tiistai, 18 kesäkuun, 2024
KotiFestivaalitOktoberfestin oluen juhlaa

Oktoberfestin oluen juhlaa

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Syksyn rullatessa kohti talvea, on taas aika oluen juhlalle. Oktoberfest keräsi Himokseen kahtena perättäisenä iltana iloisia ihmisiä nauttimaan hyvästä ruoasta, letkeästä musiikista ja rennosta seurasta. Moni oli ostanut kahden päivän liput, ja varmistanut ohjelman koko viikonlopulle. Aterian sisältäneet liput myytiin loppuun, mutta pelkällä ohjelmalipulla pääsi osallistumaan teltan tunnelmaan klo 21 jälkeen. Myös karavaanarit oli huomioitu, ja vaunut ja autot pääsi parkeeraamaan aivan festariteltan välittömään läheisyyteen.

Totuttuun tapaan Kaleva Brewing company oli valmistanut varta vasten Himokselle uniikin oluen. Tänä vuona se kantoi nimeä Kalevan Gertrud Hefeweizen. Valtaisat lasiset tuopit näyttivätkin täyttyvän oljenkeltaisesta suodattamattomasta vehnäoluesta heti alkuillasta lähtien. Olutvelho Juha Sorsa annosteli oluttaan tiskin takana tänäkin vuonna.

Perinteinen palvattu sika kuului antimiin tänäkin vuonna. Palvaus kestää toista vuorokautta.

 

 

Lappeenrannan Teknillisen korkeakoulun entiset opiskelijat pitävät yhtä tiiviisti ja usein juuri Oktoberfestin yhteensaattamina. Välillä kohteena on aito ja alkuperäinen Munchen ja nyt ensimmäistä kertaa Himos. Kokenein Munchenin kävijä on käynyt olutjuhlassa yhdeksän kertaa, ja kertoo juhlimisen olevan siellä armotonta ja rankkaa. Asut ovat tietysti asianmukaiset ja Saksasta hankitut. Kuvaan seurueesta valikoituivat Tabu, Harry, Timo ja Jari.

Hyvinkäältä saapui pöydällinen työkaveruksia koko viikonlopuksi syysjuhlan viettoon. Useampikin työnantaja oli valinnut Oktoberfestin tyky-toiminnakseen. Ateriointi pitkissä pöydissä sujui molempina iltoina Femu Brass Bandin säestyksellä. Perjantain pääesiintyjä oli Steve´n Seagulls ja lauantaina Anna Puu.

Tunnelma syksyn viimeisillä festareilla oli erittäin rento ja iloinen. Epäsuomalaiseen tapaan ihmiset juttelivat herkästi tuntemattomille ja myös vaatetukseen oli panostettu . Ilmeisesti pieni irtiotto arjesta  näin pimenevässä syksyssä tulee jo tarpeeseen. Onhan seuraavaan kesään festareineen vielä rutkasti aikaa.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments