torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiTapahtumatJämsän Äijän Syysmarkkinat intiaanikesässä

Jämsän Äijän Syysmarkkinat intiaanikesässä

Keskuskatu täyttyi iloisista ihmisistä lauantaina, kun Jämsän Äijän Syysmarkkinat toteutuivat kesäisen lämpimässä säässä. Ihmisten puheenaiheina ylitse muiden olivat korona ja Kaipolan tehtaan lakkauttaminen, jotka molemmat saivat hymyt hyytymään.

Illemmalla kansa sai ihailla vanhoja autoja, jotka kruisailivat kaupungilla pitkänä letkana. Myöhäisillassa oli tarjolla tasokasta musiikkia, kun Timo Kotipelto ja Netta Skog konsertoivat. Markkinat korvasivat hieman perinteisiä Jämsän Äijän kesämarkkinoita, jotka jäivät tänä vuonna koronarajoitusten vuoksi pitämättä.

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste ei ole houkuteltavissa makealla.

Lähes kaikilla puolueilla oli oma telttansa markkinoilla. Ensi kevään kuntavaalit alkavat näkyä monin tavoin, ja ehdokasasettelu käy kuumana.

Kansanedustaja Piritta Rantanen

Jämsän omista kansanedustajista Piritta Rantanen keskusteli vilkkaasti kuntalaisten kanssa Kaipolan tehtaan sulkemispäätöksestä. Rantaselta on luvassa kirjoitus seuraavassa Meidän Jämsä -lehdessä.

Vihreiden kansanedustaja Bella Forsgren

Vihreiden teltalla kansanedustaja Bella Forsgren vastaili iloisesti kysymyksiin. Hän vieraili viime talvena Jämsän lukiolla, ja kaupunki alkaa tulla hänelle jo tutuksi. Forsgren on Jyväskylän kaupunginvaltuuston sekä kirkkovaltuuston jäsen.

Tuija Huikuri ja Eira Hietajärvi. Huikurin koira Dani ei halunnut kuvaan.

Jämsänjoen yhtenäiskoulun rehtori Tuija Huikuri ja entisen Vitikkalan koulun entinen rehtori Eira Hietajärvi vaihtoivat kuulumisia. – On todella hieno aika olla eläkkeellä, Hietajärvi huokaili helpottuneena puhuttaessa koulujen koronajärjestelyistä.

Kaipolan tehtaan entinen pääluottamusmies Tuomo Alanen

Tuomo Alanen jäi eläkkeelle parisen vuotta sitten Kaipolan tehtaan pääluottamusmiehen toimesta. Mieheltä tulee hetkessä tunteikas summaus UPMn toimista Kaipolan alasajosta. – Ei täällä käyty edes kunnolla katsomassa, että miten homma on hoidossa. Saksan puolia pidettiin kovalla hinnalla.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments