maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUutisetOletko jäämässä työttömäksi?

Oletko jäämässä työttömäksi?

Kaipolan tehtaan lakkauttaminen tuo Jämsään 450 työtöntä, jotka ovat aivan uuden tilanteen edessä. Kaikki tieto ja käytännön apu on tarpeen. Ei ole syytä unohtaa myöskään irtisanottujen läheisiä. Yleensä he kantavat myös suurta kuormaa tilanteessa ja vertaistuki voi olla vähäistä.

ViisNollaTuki ry toimii vähentääkseen pääasiassa yli 50-vuotiaiden työttömyyttä. He auttavat pitkäaikaistyöttömiä, työttöyysuhan alla olevia ja lomautettuja ihmisiä. Heillä on tarjolla tietoa, neuvontaa, tukea ja koulutusta. Pyrkimyksenä on myös edistää kyseisten kohderyhmiin kuuluvien ihmisten fyysistä, psyykistä ja sosiaalista hyvinvointia. 

Toiminnanjohtaja Kimmo Mehtonen kuvaa työttömäksi jäävän tilannetta: – Siinä tilanteessa ihminen on ensimmäistä kertaa uusien asioiden edessä. Mihin pitää ottaa ensiksi yhteyttä? Miten tehdään työhakemus? Mikä on CV? Me autamme kaikissa näissä asioissa ja ohjaamme oikeisiin paikkoihin.

 Lassi Vuorela, puheenjohtaja ja Jaana Saikkonen, yhdistyssihteeri. Kuva: Kimmo Mehtonen

ViisNollaTuki ry koordinoi TUKILUURI – Työttömyyteen nimistä palvelua. TUKILUURI – Työttömyyteen tarjoaa kuuntelevan korvan henkilöille, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä työtilanteesta ja jaksamisesta. Tuen tarve voi koskea esimerkiksi huolta töiden jatkumisesta, työttömyydestä tai uudelleen työllistymisestä. Vastaajina toimivat koulutetut vapaaehtoiset, joilla on joko omakohtaista, ammatillista tai muuta kautta hankittua kokemusta työttömyydestä.  Keskustelu vapaaehtoisten kanssa on täysin luottamuksellista ja anonyymiä ja täysin ilmaista. Vapaaehtoiset tarjoavat keskustelua, vinkkejä ja rohkaisua kaikille, joita työtilanteen muuttuminen koskettaa.

Neuvojen saanti tapahtuu niin, että apua tarvitseva henkilö ottaa yhteyttä ja jättää soittopyynnön. Sitten yhdistys valitsee vapaaehtoisistaan sopivimman henkilön, joka soittaa pyynnön jättäneelle. Yhteydenottajan ei tarvitse paljastaa nimeään missään vaiheessa eikä puheluita tallenneta.

TUKILUURI -Työttömyyteen voi tutustua tästä linkistä: http://www.viisnollatuki.fi/tukiluuri/

Samasta linkistä voi myös liittyä kannatusjäseneksi tai lahjoittaa haluamansa summan, ja siten avustaa TUKILUURI -Työttömyyteen palvelun toimintaa.

Palveluun voi tutustua myös Facebookissa ja Twitterissä @viisnollatuki.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments