maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiUutisetNightwish dokumentin ensi-ilta Himoksella

Nightwish dokumentin ensi-ilta Himoksella

 

Nightwish2

Joukkoistettu Nightwish -dokumentti saa ensi-iltansa Jämsän Himoksella lauantaina 20.8. klo 13 alkavassa tilaisuudessa.

Paikalla on yhtyeen jäseniä, sekä dokumenttiin materiaalia tuottaneita faneja. Kyseessä on YLE:llä meneillään oleva projekti, jossa fanien itsensä kuvaama dokumentti kertoo heidän suhteestaan yhtyeeseen.

Dokumentin ovat kuvanneet Nightwish-fanit yli 50 maasta. Joukkoistetusti kuvattu dokumentti antaa fanien itsensä kertoa, millaisia he ovat, missä asuvat ja mitä Nightwish heille merkitsee. Videomateriaalin lisäksi fanit ovat tehneet myös musiikkia, piirroksia ja animaatiohahmoja dokumentin käyttöön.

– To Nightwish with Love on vilpitön, hullu ja intiimi dokumentti, jollaista ei synny suuren kuvausryhmän painostuksessa. Saimme videoita faneilta viidestäkymmenestä maasta, kertovat dokumentin ohjaajat Kaisa Alenius ja Harto Hänninen.

Yhtyeen levyjä on myyty 8 miljoonaa kappaletta ja bändin Facebook-sivua fanittaa 4,4 miljoonaa ihmistä. Nightwishin musiikki yhdistää ihmiset maasta tai maanosasta huolimatta. Millaisia Nightwishin fanit ovat ja mistä he unelmoivat?

Fanit ympäri maailman opiskelevat suomea, omistavat lähes koko elämänsä bändin seuraamiselle ja tekevät tai ainakin haluaisivat tehdä toivioretkiä yhtyeen kotikuntaan Kiteelle. To Nightwish with Love on tarina musiikin voimasta, joka yhdistää ihmisiä ympäri maailman.

– Onnistuimme jäljittämään yhtyeen intohimoisia faneja Euroopan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikan lisäksi mm. Kirgiisiasta, Vietnamista, Kuubasta, Indonesiasta, Iranista ja Arabiemiraateista, ohjaajat kertovat.

Yle Areenassa dokumentti saa ensiesityksen samaan aikaan kuin Himoksella. Dokumentti esitetään Areenassa maailmanlaajuisesti, joten Nightwish-fanit ympäri maailman pääsevät näkemään dokumentin yhtä aikaa idoleidensa kanssa.

Viime vuosina Suomessa harvoin nähty Nightwish esiintyy HimosParkissa myöhemmin samana iltana 20.8. 2016.

http://www.himoslomat.fi/fi/tapahtuu/nightwish-himospark/

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/07/08/nightwish-love-dokumentti-faneilta-idoleilleen

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/26/tulossa-nightwish-love-dokumentti-ja-verkkosarja

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments