torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetPääsiäisriehaa Himos Hiihtokeskuksessa

Pääsiäisriehaa Himos Hiihtokeskuksessa

Pitkäperjantai oli Himoksella laskettelun ohessa bilepäivä, jolloin rinteiden alla myös tanssahdeltiin tiskijukkien innostamina. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja hyväntuulinen porukka otti kevätpäivästä ilon irti. Parempaa pääsiäistä ei ole Himoksen historiassa tainnut olla. Nyt sattui kaikki palikat kohdalleen. Kun väkeä on näin paljon liikkeellä, niin jonoiltakaan ei voida enää välttyä, mutta mieli tuntui silti kaikilla olevan hyvä.

Iltapäivällä tarkeni hyvin istuskella myös rinneravintolan terassilla, kun tuulestakaan ei ollut tietoa. Vaikka maaliskuu on lopuillaan, niin maisemat hohtivat vielä valkoisina muuallakin kuin rinteissä.

Pääsiäisen perinteisiin rinnekeskuksessa kuuluu naamiaislaskettelut, joissa parhaat asut palkitaan kausikortilla seuraavalle talvelle. Tällä kertaa voiton nappasi jämsäläinen Antti Lahdensuo, joka taisi poimia tuomareilta myös säälipisteitä. Naamiaisasussa oli totta enemmän kuin toinen puoli, sillä miehen jalka oli oikeasti paketissa lasketteluvamman vuoksi. Antti julisti olevansa elävä esimerkki siitä, että ei pidä lähteä vieraisiin (rinteisiin). Neljä viikkoa sitten Levillä häneltä meni ensin olkapää sijoiltaan ja seuraavana päivänä murtui jalka. Fiilikset eivät kuitenkaan menneet, sillä rinteisiin piti nytkin päästä, vaikka sitten pyörätuolilla.

Tamperelaiset Risto Heinonkoski ja Pirkko Ahonen kertoivat olevansa Himoksen vakiomökkiläisiä. Mökki sijaitsee ihan Länsi-Himoksen sydämessä. Klovniasusteilla irtosi neljäs sija ja lohdutuspalkinto. Riston lasketteluvälineenä toimi monoski, joka lienee eräänlainen lautojen esi-isä. Hän voitti välineen vuonna 1983 Itävallan Hintertuxissa pidetyssä laskettelukilpailussa. Vaikka kyseessä on harvinainen peli, niin toisenkin monoskin Risto kertoi pääsiäisenä Himoksella nähneensä.  – Tässä on ääretön kääntösäde, hän naureskeli välineensä kanttausominaisuuksista.

Sheikki Ali Hassan sai lasketteluasustaan kunniamaininnan. Kaavun sisässä rinteitä viiletti liepeet liehuen Matti Impilä Naantalista. Asusteet on  ostettu Dubaista, joten aito muoti oli kyseessä. Impilä kertoi olevansa asuntoautolla liikkeellä ja näin keväällä auton nokka suunnataan usein Himokselle.

Sananlaskun mukaan nimi ei miestä pahenna, ellei mies nimeä. Pehmeä Jänis ei yltänyt kisoissa palkintosijoille, mutta se ei suinkaan tunnelmaa pilannut. Jänis jakeli päivän mittaan koristaan kaksi kiloa suklaamunia muille laskettelijoille. Jouni Hallikainen Espoosta kuuluu Himoksen vakioporukkaan. Asuntovaunu on viettänyt alueella jo ainakin 20 talvea.

Luke Skywalker asuu Nurmijärvellä. Himoksessa on oma mökki, joten myös Luke kuuluu laskettelukeskuksen kantaväkeen. Kausikortti löytyy taskusta joka talvi. Kisasta irtosi palkinnoksi pastillirasia. Liekö menestykseen vaikuttanut se, että valomiekan paristojen teho ei nyt pystynyt kilpailemaan häikäisevän kirkkaan auringonpaisteen kanssa.

Iida Palosuo Nastolasta kertoi tulleensa pääsiäisen viettoon äidin, isin ja pikkuveljen kanssa. Pinkki Perhonen ei yltänyt lasten sarjassa voittoon asti, mutta kivaa oli joka tapauksessa.

Lasten sarjan voitti Lihansyöjäkasvi, joka hän häipyi lihan perään niin liukkaasti, ettei häntä kameran linssin eteen löytynyt.

Aino Hämäläinen ja Emmi Heikkinen ovat Tampereen tyttöjä, mutta opiskelevat yliopistossa Vaasassa. Vaikka nyt nautittiin rennosti kevätauringosta, niin suurin osa päivästä vietettiin kuitenkin laudan päällä rinteissä. Aino ja Emmi kertoivat olevansa aktiivilaskettelijoita, joille myös Lapin hiihtokeskusten rinteet olivat tuttuja. Viikkoa aikaisemmin he laskettelivat Åressa. Neitoset kuuluvat Vaasan Vaskeen mikä on yksi Suomen menestyneimpiä alppiseuroja.

Kevään ensimmäisiä rusketuksia hipiään otettiin myös terasseilla. Vuosi on kääntymässä jälleen siihen asentoon, että suomalainen saa D-vitamiinia muutoinkin kuin purkista.

Terassiväkeä viihdytti musiikillaan Tommi Läntinen, joka konsertin alkajaisiksi kaappasi kainaloonsa Himoksen markkinointijohtaja Päivi Kuokkasen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments