torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiUutisetRinteet avattiin

Rinteet avattiin

himosauki8

Himoksen rinteet avattiin uudenvuoden aattoaamuna. Ensimmäisinä avautuivat tuttuun tapaan Mökön rinne, Murrin rinne, Peikkorinteet ja Joonan kumpu. Lisää rinteitä avautuu loppiaiseen mennessä. Tarkat tilannetiedot saat laskettelukeskuksen rinneinfosta http://www.himos.fi/rinteet/rinneinfo

Ensimmäisenä hissijonon kärjessä odotteli kaksitoistavuotias Otto Ruotsalainen Espoosta. Seuraavana mäkeen pääsi hänen siskonsa Lotta (9v). Otto kertoi viettävänsä  kaikki hiihtolomat ja paljon muutakin aikaa Himoksessa, kun perheen käytössä on oma mökki. Sisaren lisäksi myös nuorempi veli Ville on innokas rinteiden koluaja. Jouluna vietettiin aikaa pulkkamäessä, kun suksille ei vielä päästy.

Ensimmäisten joukossa hissijonoon ennätti myös Kullervo Viertola Vantaalta. Hän on todellinen Himoksen veteraani. Asuntovaunu on talvisin seissyt  laskettelukeskuksen vaunuparkissa jo 28 vuotta, eli lähes koko sen historian ajan. 72 vuotias Viertola kertoi jääneensä laskettelukoukkuun heti nuorukaisena, kun pääsi ensimmäisiä kertoja kokeilemaan Helsingin lähistölle avattuja rinteitä. Harrastus on vienyt myös ulkomaille Itävaltaan ja Sveitsiin laskettelemaan. Nytkin on Himoksen vaunuasukkaista 16 hengen ystäväryhmä lähdössä Itävallan reissuun.

Mies luonnehti itseään puolijämsäläiseksi, koska vietti aikaisemmin kaikki talven viikonloput Himoksella ja nyt eläkeläisenä siihen on mahdollisuus viikollakin. Varsinkin myöhemmin keväällä rinteissä on usein aivan loistavat kelit. Viertolan mukaan Himos on laajalti tunnettu siitä, että rinteet ovat aina hyvässä kunnossa. – Täällä on Etelä-Suomen parhaat mäet ja niitä hoitamassa todella ammattitaitoiset konekuskit, hän kiitteli.

Viertola kertoi siirtyneensä 50 vuotta täytettyään lumilautaan ja lasketelleensa sillä 15 vuotta. Nyt hän on palannut takaisin suksiin. Varhaisin kauden avaus Himoksella on hänen muistinsa mukaan tapahtunut lokakuun 10 päivänä.

Heti hissien käynnistyttyä säpinää alkoi syntyä myös hiihtokoulun mökkien eteen. Hiihdonopettajat kertoivat lähtevänsä uuteen kauteen hyvillä mielin ja toiveikkaina vaikka kauden aloitus vähän myöhään menikin.

– Innostuneita olemme myös uusista palveluistamme, kertoi hiihtokoulun johtaja Elisa Silén. Joka viikonloppu tammikuusta maaliskuuhun järjestetään viikonloppuisin Werneri hiihtokoulu 4-10 vuotiaille lapsille. (Ikäraja on vain viitteellinen). Tämä on kaksipäiväinen minikurssi. Uusi palvelu on myös Kinos -freestyle kurssi joka viikonloppu. Siihen liittyy sunnuntaisin järjestettävät 45 minuutin mittaiset ilmaiset Kinos-sessarit. Nyt on mahdollisuus kokeneen opettajan ohjauksessa edetä alkeista vaikeampiin temppuihin turvallisesti. Keskiviikkoiltaisin järjestetään paikallisille lapsille suunnattu Werneri ja Kinos kello 17.30 alkaen.

Hiihtokoulun riveissä on tänä talvena 48 opettajaa. Englantia osaavat kaikki, myös venäjän-, ranskan ja espanjankielentaitoisia löytyy. Näihin kieliryhmiin on hyvä tehdä varaus ennakolta.

Ensimmäisten joukossa lumilautatunnille ennätti Raumalta kotoisin oleva Tiina Karpeeki. Häntä opettivat hiihdonopettajat Aki Hokkanen ja Niko Salo. Oikeastaan myös Aki oli mukana oppilaana, sillä hän kuuluu kauden uusiin opettajiin. He tutustuvat tehtävään aluksi kokeneen opettajan mukana. Lajin taitoa Akilla kyllä riittää, sillä hän on kilpaillut siinä ulkomaita myöten. Tiina kertoi sukuloivansa Jämsän seudulla ja kiirehti heti käyttämään joulupukin tuoman lahjakortin. Laudan hän kertoi hankkineensa viime keväänä, joten harrastus on vasta hyvässä alussa. Nimenomaan hyvässä, koska hiihdonopettajat kehuivat häntä mallioppilaaksi.

Jämsäläinen Hannu Kantola riensi tyttäriensä Liisin ja Lotan kanssa Himoksen pulkkamäkeen. Lapsille hiihtokeskus tarjoaa oman maailmansa jossa on paljon mukavaa tekemistä ilmaiseksi. – Kun lunta tulee, niin kotona lasketaan pulkilla päivittän, mutta kyllä täälläkin käydään lähes joka viikko, Hannu kertoi. Tarkoitus oli viipyä muutama tunti. Mukaan otettiin myös eväät ja makkaraakin oli tarkoitus paistaa.

Iloinen kauden alkamisesta oli myös Himosvuori Oy:n markkinointijohtaja Päivi Kuokkanen, joka oli tullut moikkailemaan hissiporttien luokse lukuisia tuttaviaan ja ystäviään.

– Onhan tämä joka kerta ihanaa kun kausi alkaa. Ja vaikka näihin syksyjen vaihteluihin on tottunut, niin kyllä se kummasti helpottaa, kun hissit pyörähtävät käyntiin. Siitäkin huolimatta, että se epävarmuus on ammatinvalintakysymys, hän naureskeli.

Suksivuokraamossa opeteltiin uutta tietokonepohjaista toimintatapaa. Hyvinkäältä saapunut Patrik Pykälä-Aho näpytteli tietonsa koneelle, totesi systeemin hyväksi ja helpoksi. Välineet löytyivät nopeasti ja nuorimies kiirehti mäkeen.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments