lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTarinatSyntymäpäiviä Himoksella

Syntymäpäiviä Himoksella

synttäri8

Himoksen rinnetoiminnan ja koko Himoksen syntymästä tulee kuluneeksi 30 vuotta. Sitä juhlistamaan ilmestyy lähiaikoina toimittaja Timo Siukosen kirjoittama historiikki, jota nyt mielenkiinnolla odotellaan. Kirjan taustalla ovat Himoksen perustaneet Juhani Ojala ja Päivi Kuokkanen.

Näin syyskuun ja lokakuun vaihteessa Himoksella eletään vuoden hiljaisinta jaksoa. Kesän suurtapahtumat ovat ohi ja lumen tuloa rinteisiin vartoillaan. Taivaalta sitä ei tähyillä, mutta pitempiaikaista muutaman asteen pakkasta talven tuloon tarvittaisiin.

Niin hiljaista ei enää nykyisin koskaan ole, etteikö aina jotakin matkailukeskuksessa tapahtuisi. Golfkausi jatkuu vielä, joskin vähitellen hiipuen ilmojen viilennettyä. Uusia mökkejä rakennetaan ja isohko tietyömaa on meneillään. Myös mökeillä on aina jonkin verran elämää. Jos ohjelmaa ei ”talon puolesta” tarjota, sitä pitää järjestää itse. Näin teki Jyväskylästä saapunut syntymäpäiväseuruekin viime viikonloppuna.

synttäri1

Kuten kuvasta näkyy, näiden juhlien sankarille tuli täyteen 40 vuotta. Näin kerrottiin, vaikka juhlinnan kohde Virpi Santala näytti pikemminkin kaksikymppiseltä. Päivänsankarin lisäksi juhlivaan seurueeseen kuuluivat Minna Maunonen, Titta Viitanen, Nanna Hämäläinen, Kata Hiljansuo, Emmi Nieminen, Kaisa Hänninen, Heidi Häkkinen ja Jämsän komeimmaksi mieheksi kehuttu Arto Vanhatalo.

synttäri2

Tässä koko iloinen seurue. Juhlinnan kohde edessä oikealla. Päivällä reippailtiin, illaksi suunniteltiin ainakin saunomista ja lekottelua mökin porealtaassa. Vähänkö kävi Artoa kateeksi.

synttäri4

Himoksella ei tähän vuodenaikaan ollut vielä iltaohjelmaa tarjota. Kultakurkkukaraoke ja Fanifest ovat lokakuun tapahtumat (katso sivuston tapahtumaosio) ja sitten marraskuun alusta alkavat pyöriä taas nimekkäitä esiintyjiä tarjoavat bileviikonloput.

Kesäteatterin katsomossa seurue eläytyi aluksi katsojan rooliin. Tilaa oli kivasti ja suosionosoitukset raikuivat.

synttäri5

Sitten kokeiltiin näyttämön puolella miltä tuntuisi esiintyä tuhannen hengen yleisölle. Nyhjää tyhjästä- tai Putous-tyyppinen esitys ei ilmeisesti oikein uponnut, koska katsomo pysyi täysin hiljaisena.

Aika näyttää, jatkuuko hiljaisuus vielä ensi kesänäkin, sillä teatteria viimeiset neljä vuotta pyörittänyt Jämsän Teatterin tuki ry on ilmoittanut luopuvansa HimosTeatterin kesänäytelmien tuottamisesta.

synttäri7

Sitten laulettiin:

”Ensin pelästyin, olin suunniltain
mä luulin etten elää voi jos et käy rinnallain
ja kun valvoin monet yöt
pulmat nää vain seuranain
voimaa sain
nyt tulen toimeen omillain

Saat nähdä sen
mä vahva oon
löydän uuden rakkauden
ja jälleen katson aurinkoon
uuden syntymän mä koin
antaa paljon vielä voin
oon voimissain
oon voimissain
OON VOIMISSAIN!”

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments