lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatVuoden vaihtumista juhlittiin Himoksella

Vuoden vaihtumista juhlittiin Himoksella

Kuvat ja teksti: Mikko Hakonen

Vuodenvaihdetta vietettiin Himoksella perinteiseen tapaan ja tällä kertaa täydellä kapasiteetilla. Kaikki mökit olivat varattuja. Venäläisiä vieraita saapui Jämsään lomanviettoon viime vuotista enemmän. Ilmat suosivat, vuotta saatiin vaihtaa pikkupakkasella poutasäässä niin rinteissä kuin mökeilläkin. Aattoillan perinteisiin kuuluu uuden vuoden vastaanotto HimosParkissa, joka huipentuu komeaan ilotulitukseen.

Ilotulituksen tarjoavat HimosLomat Oy, Hiihtokeskus Himosvuori Oy ja Himosmajoitus Oy. Komeaa räiskettä seuraamaan saapui runsaasti yleisöä niin mökkikylistä kuin Himoksen ulkopuoleltakin. – Eihän ne omat raketit näytä tämän jälkeen yhtään miltään, kuului kommentteja yleisön joukosta näytöksen jälkeen.

HimosLomat järjesti jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan hotellin alatasanteella mökkivieraille uuden vuoden vastaanoton, jonka ohjelmassa on tinan valamista, makkaranpaistoa ja kuumaa glögiä. Etenkin venäläiset vieraat ovat aina olleet innokkaita tinan valajia. Tämä taisi nyt olla näille tulevaisuuden ennustuspuuhille viimeinen kerta, koska EU on uhannut kieltää valuhommat yksityisiltä tinan sisältämän myrkyllisen lyijyn vuoksi. Makkaran paistamista nyt tuskin kuitenkaan kielletään.

Myös Peikkometsästä saapuu aina väkeä uuden vuoden vastaanottajaisiin. Peikot eivät paljon juhlimaan ehdi, niin monessa selfiessä, valokuvassa ja videossa piti nytkin vieraiden kanssa esiintyä.

Himoksessa sijaitsevalla kauppaopettajien mökillä lomailleet Risto Oksanen, Minna Nyman, Anu Kekki, Jarmo Malmivaara, Rauni Rautanen ja Esko Rautanen nostivat ilotulituksen alkua odotellessa kuohuviinilasilliset vuoden vaihtumisen kunniaksi. Himos oli tälle seurueelle tuttu paikka. Laskettelemassa on käyty ja vuottakin vaihdettu useampia kertoja näissä maisemissa, he kertoivat.

Himokselle vuotta vaihtamaan saapui Ylöjärven-Tampereen-Kangasalan suunnalta nuorten seurue, johon kuuluivat Mikko Koskinen, Julia Salo, Sini Rintaniemi, Kati Kaaja, Tomi Lammenranta ja Teemu Kilpinen. Porukasta osa oli vanhoja Himoksen kävijöitä ja osa ensikertalaisia. Viikonvaihteen ulkoiluohjelmaan kuului laskettelua pulkkamäessä. Yhdessä laitettiin mökillä hyvää ruokaa. Tietysti sauna ja riittoisat hyvät juomat kuuluivat myös kuvioon. – Lautapelit ovat olleet viikonlopun viihdykkeenä todella kova sana, naiset vakuuttivat.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments