lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTapahtumatOnniDog 14, oppia ja iloa koiraihmisille

OnniDog 14, oppia ja iloa koiraihmisille

2onnidog0

Ensimmäisen kerran järjestetty neljäpäiväinen OnniDog koiratapahtuma veti koiraihmisiä ympäri Suomen yhteisen harrastuksen pariin. Tapahtumasta nauttivat selvästi niin koiranomistajat kuin heidän lemmikkinsäkin.

Tarjolla oli kaikkea mahdollista asiaa koiran hyvinvoinnista monenlaisiin harrastuksiin, luennoista reippaaseen liikuntaan kauniissa kesäsäässä. OnniDog tarjosi myös erinomaisen tilaisuuden kokeilla asiantuntevien kouluttajien opastuksella kokonaan uusia lajeja. Tapahtuman järjestäjä Maria Pesonen korosti kokeilun merkitystä koiraharrastuksen valinnassa. Ennen kaikkea koiralla, mutta myös sen omistajalla pitää olla yhteisissä leikeissä hauskaa.

Tapahtuman aikana koiranomistajille tarjoutui tilaisuus kokeilla 16. erilaista koiraharrastusta. Match Show oli jo monelle koiralle ennestään tuttua touhua, mutta esimerkiksi pallopaimennuksessa lähdettiin liikkeelle alkeista. Piilotettua namia esiin nuuskiessa tuli samalla tönäistyä ensimmäisen kerran otsalla palloakin.

Jämsäläinen Mari Vainio (vas.) kävi kuuntelemassa kaksi luentoa ja kokeili koiransa kanssa ensimmäistä kertaa mm. pallopaimennusta. Ranskalainen paimenkoira Kaa suhtautui tilanteeseen rauhallisesti, vaikka ohi kipitti ja loikki jatkuvasti jos jonkinlaista karvaturria.

Marin mielestä OnniDog oli kerrassaan mainio tilaisuus koiran omistajille nähdä kuinka paljon koiraharrasteita on olemassa. Varsinkin nuoren koiran kanssa saa asiantuntevalta väeltä paljon ohjausta. Koirille tämä oli myös äärimmäisen hyvä sosiaalinen tapahtuma, hän huomautti.

Annika Wallenius ja Shar Pei Jethro, Laura Henriksson ja valkoinen paimenkoira Jade sekä Eveliina Lahtinen ja saksanpaimenkoira Elli tulivat tapahtumaan Lahdesta. Nuoret naiset olivat päivien antiin tyytyväisiä. Kun samalla lipulla pääsee kokeilemaan monenlaisia harrastuksia, niin se sopii opiskelijankin kukkarolle, he kiittelivät.

Neitoset kertoivat perustaneensa itse Lahdessa koiraharrastuspiirin, joka kokoontuu yhdessä treenailemaan. Tällä hetkellä siihen kuuluu parisenkymmentä jäsentä.

2onnidog5

Raili Hanhinen, Aino Utukka, Risto Vesa ja Hannu Utukka tulivat Himokseen päiväkäynnille. Mukana olivat silkkiterrierit Milla ja Mimmi, jotka odottelivat osallistumista pian alkavaan Match Showhun. Seurue kiitteli tapahtumaa mielenkiintoiseksi ja mikäpä koiraihmisten parissa oli viihtyessä, kun ilmakin suosi vielä kesäisen lämpimänä ja aurinkoisena.

Salon läheltä Kiikalasta kotoisin oleva Susanna Korhonen (vas.) kertoi kouluttavansa tapahtumassa Agilitya, mutta muutkin lajit häntä ja koiraansa Sissiä kiinnostivat. Susannalla on kuusi koiraa, joista kolmen kanssa kilpaillaan aktiivisesti. Miljoonapalkinnot eivät kuitenkaan lajissa liiku. Hyvä jos ruokapussia joskus tulee, hän naureskeli. Kun kisoja aktiivisesti kiertää ja koirien kanssa paljon touhuaa, niin se käy ihan urheilusta. Omakin kunto pysyy hyvänä, Susanna vakuutti.

Milla Setälä Valkeakoskelta (oik.) kokeili paimenkoiransa kanssa pallopaimennusta ensimmäistä kertaa, mutta koira näytti pääsevän lajista nopeasti jyvälle. Pohjaa oli jo vähän ennestään muunlaisesta pallon pyörittelystä. Milla asui tapahtuman ajan mökissä ja tuli Himokselle, koska omalla paikkakunnalla ei vastaavaa lajitarjontaa ole kokeiltavaksi.

– Koiralla on luontainen halu innostua erilaisista asioista, mutta luonnollisesti sen pitää myös levätä välillä, hän muistutti.

2onnidog7

Oman koiransa kanssa tapahtumakentällä kierteli myös Eino Heino (5v.) Hänen koiransa Haukku oli ilmeisesti vielä pentu, koska koulutusta piti antaa tuon tuostakin. Eino osallistui Lapsi ja lelukoira -sarjaan Match Showssa ja sertin kanssahan sieltä kehästä ulos tultiin.

Sertin ja palkintopussien kanssa kehästä poistuivat myös Anniina Selkee Jyväskylästä ja hänen koiransa Siru (11,5 v). Eli veteraaniluokassa kilpailtiin. Sirun harrastuksiin kuuluvat Match Show ja Agility, mutta tositoimissakin on taitoa näytetty. Metsästyskoirana jäniksen ajo sujui ennen livakkaasti. Nykyisin Siru löhöilee eläkkeellä ja kiertelee harvakseltaan mätsäreitä, Anniina kertoi.

Sari ja Suvi Lahtinen vaihtoivat kuulumisia tuttavansa Asko Hämäläisen kanssa. Asko toimi OnniDogissa peltojäljen kouluttajana. Peltojälki on koiran hermorakenteen ja vietin testaamista. Laji kuuluu osana myös pelastuskoirien koulutuksessa.

Kolmetoistavuotias Suvi osoittautui nuoresta iästään huolimatta jo todella aktiiviseksi koiraharrastajaksi. Hän treenaa tokoa, agilityä ja kiertää näyttelyissä koiransa Sisun kanssa, mutta muitakin koiria harrastukseen kuuluu. Mukana Himoksella oli myös kaksi lainakoiraa treenattavana. Kilpailuihin Suvi ei ole vielä osallistunut, mutta sekin aika vielä tulee, hän lupasi.

2onnidog9

Staffi, Torsti saattaa olla maan ainoa kahvakuulailua harrastava koira. Torstilla on innostusta voimapalloiluun ja vahvat leuat. Paljastetaan nyt kuitenkin, että ihan umpirautaa tuo kuula ei tainnut olla. Torstin emäntä Suvi Salmi kouluttaa ammatikseen koiria Suviera -yrityksessään Kouvolassa. Ohjelmassa ovat mm. Agility, pallopaimennus, tapakoulutus ja koirahieronta. Suvi arveli olevansa ainoa päätoiminen pallopaimennuksen opettaja Suomessa. Laji on tullut tänne Saksan ja Tanskan suunnalta.

Wuhhh Wuh…  Wuh.

 

Katso myös:  https://himoksensanomat.fi/2014/09/07/onnidog-14-himoksella/

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments