen juurella vastaan. Pian kuitenkin selvisi, että antimet oli tarkoitettu muille kuin heidän omaan suuhunsa. Espoonlahden seurakunta pitää hiihtolomalla rippikoulua Ainilan leirikeskuksessa. Viikon reissulla on mukana 14 oppilasta, 6 isoista ja 5 seurakunnan työntekijää. Ohjelmaan kuuluu opiskelun ohessa myös kaksi laskettelupäivää. Porukan pappi Olli-Pekka Ylisuutari ja kanttori Timo Lonka kävivät välillä ilmoittautumassa, mutta rippikoululaisista ei näkynyt vilaustakaan. Sovittuna kelloaikana kuitenkin koko porukkaa odotettiin eväskoria tyhjentämään.

Nummelan perhe Tuusulasta valmistautui lähtemään ruokatauon jälkeen rinteisiin. Äiti Marja Nummela, isä Marko Nummela sekä pojat Lukas ja Niklas aikoivat lasketella aamusta iltaan, koska nyt oltiin vain päiväkäynnillä muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalta mökiltä. Nummelat kertoivat käyvänsä useita kertoja talvessa Himoksella. Myös muita Etelä-Suomen rinteitä kierretään, mutta Himos on ehdottomasti monipuolisin, he kiittelivät. Pojilla oli nyt tiedossa kymmenen pisteen loma, sillä puolen viikon maissa perhe matkustaa Dubaihin. Eli tällä hiihtolomalla lasketellaan ja uidaan. – Niklas sai reissua varten koulusta muutaman päivän ylimääräistä vapaata, Marja Nummela kertoi.

Katso rinnekeskuksen hiihtolomaohjelma täältä: http://www.himos.fi/images/pdf/hiihtolomatapahtumat_A4_16.pdf

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments