maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatSnowcross Super Liigan päätösosakilpailu Himoksella 22-23.4.2022

Snowcross Super Liigan päätösosakilpailu Himoksella 22-23.4.2022

Snowcross Super Liiga on pohjoismainen snowcrossin huippusarja. Super Liigan ensimmäinen vuosi huipentuu päätösosakilpailussa Himoksen rinteillä huhtikuun lopussa. Himoksella tullaan näkemään melkoinen snowcross show, kun pohjoismaiden yli sata kovinta snowcross -kuskia lähtee tavoittelemaan sarjan ykköspaikkaa ja 5000 euron voittopottia.

Super Liiga starttasi helmikuussa Ruotsin Bodenissa, missä Amerikassakin ammattilaisena ajanut Aki Pihlaja otti kiinnityksen sarjan Pro –luokan ykköspaikkaan ennen hallitsevaa snowcrossin maailmanmestaria, Ruotsin Petter Nårsaa. Sarjan toisessa osakilpailussa Ouluzonessa Nårsa ei enää tyytynyt kakkossijaan vaan vei osakilpailun nimiinsä ennen Pihlajaa. Pistetilanne on tiukka ennen viimeistä osakilpailua, sillä Himoksella jaossa on vielä 55 pistettä ja Pihlaja johtaa Nårsaa vain viiden pisteen erolla. Sarjassa kolmantena on John Stenberg, joka myös nappasi viime keväänä MM-mitalin itselleen. Stenberg on 25 pistettä Nårsan perässä. Sijoituksista tullaan vielä käymään tiukka taistelu, sillä Axel Johansson on vain 11 pistettä Stenbergin takana ja Aki Pesonen seitsemän pistettä Johanssonin takana. 

Sarjassa ajaa Pro –luokan lisäksi Pro Litet, naiset, juniorit ja veteraanit, joten päiviin mahtuu monta kilpailustarttia, vauhtia ja kovaa kilvanajoa.

Kilpailun promoottori Pauli Kauppinen on ollut tyytyväinen sarjan ensimmäiseen kauteen. – Sarja on saanut hyvän vastaanoton kilpailijoiden keskuudessa. Teemme jotain aivan uutta snowcrossin ympärille ja se on herättänyt paljon mielenkiintoa. TV-lähetykset ja striimit sekä koosteet ovat saavuttaneet huikean määrän katsojia, joten laji on hyvässä nosteessa. Myös yhteistyömme ruotsalaisten kanssa on tuottanut hyviä tuloksia ja voin luvata, että laji tulee kasvamaan entisestään tulevina vuosina. Himoksella on luvassa Euroopan kovimmat ja näyttävimmät snowcross-kisat. Tapahtuma tarjoaa elämyksiä kaikille, myös katsojille, jotka eivät tunne snowcrossia entuudestaan.  Paikan päälle kannattaa ehdottomasti tulla nauttimaan tunnelmasta ja näyttävästä lajista.

Kilpailut starttaavat perjantaina ja lauantaina klo 15.00.Finaaliajot alkavat  perjantaina klo 17.30 ja lauantaina klo 17.00. 

Tarkat aikataulut:https://www.snowcross.fi/

teksti: Snowcross.fi tiedotus

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments