maanantai, 20 toukokuun, 2024
KotiFestivaalitJuhlavuoden Himos Juhannus saavutti tavoitteensa

Juhlavuoden Himos Juhannus saavutti tavoitteensa

Teksti ja kuvat: Mikko Hakonen

Himoksen juhannusfestivaali juhlittiin 20. kerran. Ennalta tavoitteeksi asetettu 40 000 juhlijaa ylittyi tuhannella, joten järjestäjien asettama tavoite täyttyi kurjista keleistä huolimatta. Kaksi ensimmäistä päivää jammailtiin sateessa ja tuulessa. Juhannuspäivänä saatiin jo vähän makua auringon paisteestakin, vaikka mistään helteestä ei voinut puhua. Pääasia, että tunnelma oli yleisön mielestä kuitenkin hyvä.

Keravalta Tik Takia katsomaan saapuneet Jenni Vartiainen ja Hanna Hentunen (vasen kuva) tarttuivat tämän vuoden uuteen majoitusmahdollisuuteen ja vuokrasivat Boxin. Neitoset olivat majapaikkaansa tyytyväisiä ja sitä suuremmalla syyllä, että säät nyt olivat mitä olivat. Kolmensadan euron hintakin tuntui ihan sopivalta verrattuna esimerkiksi mökkimajoitukseen. – Kun haetaan vain lämmintä ja suojaisaa nukkumapaikkaa, niin hyvin tämä ajaa sen tarkoituksen. Meille luvattiin varausta tehdessä, että auton saa Boxsin eteen. Se toive ei toteutunut, joten siitä ainoa miinus.

Linda Laitisen ja Tiia Vuorentaustan Boxin edessä porisivat kattilassa uudet perunat. Niitähän pitää juhannuksena syödä. Menuun kuului myös nakit, joten johan siinä kihosi sylki kielelle ohikulkijallekin. Majoitusratkaisuunsa myös vantaalaiset Linda ja Tiia olivat hyvin tyytyväisiä. – Tämähän on näillä keleillä ollut suorastaan luksusta. Oikein hyvä vaihtoehto mökille totesivat Tik-Takia, Naikkareita, Sannia ja Haloo Helsinkiä fanittaneet neitoset.

Porilaisten opiskelijoiden + kavereiden poppoon eväät olivat enemmän kastikevoittoisia ja kastiketta kerrottiin olevan mukana riittävästi. Mainittakoon, että porukan kunnossa ei kolmen päivän juhlinnan jälkeen ollut kuitenkaan pienintäkään huomauttamista. Huonot vitsit sinkoilivat ja tarkoitus oli jatkaa samaan tapaan festarien loppuun asti. Myrskyssä oli menetetty kaksi telttaa, mutta varatelttojakin oli kyydissä riittävästi. Tik Tak oli tämänkin porukan ykkössuosikki, joten turhaan ei bändi näköjään paluuta festarilavoille tehnyt.

Imatran populaksi itsensä nimennyt miesjoukko istui katoksen alla, joka aattona lähti pari kertaa tuulen mukaan. Pienen korjailun jälkeen homma saatiin kuitenkin hanskaan ja juhannuspäivänähän oli mitä mainioimmat kelit istua kaveripiirissä puhumassa miehekkäitä. Mutta voi hyvät hyttyset, että tämänkin ruotoisen jengin suosikki festareilla oli Tik Tak! Jo on aikoihin eletty!

No matkan varrella useammastakin suusta kuultiin selitys, että tämän, nykyään aikuistuneen porukan  lapsuusvuosina Tik Tak soi joka tuutista. Nyt sitten elettiin näissä nostalgisissa muistoissa.

Jyväskylän neidot Sini Paananen, Sohvi Hänninen ja Ada Tuhkanen laittautuivat festarikentälle lähtöä varten. Tämän juhannuksen suosikkikampaus näytti olevan päätä myötäilevät palmikot ja niitä Ada tässä Sohville väkertää. Vaikka teltassa yövyttiin, Himoksen juhannus oli ihan jees. Sade ja viileys ei haitannut yhtään. – Sehän on pelkästään pukeutumiskysymys ja hyvillä varusteilla ollaan liikkeellä kuului kommentti tästä asiasta.

Sisarukset Lotta ja Eeva Järvelä istuivat päälavan aidan vieressä odottamassa Jannika B:n setin alkua. Eturivin paikat tuli näin varmistettua. Sisarukset kertoivat tulleensa Himokselle vasta lauantaina, joten edessä oli vain yksi telttailuyö. Nylon Beat oli oikeastaan se varsinainen magneetti, joka veti lähes ensikertalaiset festarikävijät Himokselle.

Kun kameroiden kanssa festareilla liikkuu, niin ei voi välttyä illan mittaan kuulemasta lukuisia kertoja, että ”ota meistä kuva”. Niin se on näköjään  edelleen, vaikka jokaisella on nykyään kamera taskussa. Tässä pari tähän sarjaan kuuluvaa otosta: Elina Piiroinen ja Emilia Hramoff Järvenpäästä kertoivat, että telttamajoituksesta huolimatta sade ei ole pilannut heidän festarireissuaan pätkääkään. – Se on hyvä, että yhtään ei ole tullut lunta, iloitsivat nämä optimistisen asenteen omaavat, pitkän kaavan mukaan reissussa olleet festarivieraat.

– Ota meistä kuva! – Tässä bajamajojen keskelläkö se otetaan? – No tässä, kyllä tämä tausta meille käy. Kuva otettiin, mutta pitempiin haastatteluihin ei ollut aikaa, kun piti rientää lavalla aloittanutta bändiä kuvaamaan. Nykyään arvon taiteilijoita saa kuvata vain kolmen ensimmäisen biisin aikana. Ihme sääntö tämäkin, koska ihan samanlaisia kuvia voi ottaa rajattomasti siitä aidan toiselta puolen.

Kun aurinko juhannuspäivänä ilmestyi taivaalle, niin kansa viihtyi melko pitkään mökeillä ja leirintäalueella. Useampikin alkupään bändi sai esiintyä aika pienille yleisöille. Puoli kuuden maissa aloittanut Ellinoora veti jo vähän enemmän väkeä liikkeelle. Mikael Gabriel täytti teltta-areenan. Mutta kyllä se vaan niin on, että vasta Kaija Koo veti kentän täyteen tälläkin kerralla. Myös herrasmiehet oikeanpuoleisessa kuvassa kuuluivat Kaijan ihailijoihin.

Fiiliksiä teltasta Mikael Gabrielin keikalta (vasen kuva) ja täyttä menoa Kaija Koon tahtiin (oikealla).

 

HIMOKSEN JUHANNUSNEITO 2018

Perinnettä noudattaen kaikkien festivaaleille osallistuneiden nuorten naisten joukosta valittiin jälleen Himoksen Juhannusneito. Yksimiehinen raati oli valinnasta yksimielinen. Valituksi tuli 22 vuotias Elisa Ojala Turusta ja tässä hän on:

Elisa Ojala opiskelee Turun yliopistossa taloustieteitä ja valmistuu opintojensa jälkeen ekonomiksi. Talouselämään liittyvät asiat kiinnostavat Elisaa, sillä taloustiedehän liippaa jollakin tavoin lähes kaikkia elämänalueita. Suunnitelmissa itää myös tietojen kartuttaminen ulkomailla jossakin vaiheessa. Lomamatkoillaan hän on jo käynyt suurimmassa osassa Euroopan maita, mutta asuminen ulkomailla on tietysti ihan eri asia kuin lyhytkestoinen lomailu, hän toteaa.

Himokselle Elisa kertoi tulleensa kolmen hengen tyttöporukassa vasta lauantaina. Tarkoitus oli yöpyä teltassa, mutta hätävarana olisi ollut tiedossa myös tuttavien luona mökkimajoitusta, jos kelit olisivat äityneet oikein hurjiksi. Näinhän ei enää viimeisenä yönä käynyt. Haloo Helsinki oli se bändi, jonka esiintymistä Elisan seurue odotti eniten.

Aikaisempien vuosien Juhannusneidot: Pauliina Pulkkinen, Jessica Leskinen, Roosa Romo ja kaikkien aikojen ensimmäinen, tuntemattomaksi jäänyt kukkaistyttö.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments