torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatMTB- pyöräilijöitä Himoksella

MTB- pyöräilijöitä Himoksella

Himos Epic MTB Trail- ja Enduro -kisailijat valloittivat Himoksen rinteet viikonloppuna. Mielenkiintoista seurattavaa riitti kaikille katselijoille, vaikka ei olisikaan itse lajin harrastaja. Jyrkän mäen tuleminen alas polkupyörällä näyttää hurjalta ja sitä se onkin. Laji vaatii kovaa fysiikkaa ja hyviä hermoja.

Yksi oman kaupungin harrastajista on kahdeksasluokkalainen Jere Jokinen Jämsänkoskelta. Hän sijoittui nuorten sarjassa kolmanneksi Himokella ja antoi haastattelun kisan jälkeen.

Jere Jokinen ja pyörä Whyte G-170CRS

Milloin aloitit ajamisen?

Maastopyöräily aloitin viime syksynä, toki olen aina kikkaillut ja ajanut pyörällä, mutta juurikin viimesyksynä aloin käydä metsässä ajamassa.  Ajaminen lähti heti tyylisuunnaltaan enduro- tyyppiseen ajamiseen.

Mikä lajissa kiehtoo sinua?

Maastopyöräendurossa kiehtoo  se että aina voi oppia jotain uutta ja mennä kovaa tuolla kivikko- ja juurakk poluilla.

Sattuuko tässä lajissa paljon loukkaantumisia?

Pieniä loukkaantumisiahan aina sattuu mutta mitään nivelsiteiden venähtämisiä ja huulien turpoilua pahempaa ei ole käynyt.

Miten voi aloittaa lajin harrastamisen?

Lajin voi aloittaa menemällä asiantuntevaan pyöräliikkeeseen ostamaan sopivaa pyörää ja sitten vain poluille! Harrastajat ovat ystävällisiä ja uudet harrastajat otetaan innolla vastaan!

Kannattaako treenata jotain toista lajia pyöräilyn rinnalla?

Treenata kannattaa ihan vain ajamalla, mutta myös esim juoksulenkkejä ja joitain lihaskunt harjoituksia voi tehdä omien halujen ja tarpeiden mukaan.

Jere Jokinen Kuva: -Jaana Selänpää
Jere Jokinen Kuva:Jaana Selänpää

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments