torstai, 30 toukokuun, 2024
KotiMatkailuyrityksetLuopumisen aika

Luopumisen aika

Mikko Hakonen:

Tämä on viimeinen teksti, jonka kirjoitan Himoksen Sanomiin.

On tullut luopumisen aika. Sopivasti ennen kesän festivaalikauden alkua. Ei näille aamuille ehtinyt ikämies pysty enää festarihumustakaan innostumaan sillä tavalla kuin juttukeikalle lähtevän toimittajan pitäisi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä että kun viimeinen piste on lyöty, niin töpseli nykäistään irti seinästä. Päinvastoin, uskon että minun juttujeni  viimeinen piste on Himoksen Sanomille uuden, entistä paremman vaiheen alku.

Susanna Ruusu pitää siitä huolen.

Harrastuksenani perustin matkailijoille, matkailuyrittäjille ja Jämsän matkailusta kiinnostuneille ihmisille suunnatun nettilehden tammikuussa vuonna 2014. Aluksi sivuston nimenä oli himoksella.info, josta melko pian tuli nettilehti Himoksen Sanomat. Lehden toimittamisen sijasta suuntaan nyt katseen uusiin, eläkemiehelle paremmin sopiviin harrastuksiin.

Kun uuden nettilehden aloittaa tyhjästä, niin sivuille ei ole alussa tungosta. Vallankaan, jos ei ole käytettävissä suuria summia mainontaan.

Näiden vuosien aikana lehden tunnettavuus on kasvanut niin Himoksella käyvien matkailijoiden kuin muidenkin lukijoiden tietoisuudessa. Käyttäjiä on nyt lähemmäs 100 000, yli 300 000 luettua artikkelia ja vaikka lehteä on tehty suomeksi, kävijöitä on tähän mennessä ollut 132 maasta. Nettilehden levikkialuehan kattaa koko maailman. Kuvien kieli on kaikkialla yhteinen, siksi olen käyttänyt kuvia paljon.

Eniten ulkomaisia käyntejä on niistä maista, joista on eniten Himoksen turistejakin. Suomi on tietenkin ylivoimainen ykkönen ja lehteä luetaan koko maassa Lappia myöten. Kaunis kiitos näistä vuosista kaikille lukijoille! Mielenkiintonne lehteä kohtaan on kannustanut jatkamaan.

Lehden yli viisivuotisen historian aikana olen haastatellut Himoksen Sanomiin tuhansia Himos-turisteja, laskettelijoita ja festivaalivieraita. Monista on tullut vähintään tuttavia, melkein uskaltaisi sanoa ystäviksikin.

Olen myös yrittänyt tehdä Himosta Jämsäläisille paremmin tunnetuksi. Kertoa mitä matkailukeskuksessamme tapahtuu, kuinka matkailijoita palvellaan ja mitä yrittäjät touhuavat.

Yksi iso tavoitteeni ei toteutunut. Olisin halunnut tehdä kymmeniä yksityiskohtaisia juttuja Himoksen kylpylän rakennusvaiheista ja kertoa mitä avajaisissa tapahtui. Ehkä seuraajani saa sen tehdä? Näin jaksan vielä toivoa.

Susanna Ruusu aloittaa Himoksen Sanomien uutena omistajana juttujen teon 1.6. 2019 lähtien. Toivotan Susannalle onnea ja menestystä sekä mukavia hetkiä niin Himoksen asiakkaiden, yrittäjien kuin muunkin matkailuväen parissa.

Toivon myös yrittäjiltä myönteistä suhtautumista paikkakunnan matkailulehteen ja sen uuteen tekijään. Tämä on paras kanava tavoitella sitä valtavaa ihmisten joukkoa, joka Himoksella vuosittain vierailee.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments