maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitPipefest 2016

Pipefest 2016

pipe1

Tänä vuonna Hiphopin ystäville suunnattu Pipefest -festivaali jäi kävijämäärältään puoleen edellisestä. 5000 juhlijaakin on iso porukka silloin kun se on samaan aikaan koolla samassa paikassa. Kun Himoksella juhlinta hajaantuu myös porukoiden omiin bileisiin mökeille, niin osa artisteista joutui esiintymään aika pienillekin yleisöille. Cheekin kaltaiset supersuosikit eivät yleisökadosta tienneet mitään. Tuskinpa räppärien suosio on mihinkään kadonnut, mutta kun samalle viikonlopulle osui ennätysmäärä festareita ja lisäksi muita isoja kesätapahtumia, niin heijastuuhan se väistämättä.

Koska ikärajaksi oli tällä kerta asetettu 16 vuotta, niin se jakoi festivaalialueen kahdenlaisiin karsinoihin. Brädin alkuillasta aloittaessa lavan edus (16 v) näytti aika harvalukuiselta, mutta anniskelupuolelta kuvattuna syntyi toisenlainen vaikutelma.

Aikaisemmista festivaaleista poiketen ulkolava sijaitsi nyt lähellä katsomoterassia, joten myös sieltä oli hyvä näköyhteys esiintyjiin. Tent Stagen anniskelualueelle pääsyä valvoneet järjestysmiehet saivat illan mittaan tarkistaa melkoisen tukun nuorison ajokortteja.

Jämsäläiset Jan-Erik Rinne, Sini Nisula, Mariina Wallin ja Arttu Nisula olivat tyytyväisiä festarin tunnelmaan. Sini halusi nähdä Roope Salmisen livenä ja haastattelua tehtäessä toive oli jo toteutunut. Ulkolaiset esiintyjät kiinnostivat erityisesti ”koska niillä on vähän erilainen meininki”. Erilaisuutta perusteltiin termeillä lähiömusiikki tai pienten yhteisöjen musa. Mitään yhden genren kannattajia ei kuitenkaan tässä porukassa olla. Jan-Erik kertoi viettäneensä Himoksella myös juhannuksen. – On hieno homma, että tämmöisiä tapahtumia järjestetään kaiken ikäisille ihmisille ja tarjolla on musiikkia jokaiseen makuun, hän kiitteli.

Milka Rantamäki, Terhi Lindroos, Rita Rautasalo, Julia Järvenkylä ja Joni Rantanen kertoivat tulleensa Järvenpäästä. Osa oli ensikertalaisia osa käynyt Himoksella aikaisemminkin. Heidän mielestään fiilis on festivaaleilla kaikkein tärkein. Rap-musiikissa mukaansa tempaavat sanat luovat juuri tietynlaisen fiiliksen. Rähinän artistit, Cheek, Mikael Gabriel olivat niitä, jotka oli nähtävä. Kun iso tähti tempaisee jengin täysillä mukaan, niin juuri siitä syntyy se kokemus, järvenpääläiset analysoivat.

Ja tämmöistä fiilinkiä Rähinä Special: Spekti, Uniikki ja Timo pieni huijaus yleisössä nostattivat.

Festivaalin tunnelmasta kertoivat nauttivansa myös Sohvi Kuoppala Helsingistä sekä sisarukset Heidi Siltala ja Katri Siltala Järvenpäästä. Sohvilla oli juhannuksena Himoksella niin kivaa, että heti piti päästä uudestaan. Nyt häntä poltteli halu päästä hyppäämään benjihyppy. Toteutuiko haave, vai ei, siitä ei ole tietoa.

Jätkäporukka Kouvolasta kertoi osallistuvansa näille festareille joka vuosi. Fiilis oli hyvä. Räppi oli hyvää. Mökillä saunotaan ja kuunnellaan musaa. Mikäpä miesten oli näinkin ollessa, vallankin, kun viereisen mökin kerrottiin olevan täynnä naisia.

Pipefesteillä oli myös mahdollisuus tavata suosikkitubettajia silmastä silmään.

Festivaalin tunnelmia porttien ulkopuolelta aistivat Jenna Lehmusvuori, Ninni Sivil, Joonas Jaksola, Emmi Pohjolainen ja Oliver Vertala Jyväskylästä. Musiikki olisi kiinnostanut lähempääkin kuunneltuna, mutta opiskelijoiden budjetti ei tällä kertaa antanut myöten. Työssä käyvä Joonas kustansi kuitenkin yhdessä kanssaan lähihoitajaksi opiskelevalle Ninnille tandem-benjihypyn synttärilahjaksi. Se onnistui järjestysmiesten suosiollisella avustuksella. Aina ei hommaa seurata sivusta sillä Emmi kertoi viettäneensä juhannuksen porttien sisäpuolella.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments