lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatTriathlonisti Juha Laitinen juoksi Himoksen valtiaaksi

Triathlonisti Juha Laitinen juoksi Himoksen valtiaaksi

Teksti: Jorma Taini

Triathlonin täysmatkan kuusinkertainen SM-mitalisti Juha Laitinen hallitsi 1890 metriä nousua käsittävää 52 kilometrin Double Extreme -kilpailua lauantaina Jämsän Himoksella ja rikkoi loppuajallaan 4.24.45 Matthew Daughertyn viime vuonna kellottaman reittiennätyksen 4.52.54 lähes puolella tunnilla.

-Oli tosi hyvä kokemus eka ultramatka, joten saatan joskus kokeilla uudelleen ultraa fiilispohjalta.

Laitinen kertoi lähteneensä tapansa mukaan vauhdilla matkaan, jolloin tuli hiukan ongelmiakin hyvin merkityn reitin kanssa.

-Onneksi en joutunut kärsimään siitä, kun pystyin juoksemaan järjestäjien ohjeiden mukaan saman matkan kuin muutkin. Kova alku aiheutti sen, että hapot jylläsivät toisella kierroksella muutamissa ylämäissä.

Ihan kylmiltään ei lapualainen triathlonisti matkaan startannut, sillä kesän aikaan hän on kotipuolessaan Lapuan Simpsiönvuorella vedellyt muutamia kolmenkympin lenkkejä.

-Ilman niitä olisi ollut turha haaveilla tällaisesta loppuajasta. Opin myös paljon, kun juoksin täällä pari vuotta sitten eka kerran poluilla Extreme -matkan.

Täysin järjestäjien tankkauksen varassa ollut Laitinen vertasi Double Extremea triathlonin puolimatkaan ja maratoniin ja totesi sen olevan lähinnä pidennetty maraton.

-Banaania, suolakurkkua ja urheilujuomaa pistelin matkalla menemään, ja energiat riittivät hyvin.

Juha Laitinen

Eka kertaa Himoksella juossut UltraSisun Tomi Ronkaisen draaman kaari riitti kakkoseksi, kun hän pysäytti kellot aikaan 4.35.24.

-Piti hiukan sulatella, kun mun kerrottiin ensin olevan kärjessä ja sitten olinkin viisi minuuttia kärkeä jäljessä.

Ronkainen ei silti hätkähtänyt, vaikka hyvän eka kierroksen jälkeen jalka alkoi painaa ja maaliin tuli väsynyt mies.

-Parin kuukauden päästä on vuorossa 24 tunnin MM-juoksu, selvitti mielellään ulkomaillakin kilpaileva Ronkainen.

Kolmantena maalilinjan ylittänyt Hoka One One Teamin Henry Aalto merkkautti loppuajakseen 4.49.18 ja alitti myös entisen reittiennätyksen.

-Vauhdinjako onnistui ja oli piristävää, kun reitillä näki tiheään tahtiin ihmisiä luomassa tunnelmaa.

Pari vuotta sitten Himos Trailin korkannut Aalto kehui reitin parantuneen siitä aika lailla.

Niina Taimisto

Niina Taimisto oli lopussa kestävin

Viime vuonna kovan kamppailun Himos Extreme -sarjan neljännestä sijasta käyneet Niina Taimisto ja Kaisa Kontro kohtasivat nyt 52 kilometrin Double Extreme -sarjassa, missä Taimisto oli jälleen niukasti parempi ajoin 6.07.28 ja 6.10.17.

-Oli se matkanteko semmoista oman pään sisäistä taistelua, kun yrittää mennä niin kovaa kuin jaksaa, juttusi Taimisto.

Hän kertoi selvinneensä parista 26 kilometrin kierroksesta odotettua paremmin, vaikkakin krampit hidastivat menoa toisella kierroksella.

Jämsäläissyntyinen Taimisto kuuluu Himos Trailin kanta-asiakkaisiin ja totesi pilke silmäkulmassaan edellisistä juoksuistaan.

-Kun vauhti ei riitä, pitää siirtyä pidemmille matkoille.

Kolmas oli Taimiston tavoin Team Raholaa edustava Tiina Häkkinen ajalla 6.30.14, millä hänkin alitti reilusti Nina Mäen nimissä olleen reittiennätyksen 6.59.29.

Teksti ja kuvat: Jorma Taini

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments