lauantai, 20 heinäkuun, 2024
KotiTarinatSinkkumotoristit Himoksen pulkkamäessä

Sinkkumotoristit Himoksen pulkkamäessä

Kuvat ja teksti: Mikko Hakonen

Sinkkumotoristit on suljettu Facebook-ryhmä, johon tällä hetkellä kuuluu 767 jäsentä. Tämä joukko pitää aktiivisesti keskenään yhteyttä sosiaalisessa mediassa. Toisinaan järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joissa jäsenet voivat tutustua toisiinsa kasvokkain. Ryhmään pääsylle on kaksi ehtoa: pitää olla sinkku ja pitää omistaa moottoripyörä. Jos jommasta kummasta ehdosta luopuu, silloin tulee myös Sinkkumotoristien ryhmästä lähtö.

Kuka tahansa jäsenistä voi järjestää netissä porisemiseen vaihtelua aktivoimalla jonkin tapahtuman. Päivi Pirinen Jyväskylästä junaili tammikuun viimeiseksi viikonlopuksi kokoontumisen Himokselle. Paikalle saapui 15 ryhmän jäsentä eri puolelta Etelä-Suomea. Päiville itselleen tuli kuitenkin este, joten hän ei ollut mukana pulkkamäessä ulkoilemassa. Kutsun ryhmää tapaamaan lähetti Riikka Lakka.

Sinkkumotoristien ryhmällä oli varattuna kaksi mökkiä Nuppulanrannasta. Tällä kertaa keleistäkin johtuen Himokselle ei ajeltu moottoripyörillä, vaan kaikki tulivat autoilla. Perjantaista sunnuntaihin kestäneellä retkellä vietettiin yhdessä aikaa, laitettiin hyvää ruokaa ja ehdittiin myös ulkoilla. Monet tämän joukon jäsenistä tapasivat kasvokkain ensimmäisen kerran, mutta yhteishenki oli heti hyvä ja tunnelma kuin vanhojen tuttujen kesken, he kertoivat.

Sinkkumotoristit -Facebookryhmällä on jäseniä Suomen päästä päähän ja löytyypä heitä ulkomailtakin. Vaikka kyse on sosiaalisesta mediasta, ryhmällä vallitsee vahva kaveria ei jätetä -yhteishenki. Keskusteluissa uskalletaan avautua, puhutaan vakavistakin asioista ja nettiystäviä tsempataan, kertoivat Markus Mäensivu ja Riikka Lakka.

Ryhmässä sovitaan usein kotimajoituksia reissuille, kysellään porukkaa porisemaan kahviseuraksi ja yhteisiä sinkkujoulujakin on itsensä yksinäisiksi tuntevien kesken järjestetty. Tietysti toisinaan on käynyt niinkin, että joidenkin sinkkuus on päättynyt näiden tapaamisten ansiosta. Ystävyys ei kuitenkaan pääty, vaikka ryhmästä tulee lähtö. – Kyllä sinne sitten pääsee takaisinkin, jos asiat kallistuvat sille suunnalle, naureskeli eräs 7 kuukauden tauon pitänyt laskettelija.

Porukan naismotoristit kertoivat ajavansa aktiivisesti pitkiä matka-ajoreissuja kauden aikana. Mitään suosikkipyörää naisilla ei ollut, joskin nuorimmilla tuntui olevan kaikkein hurjimmat menopelit. Jonkin verran pyörähankintoihin vaikuttaa kuljettajan koko, koska jalkojen pitäisi pysäköintitilanteessa ylettyä maahan. Sinkkumotoristien ryhmässä niin miehet kuin naisetkin puhuvat enemmän muista asioista kuin pyöristä ja niiden tekniikasta, he huomauttivat.

Luonnollisesti erilaiset kokoontumisajot ja rallit kuuluvat monen motoristin kesäohjelmaan. Ryhmän puitteissa jokainen voi järjestää sellaisia miitinkejä kuin haluaa. Kustavin suunnalla ajetusta saaristorenkaasta on viime kesinä alkanut muodostua jo muutaman päivän vakitapahtuma. Myös Imatran ajoissa on käyty isommalla porukalla, Markus ja Riikka kertovat.

Sinkkumotoristien Facebook-ryhmään voi periaatteessa liittyä kuka tahansa ehdot täyttävä henkilö. Nykyinen jäsenistö on löytänyt sinne enimmäkseen puskaradion kautta tai ystäviensä suosittelemana. Ikäjakautuma on laaja, noin 20-70 vuotta. Pyörän merkillä tai koolla ei ole väliä, kunhan mopo on moottoripyöräksi rekisteröity.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments