torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitFinnhits Festivaalissa lavalla kotimaisen iskelmän legendat

Finnhits Festivaalissa lavalla kotimaisen iskelmän legendat

Teksti ja kuvat Mikko Hakonen, videokuvaus ja editointi Jarmo Hakonen

Finnhits Festivaali päätti tämän vuotisen festarikesän viikonvaihteessa 10.-11.8. Himoksella. Toista kertaa järjestetyn festivaalin vetonaulana oli runsas kattaus kotimaisen musiikin legendaarisia tähtiä sekä artistit uusimpien hittien takaa. Tapahtuma keräsi tänä vuonna 3000 kävijää. Festivaalien takana oleva organisaatio järjesti tänä kesänä eri puolella Suomea yhteensä 20 suurta ja 8 pientä festivaalia. Kesän päätteeksi Himoksella järjestetty Finnhits kuului pienimpiin. Sitä edelsivät kymmeniä tuhansia kävijöitä vetäneet Himos Juhannus, Iskelmä ja Jysäri.

– Finnhits Festivaali on tunnelmaltaan todella rento ja hyväntuulinen tapahtuma. Ihmiset tanssivat ja nauttivat yhdessäolosta sekä hyvästä musiikista. Tapahtuma keräsi myös yllättävän paljon nuorempaa asiakaskuntaa. On hienoa, että nostalgiset tähdet ja hitit vetoavat myös nuorempiin, sanoo festivaalin tuottaja Sari Salonen.

Nuorempaa festariyleisöä edustivat mm. Kaustiselta kotoisin olevat Mira Teirikangas ja Perttu Viiperi. Miran Himokselle houkutteli Tuure Kilpeläinen, mutta muidenkin esiintyjien musiikki oli tuttua. – Vanhempamme näitä tähtiä ennen kasetilta kuuntelivat, muisteli musiikin kaikkiruokaisiksi tunnustautunut pariskunta. Himokselta he jatkoivat Saarijärvelle tuttuja tapaamaan. Festarit sattuivat sopivasti matkan varrelle.

Rovaniemeltä saapuneet Matti ja Kaisa Karvo kertoivat olevansa matkailuautollaan lomamatkalla, joka jatkui Himokselta Viroon saakka. Liikkeellä oltiin ilman kiirettä, joten parin päivän festivaali sopi hyvin matkaohjelmaan. Kaikki esiintyjät olivat Matin ja Kaisan mielestä hyviä, mutta Kai Hyttinen oikein erityisesti. Tapahtuma sai muutenkin heiltä kiitosta.

Matkailuautolla Karvot lähtevät tien päälle aina kun se työn puolesta on mahdollista. – Viro on siitä mukava kohde, että siellä puolet ihmisten puheesta ymmärtää, neljännestä voi arvailla ja lopusta ei ole mitään käsitystä, he naureskelivat.

Jämsäläiset Maritta Ojala, Minna Kyllästinen ja Sanna Salinmäki kertoivat tulleensa festivaaleille Marittan ideasta. Työpaikka sponsoroi hänelle pääsylipun. Seurueessa esiintyi festarikokemusta laidasta laitaan. Maritta oli näissä kuvioissa ensimmäistä kertaa, Minna kertoi käyneensä aiemmin Iskelmässä ja Sannalla oli takanaan jo parisenkymmentä festivaalia. Seurueen mielestä tämä festivaali oli hyvä askel syksyyn. Sannasta esiintyjäkattaus oli nyt hieman vaisu. Joku todella kova nimi olisi kaivattu vielä lisää. – Se on hieno asia, että Himoksella tämmöisiä tapahtumia järjestetään ja näin saadaan positiivista mainetta Jämsälle, kuului loppuyhteenveto.

Sami Uusitalo Vantaalta hieroi tuttavuutta suomalais-skotlantilaisen sisarkolmikon kanssa. Christine Petäjä ja Margareta Asikainen Tampereelta sekä Rose-Ann Owens Kyröskoskelta kertoivat vanhempiensa muuttaneen Skotlannista Suomeen, kun he olivat vielä lapsia. ”Tyttösten” isä on Skotti ja äiti suomalainen. Festivaalin esiintyjät ja musiikki oli kuitenkin kaikille kolmelle tuttua tavaraa, lapsena ja nuorina kasettisoittimista paljon kuunneltua. Skotlantikaan ei ole sisaruksilta unohtunut. Kun suku asuu Glasgowissa, siellä vieraillaan usein, naiset kertoivat.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments