Rallia turvallisesti Simulaattorimaailmassa

0
1636

Marko Tuominen ja Jani Aaltonen isännöivät iloista työporukkaa Patri Compilta syksyisenä perjantai-iltana. Tampereen visiittinsä päätteeksi seurue on tullut Simulaattorimaailmaan Patalahdelle viihtymään erilaisten pelien parissa. Jokaiselle löytyy jotakin mieleistä viihdykettä ja iloiset kiljahdukset kertovat, että kaikilla on hauskaa. – Meillä on täällä tarjolla kaikki tarpeellinen, sauna ja ruokakin haluttaessa, Marko Tuominen kertoo mahdollisuuksista.

Marko Tuominen ja Jani Aaltonen

Tuominen kuvaa vuoden kiertoa Simulaattorimaailmassa. – Kesällä on enemmän polttariporukoita, ja näin syksyllä ja pikkujoulujen aikaan erilaiset firmat aktivoituvat. Pidämme ryhmän minimikokona kuutta henkilöä ja toimimme tilauksesta asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarvittaessa siirrämme kalustoa asiakkaan tiloihin, kuten tätä Miniä.

Ari Sarin on itsekin ajanut rallia.

Kyseinen Mini on täydellinen kopio Timo Mäkisen autosta, jolla hän vuonna 1967 ajoi Ouninpohjan legendaarisen pikiksen. Tuo pätkä muistetaan erityisesti siitä, että vaikka Mäkisen konepelti nousi vauhdissa ylös, hän onnistui silti ajamaan kolmanneksi parhaan ajan. Simulaattorissa pääsemme nyt ajamaan samaisen Ouninpohjan pätkän, jonka varrella vilahtaa myös kuuluisa keltainen talo. Autoa ajetaan oikealta puolen, mikä antaa lisähaastetta. Autourheilun asiantuntija Ari Sarin on jopa nimennyt omat poikansa rallin kuuluisuuksien poikien mukaan. – Tänään on ihan hyvä olla kartturin paikalla, mies toteaa esitellessään Miniä asiantuntevasti.

Timo Mäkisenkin Miniä ajettiin oikealta puolelta.
Seela Silventoinen ja Hanna Partanen

Himoksen Sanomien Facebook-sivulla on nätävissä video, jolla Seela Silventoinen ja Hanna Partanen ajavat Ouninpohjan pätkän vauhdikkaasti läpi.

Seinillä on on paljon kiinnostavaa ralliaiheista rekvisiittaa ja yksityiskohtia. Vuonna 1967 Timo Mäkinen osoitti taituruutensa ratissa, kun Minin konepelti nousi pystyyn Mutasen mutkan läheisyydessä. Se kohahdutti yleisöä, mutta ei juurikaan hiljentänyt Mäkisen vauhtia. Moottorin kuumentumista yritettiin hillitä nahkaremmin ja sienen avulla luodulla raolla, mutta koko viritelmä pettikin kesken ajon jo muutaman kilometrin päässä lähdöstä.

Simulaattorimaailma on toiminut vuodesta 2008 asti ja vuodesta 2011 se on sijainnut Patalahdella.