lauantai, 20 huhtikuun, 2024
KotiTapahtumatFH-DCE Super Rally 2019

FH-DCE Super Rally 2019

Jämsän Himos valikoitui pitopaikaksi jo toista kertaa Federation Harley-Davidson Club European Super Rallylle. Edellinen kerta oli vuonna 2000. Bikerit ympäri Eurooppaa kokoontuvat vuosittain yhteisen elämäntavan eli Harrikoiden tiimoilta. Myös Indian- ja Buel -pyörät ovat sallittuja. Muiden pyörienkin omistajat ovat toki tervetulleita, mutta heidän pyörilleen on varattu paikka suljetun alueen ulkopuolella. Lauantaina puoliltapäivin osallistujamäärä oli n. 8500 vierailijaa eli kävijätavoite tuli ylitettyä.

Timo Kytöoja, Vice President Harley-Davidson Club Finland

Jämsäläisille Gradian logistiikan opettajana tuttu Timo Kytöoja toimii myös Harley-Davidson Club Finlandin varapresidenttinä kolmatta vuotta. Kahden vuoden ajan hän on valmistellut tapahtumaa, ja nyt H-hetken koittaessa mies ehtii käyskennellä alueella ja jutustella rauhallisena. – Onnistunut tapahtuma vaatii pääsemisen kävijätavoitteeseen, hyvän sään ja tyytyväiset osallistujat, Kytöoja summailee.

Kaikki edellytykset onnistumiselle siis ovat ilmassa, kun hellekin pamahti juuri sopivaan aikaan. Toki se asettaa järjestäjille ja erityisesti ensiavulle lisähaasteita.

Mika J. Saloranta, President Harley-Davidson Club Finland

H-D Club Finlandin presidentti Mika J. Saloranta on hänkin tyytyväisen rauhallinen tuhansien vieraiden keskellä. Hän kiittelee Himosta tapahtumapaikkana. – Himos valikoitui paikaksi, koska täällä on jo kaikki valmiina, infrastruktuuri ja vankka kokemus isojen tapahtumien järjestäjänä.

Bikereiden hän kertoo olevan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta, myös kaikenikäisiä. – Nuorin kuski sai ajokorttinsa tapahtuman aloituspäivänä ja ajoi tänne ensitöikseen. Vanhimmat osallistujat ovat yli 80-vuotiaita. – Itsekin tiesin jo ensimmäisellä ajokerralla, että tämä on minun juttuni.

Viisipäiväisessä tapahtumassa on monenlaista tekemistä ja nähtävää. Nimekkäimpinä esiintyjinä mainittakoon Amorphis, Michael Monroe ja The 69 Eyes. Kaikista tärkeintä on luonnollisesti samanhenkisten tapaaminen. Samalla tulee myös järjestäjämaa ja sen tavat tutuksi. Suomen tämänkertaisessa Super Rallyssa on teemana Kalevala ja Väinämöinen, joka esiintyy Rallyn logossakin. Jokainen osallistuja saa myös oman Väinämöisenhattunsa.

Kevin ja Rainer Hundertmark Saksasta

Isä Rainer ja poikansa Kevin Hundertmark Saksasta poikkesivat Jämsän keskustaan ruokaostoksille. Rainerille tämänkertainen Super Rally on jo viidestoista. -Ensimmäinen Rally minulla oli myös Himoksessa vuonna 2000 ja nyt poikani ensirally on on myös samassa paikassa.

Kevin kertoo reissun kulusta. – Lähdimme liikkeelle sunnuntaina kotoa, ajoimme Ruotsiin, sieltä lautalla Turkuun ja sitten ajo Jämsään. Takaisin kotona olemme reilun viikon päästä tiistaina. Hienointa on matkalla oleminen!

Alueella on näytillä paljon käsityöosaamista. Halutessaan voi painaa itse muistoksi Rallysta oman kolikon.

Ajovarusteita

Kaiken kaikkiaan tunnelma tapahtuma-alueella on niin leppoisa ja rauhallinen, että poliisien runsaslukuinen joukko tuntuu jo liioittelulta. Kun samanhenkiset ihmiset kokoontuvat yhteen tapaamaan toisiaan ja jakamaan kokemuksiaan, on vaikea kuvitella heitä riitelemässä keskenään.

Ensi vuoden Super Rally järjestetään toukokuun lopussa Ölannissa Ruotsissa, ja sieltä onkin jo edustajia esittelemässä omaa tapahtumaansa tämän vuoden vieraille.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments