maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitFestarielämää ja iskelmiä

Festarielämää ja iskelmiä

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Jalasjärveläinen Johanna seurueineen edustaa Iskelmäfestivaalien yhteisöllisyyttä. Seurueessa on ihmisiä mm. Hyvinkäältä ja Varkaudesta, ja juuri Iskelmien kautta he ovat tutustuneet. Hauskaa pidetään kaikki kolme päivää ja turnauskestävyyttä parannetaan välillä rauhallisesti saunoen.

Väki piti leiriä asuntovaunussa ja viereisestä löytyneellä hylätyllä kivijalalla.- Me naiset pystytimme katoksen, kun ensimmäisenä iltana järjestysmiehet antoivat luvan, kertoo Jaana Varkaudesta.

Viimeisenä iltana eri järjestyksenvalvojat olivatkin eri mieltä ja antoivat puoli tuntia aikaa purkaa katoksen. Tämä ei kuitenkaan porukan iloa lannistanut. – Ensi vuonna tullaan uudestaan!

Myös järjestyksenvalvojilla on pitkä työputki festreilla. Velvollisuudet hoituvat ja hymyäkin riittää, vaikka valvottavina on myös politiikan nimiä huipulta. Väkijoukosta saattoi bongata mm. opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon.

Fanittamiseen saatetaan satsata paljonkin. Eräs miespuolinen ihailija oli varannut ämpärillisen punaisia ruusuja Kaija Koolle. Ystävällisten järjestyksenvalvojien välityksellä ruusut päätyivät lopulta lavalle solistin syliin.

Yleisö oli jälleen kerran satsannut festariilmeeseen ja hyväntuulisuus oli käsin kosketeltavaa. Yksi viikonlopun kuvatuimmista hahmoista oli varmasti Iskelmäpallo, joka on läheistä sukua Tanhupallolle.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments