lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatPaintball Suurpeli 2019

Paintball Suurpeli 2019

Lähes 500 värikuulapeliharrastajaa kokoontui Jämsän Olkkolaan jokakesäiseen Suurpeliin lauantaina. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 2003 alkaen, ja siitä on muodostunut Pohjoismaidenkin mittakaavassa suurin lajin harrastajien tapahtuma. Jämsän Paintballin vetäjä Anssi Mennala on vuosien mittaan rakentanut lajille ainutlaatuisen tapahtumapaikan ja mahdollistanut ympärivuotisen toiminnan.

Anssi Mennala

Mennala liikkuu väkijoukossa rauhallisena, vaikki jokaisella vastaantulijalla tuntuu olevan asiaa. – Aloitusvuonna osaanottajia oli 132, nyt viitisensataa. Joka vuosi kehitämme ja pidämme mielenkiinnon yllä tarjoamalla jotain uutta. Pelaajia on tullut tänä vuonna Venäjältä, Virosta ja jopa Texasista asti. Henkilökuntaa on Suurpelissä noin 60.

Majoituskapasiteettia Mennala toivoo ryhmille sopiviksi. – Kesäkuun festareiden aikaan kaikki paikat ovat täynnä Jämsässä ja hyvä niin. Lähes kaikki vieraamme tulevat muualta ja heitä tulee ympäri vuoden. Polttariporukoita tulee sekä mies- että naisryhmiä, ja he toivovat edullista asumista isoille ryhmille. He haluavat luonnollisesti viettää aika yhdessä. Jämsästä on tullut omanlaisensa viihdereservaatti, jossa jokainen voi löytää itselleen mieleistä toimintaa. Me tarjoamme tätä aktiviteettia ja toiset majoitusta ja ruokaa.

Arto Piirainen ja Petri Toropainen

Petri Toropainen pyörittää omaa paintball-yritystä Joensuussa ja on harrastanut lajia 11 vuotta. Arto Piirainen Tampereelta aloitti lajin 15 vuotta sitten ja on myös kilpaillut siinä. Molemmat miehet vastaavat kuin yhdestä suusta, kun kysytään mikä Suurpelissä viehättää joka vuosi. – Kaverit! Täällä näkee vanhoja kavereita ja saa uusia.

Toropainen ja Piirainen kertovat lajin sopivan kenelle tahansa. – Aloittamaan pääsee parilla sadalla. Vasta kilpaharrastaminen nielee isompia summia, Piirainen kertoo. Toropainen kertoo avoimista peleistä, joissa pääsee tutustumaan lajiin. – Meillä Joensuussakin järjestän kerran kuukaudessa avoimen pelin, jonne kaikki ovat tervetulleita ja joissa neuvotaan alkuun.

Olli Hietajärvi

Jämsäläislähtöinen Olli Hietajärvi on ollut mukana Suurpelissä koko sen historian ajan vuodesta 2003 asti. – Kaverien näkeminen ja tunnelma saavat tulemaan joka vuosi. Enää pelailen muutoin vähän, mutta aiemmin tuli pelattua paljonkin, nykyisin Lahdessa asuva mies kertoo.

Tuure Toivola

Tuure Toivola maahantuo varusteita Hämeen alueella. Hän kuvailee Jämsän Suurpeliä ainutlaatuiseksi. – Tämä on todella iso tapahtuma! Täällä pelaajat huomioidaan hyvin, vaikka varmasti haasteita on paljon. Uusi trendi lajin sisällä ovat niinsanotut paluumuuttajat eli vanhemmat, joilla pahimmat ruuhkavuodet ovat jo ohi. He tulevat pelaamaan lastensa kanssa. Sanoisin, että laji onnistuu noin 14 vuotiailta tytöiltä tai pojilta.

Ohikulkeva isä huikkaakin olevansa Suurpelissä yhdessä 15-vuotiaan tyttärensä kanssa. Leveä hymy kertoo ylpeydestä ja tyytyväisyydestä.

Oikeassa kuvassa lisätään ilmanpainetta aseeseen. Vasemmanpuoleisen kuvan Tuomas Holm malttaa pysähtyä hetkeksi kesken pelin. – Olen Suurpelissä kolmatta kertaa mukana.

Paintball saattaa näyttää sotaisalta toiminnalta, mutta osoittautuu yllättävän rauhallikseksi.

Olkkolasta löytyy kolmetoista erilaista kenttää.

Jämsän Paintball CS:GO

Jämsän Paintball CS:GO -joukkue osallistui myös Suurpeliin. Vasemmalla Jere Malila ja pelaajat Elo “EBM” Malila, Max “Shax” Halonen, Emil “Hermi” Hautanen, Jami “VelhoTomu” Malila sekä Henri “Trappi” Leskinen. Nuorista eurheilijoista tulossa myöhemmin juttua lisää Himoksen Sanomiin.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments