perjantai, 19 huhtikuun, 2024
KotiNäyttelytSuur-Jämsän Perinnepäivät & Ajot 8.-9.6.

Suur-Jämsän Perinnepäivät & Ajot 8.-9.6.

Suur-Jämsän Perinnepäivät keräsivät jälleen alan keräilijöitä yhteen. Lauantaina ajettiin perinteinen rastilenkki museo- tai harrasteautoilla ja sunnuntaina olivat vuorossa vanhat traktorit. Tapahtumapaikkana oli tuttu Pomonan alue Lahdentien risteyksessä. Molempina päivinä esillä oli erilaisia vanhoja työkoneita, ajoneuvoja sekä erilaisia työnäytöksiä ja Rompetori.

Marjatta Väisänen kehräsi lankaa koiran villasta isoäitinsä rukilla. Kehräystaito on kovaa vauhtia katoamassa maastamme.

Valmiita tuotteita langan kehräämisen ja neulomisen jälkeen

Seppä Seppo Hannula takoi nauloja. Takomiseen käytettävä aika on hyvin lyhyt, sillä rauta jäähtyy nopeasti. – Pitää olla seuraava askel jo valmiiksi selvillä, Hannula kuvaa työstämistä.

Enemmänkin seppiä voi nähdä vielä myöhemmin tänä kesällä Petäjäveden tapahtumassa.

Paikalla oli myös nähtävissä Lokomo-kivimurskain, jonka moottoriklupi sai lahjoituksena Louhintaliike Järvelä-Ståhlbergilta vuonna 2013. Alunperin murskain hankittiin Yhtyneet Paperitehtaat Kaipolan rakennustyömaan betoniasemalle. Murskain painaa 9000 kg.

Jyrki ja Sari Kokko ovat käyneet Perinnepäivillä jo monena kesänä. – Vähän jo tarvittaisiin jotain uutta nähtävää, Jyrki heittää haasteeksi järjestäjille.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments