torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiYleinenLauri Tähkän keikka keskeytettiin

Lauri Tähkän keikka keskeytettiin

 

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Lauri Tähkä villitsi Iskelmäfestivaaleilla totuttuun tapaansa. Teltta nitisi liitoksissaan, kun 12 000 kuuntelijaa pakkautui kuuntelemaan lavojen kestomagneettia. Eikä toiminta jäänyt vain kuunteluksi, sillä ihmismassa eli musiikin mukana, tanssi ja lauloi. Hetken ajan yleisön laulu oli niin voimallista, että Tähkä vitsaili lähtevänsä tauolle.

Kahden kappaleen jälkeen keikka yllättäen keskeytettiin, sillä artisti palkittiin listamenestyksestään. Laulu Sinä olet minun oli Iskelmäradion listalla ykkösenä ennätykselliset 56 viikkoa yhteen menoon. Huomionosoituksen ja Tähkän kiitosten jälkeen yleisö sai kuullakseen kyseisen kappaleen ja keikka jatkui yhtä vauhdikkaana kuin aiemmin.

Tähkän tavaramerkkinä on jossain kohtaa keikkaa sulautua faniensa sekaan hetkeksi. Tämä lienee järjestyksenvalvojien painajainen, mutta fanien kovasti odottama hetki.

Yleisössä kiinnitti huomiota, kuinka myös miesväki osasi laulujen sanat ulkoa. Luultavasti Tähkän laulujen sanoitukset toimivat tunteiden tulkkina, kun omat sanat eivät riitä tai eivät löydy. ”Sinä olet minun”, ”Tuus kainaloon ja heti” ja ”Tahdon sinut vällyihini nukkumaan” auttavat kummasti viestin perille saamisessa.

Jaakko ”Pastori” Kääriäinen ja Lauri Tähkä ilottelivat lavalla levittäen hyvää mieltä.

Tähkä intoutui Revohkansa kanssa musisoimaan ennätyspitkään. Laulajan kiitokset keikan lopuksi olivat aidot ja nöyrät, yleisöä kunnioittavat. Tähkän sanoin, rakkautta oli ilmassa.

 

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments