tiistai, 23 huhtikuun, 2024
KotiFestivaalitMonenlaista puuhaa musiikin lomassa

Monenlaista puuhaa musiikin lomassa

Teksti ja kuvat: Susanna Ruusu

Kokematon festarivierailija saattaa luulla, että kyseessä on puhtaasti musiikkitapahtuma. Toki musiikki on pääroolissa ja sitä kuulee koko ajan, mutta alueella on myös monenlaista muuta puuhaa. Juhannusfestareilla pääsi vaikkapa tuunaamaan itselleen kierrätyshenkisen festarimuiston.

Monen tuntema Tuunaajamutsi eli Annakaisa Kilpinen kiertää kesällä monilla festareilla ja ympärivuotisesti yrityksien tykypäivillä ja vastaavissa tapahtumissa. Hän tuo mukanaan kaikki materiaalit kierrätyksen hengessä. Himoksen juhannuksessa pääsi tekemään itselleen nahanpalalle 20-vuotis juhlan kunniaksi mieleisensä merkin. Reikä tehtiin samoin kuin nahkavyöhön ja siihen pujotettiin menneiltä vuosilta jäänyt rannekenauha.

– Ideana on kierrätys, yhteisöllisyys ja omin käsin tekeminen, Kilpinen tiivistää ideologiaansa. – Nykyisin ihmisillä on todella vähän tilaisuuksia nähdä omien kättensä jälki.  Myös aivotoiminnalle on hyväksi antaa alitajunnan työstää ideaa suunnittelusta toteutukseen.

Kilpinen valitsee tuunattavat tuotteet kohdeyleisön mukaan. Tulevilla Iskelmäfestareilla on taas uutta tiedossa.

Kaikki Tuunaajamutsin periaatteet tulivatkin todistettua todeksi, kun keskenään vieraat nuoret alkoivat jutustella keskenään askartelun lomassa. Kaikista näkyi suuri keskittyminen ja luomisen ilo.  Jämsäläiset Niko, Lasse, Mira ja Oona vakuuttivat yhdestä suusta, että puuhastelu on mukavaa.

Meikkistudio Elina K saapui Himokselle Tampereelta. Kojulla sai itselleen strasseja, glitteriä kasvoihin tai vaikka tilapäisen tatuoinnin. – Jos harkitsee pysyvää tatuointia niin tilapäisellä voi harjoitella, että miltä tuntuu katsella kuvaa omalla iholla, Elina kertoo.  – Kuva on täysin vedenpitävä ja kestää kuukauden.

Jos ennen festareita oli liian kiire, niin parturintuoliin pääsi myös paikan päällä. Edullinen hiustenleikkaus tai ilmainen pikakampaus järjestyi pienellä jonottamisella.

Vauhdikkaampia kokemuksia janoavat pääsivät testaamaan käänteistä Benzi-hyppyä eli ihmislinkoa. Extremekaupan ystävällinen henkilökunta tuntee kuitenkin vastuunsa festareilla. – Huonossa kunnossa ei linkoon pääse. Kuollutta lihaa emme linkoa.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments